1000 recepten met salie
6 el olijfolie 150 g Prosciutto di Parma 80 g pijnboompitten 1 ciabatta 100 g Parmezaanse kaas 2 uien 2 tenen knoflook 175 g boter 15 g salie 1 citroen 1 kalkoen (ca. 2.5 kg, op kamertemperatuur)1. Verwarm de oven voor op 17... bekijk recept »
1 citroen 6 blaadjes salie (in zakje Italiaanse kruidenmix) 100 g zachte boter of margarine zout en peper 8 plakjes bacon 1 varkensfiletrollade (ca. 600 g) 1 zakje minikrieltjes (450 g) 1 pot vleesfond (380 ml) 1 d... bekijk recept »
500 g half-om-halfgehakt 1 rode paprika 15 g salie (bakje) 1 ui 100 ml tomatenketchup 100 g Cheddar Tophat 48 1 ei 2 el paneermeel 150 g ambachtelijk gerookt ontbijtspek (pakje)1. Verwarm de oven voor op 190 ºC. Doe het geha... bekijk recept »
20 g Italiaanse kruiden (vers, kruidenmix: oregano, rozemarijn, salie en tijm, bakje à 20 g) 450 g aardappelpuree met boter (bak) 2 tenen knoflook 5 preien (voordeelzak à 5 stuks) 50 g boter 800 g linzen (blik à 400 g) ... bekijk recept »
15 g salie 4 el olijfolie 200 g spekreepjes 500 g gnocchi 2 courgettes 2 tenen knoflook 2 tl gebroken rozemarijn 600 g pastasaus traditional 100 g grofgeraspte Parmezaanse kaas1. Snijd de salieblaadjes fijn. Verhit 2 el olie in een ko... bekijk recept »
Zakje a 450 gr pompoenblokjes (jumbo) of ½ pompoen 800 gr aardappelen, kruimig 1 eetl olijfolie Scheutje melk Klontje boter 2 appels 300 gr spinazie 2 rode uien, in ringen 50 gr geraspte kaas 125 gr geitenkaas Peper en ... bekijk recept »
20 g boter 1 nootje boter 8 dunne sneetjes Parmaham 8 heel dunne kalfslapjes (“bruinen en opdienen”) 1 bol mozzarella di bufala 1 afgestreken eetlepel express bindmiddel voor bruine sauzen 15 cl Marsala wijn 1 eetlepel olijfolie 2 eetlepels room 16 b... bekijk recept »
1 bakje verse Italiaanse kruiden (20 g) 6 el olijfolie extra vierge 1 citroen (uitgeperst) 1 tl chilipoeder 1 rode peper (vers, zaadlijsten verwijderd en in reepjes) 2 sjalotten (gesnipperd) 2 tenen knoflook (gepe... bekijk recept »
100 g oud bruin brood (of wit, zonder korstjes) 600 g gehakt (half-om-half) 2 el gebakken spekblokjes (krokant (zakje 30 g)) 1 kleine ui (gesnipperd) 1 el nootmuskaat 2 tl salie (potje 10 g) 1 ei chili (mol... bekijk recept »
2 takjes salie (uit bakje Italiaanse kruidenmix) 50 g boter 1 el olijfolie extra vierge 2 pakken tortelloni (verdi (pasta, a 250 g, koelvers)) 75 g Parmezaanse kaas1. Snijd de blaadjes salie in dunne reepjes. Verwarm de boter, olie ... bekijk recept »