Recepten met salie

1000 recepten met salie

Salie

Salie Kruidige, beetje bittere smaak.

Ossobuco con verdure e insalata di spinaci (ossobuco met groenten en spinaziesalade)

3 el bloem 4 stuks ossobuco’s à 250 g 3 el olijfolie extra vierge 1  ui 2  wortels 2 teentjes knoflook 100 ml droge witte wijn 6  tomaten 2 blaadjes laurier 2 takjes peterselie 4 blaadjes salie O... bekijk recept »

Getrancheerde hertenbiefstuk

2 el hazelnoten ((bakje 95 g), grof gehakt) 4 el olijfolie 5 blaadjes salie (fijngesneden) 2 (herten)biefstukjes (op kamertemperatuur) 1 sinaasappel (schoongeboend) 2 tl wittewijnazijn 1 mespunt nootmuskaat 15 g bote... bekijk recept »

Spiesen van kippenlevers met salie

4 plakken katenspek (van 1 cm dik) 500 g kippenlevertjes 16 salieblaadjes 8 sjalotten (gehalveerd) 3 eetlepels olijfolie1. Elke plak katenspek in 4 gelijke stukken snijden. Kippenlevers schoonmaken. Afwisselend kippenlevers, stukje ... bekijk recept »

Courgettepasta

300 g schelpjespasta 2 tenen knoflook 2 courgette 75 g boter 1 tl gedroogde salie 100 g Parmezaanse kaas (geraspt)1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en bewaar een kopje kookvocht. 2. Verhit 1/3 ... bekijk recept »

Kip met salie en citroen in krokant jasje

1 citroen 4 kipfilets zout en versgemalen peper 60 g Parmezaanse kaas (stukje) 8 blaadjes salie 1 ei (L) 4 el bloem 100 g paneermeel 6 el olijfolie1. Citroen wassen en schil op fijn raspen. Helft van citroen uitpersen. Kipfilets ... bekijk recept »

Pasta met citroen roomsaus

30 gr boter Paar blaadjes verse salie, fijngehakt 1 teentje knoflook 200 gr erwtjes (vers of uit de diepvries) 250 ricotta kaas 400 gr pasta 150 ml groente bouillon 250 ml slagroom 60 gr walnoten Peper en zout Sap va... bekijk recept »

Vleespastei met pompoen

800 g rib-runderlappen (in blokjes) 1 el bloem (plus extra om te bestuiven) 2 el olie 2 uien (gesnipperd) 2 stengels bleekselderij (in stukjes) 1 laurierblad 1 tl gedroogde salie 300 ml witte wijn 100 ml runderboui... bekijk recept »

Perfect geroosterde aardappels

1.5 kg bloemige stevige aardappels 50 g zachte boter 4 takjes salie 1 bol knoflook 50 ml olijfolie 1 el rode wijnazijn 1  mandarijn Verwarm de oven voor op 190°C.Schil en snijd de aardappels in stukken ter grootte v... bekijk recept »

Côte de boeuf met paddenstoelenmelange

1 côte de boeuf (ca. 1 kg, van de meesterslager*) 160 g serranoham (pakje à 80 g) 4 takjes salie 3 el grove mosterd 3 el olijfolie 200 g paddenstoelenmelange 3 bosuien 2 tenen knoflook 25 g boter1. Dep het vlees droog met ke... bekijk recept »

Varkensfilet met pancetta en appel

700 g varkensfilet (1 stuk) 1 eetlepel gedroogde salie 2 stevige appels (geschild en in parten) 1 pakje pancetta (Italiaanse bacon) 2 eetlepels boter 4 eetlepels olie 100 ml calvados ((slijter), verwarmd) 1 pot gevog... bekijk recept »

Pagina 20 van 100