1000 recepten met salie
6 el olijfolie 3 uien (fijngesneden) 1 teen knoflook (fijngesneden) 4 sneden meergranenvloerbrood 1 blik linzen ((400 g), afgespoeld en uitgelekt) 1 el verse salie ((zakje a 15 g), in reepjes gesneden) 100 g witte kaas... bekijk recept »
8 kipdrumsticks 1 sinaasappel Paar blaadjes verse salie 3 takjes rozemarijn 1 eetl honing 2 teentjes knoflook, fijngehakt 2 eetl olijfolie Snufje peper en zout Verarm de oven op 180 graden. Rasp de sinaasappel en snijd hem da... bekijk recept »
75 g boter 6 appels ((bijv. braeburn), ongeschild en in blokjes) 100 ml calvados (slijter) 1 bak oesterzwammen (150 g) 1 theelepel Japanse sojasaus 1 kip ((heel) biologisch op kamertemperatuur) 1 theelepel salie (... bekijk recept »
300 g pipe rigate 1 kleine bloemkool 1 ui 3 teentjes knoflook 1 bosje salie 2 braadworsten 150 ml water 200 g mascarpone 3 takjes tijm 3 el paneermeel olijfolie om in te bakken Verwarm de oven op ... bekijk recept »
800 g vastkokende aardappels 200 g sperziebonen 200 g boterbonen 1 pot witte bonen, 250 g uitlekgewicht 1 teentje knoflook 2 blaadjes salie 250 ml tomatensap 2 el balsamicoazijn 2 kl olijfolie extra vierge 2 kl sambal oelek staafmixer 1. Kook de aar... bekijk recept »
250 g kipfilet 1 zoete aardappel 2 citroenen 8 artisjokken op olie 40 g geschaafde amandelen 10 g verse salie 1 eetlepel olijfolie peper en zout1. Spoel de zoete aardappelen, snijd in blokjes van 2 cm dik en kook ze beetgaar in kokend gezouten water.... bekijk recept »
800 g roseval aardappels olijfolie om in te bakken Aardappels uit de ovenVerwarm de oven voor op 180 °C.Snijd de aardappels in achten en meng met een flinke scheut olijfolie en een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel de aardappels over ee... bekijk recept »
500 g spruitjes 150 g spek 1 sjalot 1 blaadje salie 250 g gekookte kastanjes (vacuümverpakt) 1 appel (Granny Smith) Breng een pan met ruim water en een beetje zout aan de kook. Verwijder de buitenste blaadjes van de sp... bekijk recept »
12 schiaffoni (minicanneloni, pasta) 300 g gehakt (half-om-half) 1 sjalot (fijngehakt) ½ el verse gember (fijngehakt) 1 el verse salie (fijngehakt enkele blaadjes) 1 el bloem 50 g pizzakaas1. Kook de schiaff... bekijk recept »
1 kg everzwijnragout 120 g pancetta per carbonara 0.5 bussel salie 3 sjalotten 2 teentjes knoflook 400 g gepelde tomaten in blokjes (uit blik) 15 cl witte wijn 1 blokje vetarme runderbouillon 25 cl water 2 afgestreken eetlepels bloem 1 klontje boter ... bekijk recept »