1000 recepten met salie
1,5 liter kippen- of groentenbouillon 2 eetlepels boter 1 grote ui 500 gram pompoenvlees met oranje vruchtvlees 3 eetlepels verse salie of 1 theelepel gedroogde 350 gram aboriorijst 30 gram gemalen parmenzaanse kaas 4 eetlepels geroosterde haz... bekijk recept »
1? kg pompoen2 uiengrofgesneden1 teentje knoflookgeperst3 verse sallieblaadjes2 el. olijfoliezout en peper125 ml. creme fraicheeen blaadje basilicum2 groentebouillonblokjes. Schil de pompoen, verwijder de pitjes en snijd he vruchtvlees in blokjes. Do... bekijk recept »
8 verse salieblaadjes 1 rode uit (gepeld,gehakt) 1 stengel bleekselderij (gehakt) 1 wortel (geschildgehakt) 1-2 tenen knoflook (gepeldgehakt) 1 takje verse rozemarijnalleen de blaadjes Klein beetje verse rode peper (heb ik weggelaten) Zeezout en zwar... bekijk recept »
50 gr. prosciuttoZoutPeper, zwarte, gemalen4 stuks kalfskotelettenOlie25 gr. boter4 takjes salie2 stuks citroenen2 el. salie, verse, grofgehakte- Doe de ham in de keukenmachine. Voeg de citroenrasp en 1 eetlepel citroensap toe. Bewaar de andere citro... bekijk recept »
8 kalfslapjes - 4 sneedjes parmaham - 8 eetlepels witte wijn - 12 verse salieblaadies - olijfolie - zout en peperSnij de ham in repen. Bedek er de lapjes mee en voeg ook de salieblaadjes toe. Rol op en bind met keukentouw vast. Bak ze in de olie aan... bekijk recept »
Voor 4 personen: 12 lamskoteletjes 2 koolrabi's 2 teentjes knoflook 3 bosuitjes 2 takjes salie 5 eetlepels olijfolie 3 eetlepels graanmosterd zwarte peper en zoutSchil de koolrabi's, snij ze in kleine blokjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Sp... bekijk recept »
1 kg varkensribbetjes (natuur) 75 cl geuze 100 g gerookte spekblokjes 300 g zilveruitjes (diepvries) 300 g snijbonen (diepvries) 250 g wortelen 1 blokje groentebouillon 2 koffiel. vloeibare honing 2 eetl. olijfolie 2 takjes peterselie 1/4 koffiel... bekijk recept »
50 gr boter 8 sjalotten 4 soeplepels olie 1 bosje salie 800 gr varkensribstuk 12 teentjes verse look- Verwarm de oven op 110?. Wrijf het varkensribstuk in met boter en kruid met peper en zout. - Omwikkel het met salieblaadjes en bind alles vast met d... bekijk recept »
Voor 4 tot 6 personen: 1 hoevekip 2 takjes salie 1/2 glas witte wijn 800 gram aardappelen 2 eetlepels olijfolie 1 takje rozemarijn zout peperVerwarm de oven voor op 220 °C (gasstand . Was de salie voorzichtig en stop ze in de kip. Zet de kip 45 tot 5... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 moten zeewolf van 150 gr 1 kg mosselen 1 wit van prei 4 jonge wortelen 16 groene asperges 1/2 dl room 1 bosje salie 1 takje tijm 1 ui 1 stengel groene selder 1 kleine courgette 1/2 L witte wijn 2 eigelen 1 blaadje laurier Peper en ... bekijk recept »