1000 recepten met salie
75 g dupuislinzen 1 flespompoen (ca. 1.1 kg) 2 el olijfolie 1 teen knoflook 4 takjes salie (alleen de blaadjes) 2 tl gemalen kaneel 3 eieren 150 g witte kaas 45 (plak) 275 g vers bladerdeeg (rol, koelvers) 40 g p... bekijk recept »
5 eetlepels olijfolie 3 uien (in ringen) 1 theelepel gedroogde salie 6 plakjes bladerdeeg ((diepvries), ontdooid) 200 g hüttenkäse 200 g bacon (in plakjes) 2 theelepels rode-wijnazijn 3 tomaten (in plakken)1. Oven vo... bekijk recept »
30 g pijnboompitten 4 kipfilets (ca. 550 g) 2 tenen knoflook (in flinterdunne plakjes) 1 tl gedroogde salie (potje 10 g) 8 plakken Parmaham (schaaltje 75 g) 1 el olijfolie 150 ml marsala (zoete Italiaanse wijn, sl... bekijk recept »
425 g flespompoen 3 el olijfolie 300 g macaroni grande (biologisch) 7½ g salie (bakje à 15 g) 3 tenen knoflook 50 g geraspte Parmezaanse kaas 1 el extra vierge olijfolie1. Schil de flespompoen met een dunschiller of scherp ... bekijk recept »
700 g zoete aardappelen 50 ml volle melk 2 el koolzaadolie 12 blaadjes salie 25 g bieslook (bakje 25 g) 2 tl grove Zaanse mosterd 1 el appelstroop1. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook in water met zout in 20 min. gaar. Sn... bekijk recept »
800 g kruimige aardappels 2 teentjes knoflook 1 rode peper 1 bosje salie 75 g roomboter 200 g boerenkool (stronk) 300 g spruiten 300 ml water olijfolie extra vierge 70 g pijnboompitten 70 g Parmezaanse kaas hapjespan met dikke bodem blender/staaf... bekijk recept »
2 stukken varkenshaas a 250 gr per stuk2 a 3 verse truffels3 plakjes pata negra hamGedroogde saliePeper en zout1 eetl olieVerwarm de oven op 180 graden. Snijd de varkenshaas in 3 stukken. Verhit een beetje olie in een pan op hoog vuur. Braad de stuk... bekijk recept »
1 noot boter 35 cl cider brut 1,2 kg filetgebraad van kalkoen 1 Granny Smith-appel 1 teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie 4 eetlepels pickles 1 ui 4 blaadjes verse salie 2 eetlepels vloeibare honing zout, peper van de molen1. Verwarm de oven voor ... bekijk recept »
500 ml slagroom 1 pot vleesfond (380 ml) 3 eidooiers 1 el maizena 3 el mosterd 2 varkensfiletrollades (a 500 g) 500 g sjalotten 12 blaadjes salie (van plantje of uit zakje verse It. kruidenmix) 50 g boter1. In hoge pan ... bekijk recept »
½ courgette 2 tl zout 6 eieren 100 g chorizo pamplona 2 takjes salie 200 ml slagroom light 100 g bergkaas abondance 2 el olijfolie frisse citroen 100 g veldslamelange1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de courgette op een gro... bekijk recept »