1000 recepten met salie
Voor de gnocchi:600 g bloemige aardappelenpeperzoutnootmuskaat250 g bloem2 eierdooiers50 g geraspte oude kaasVoor de saus:2 sjalotjes2 el olijfolie1 groot blik tomatenstukjes op sap2 el fijngesneden salie (of mespunt gedroogde salie)peperzout Maak ee... bekijk recept »
4 kalfsfilets 4 plakken rauwe ham Peper Zout 125 ml Marsala (wijn) 50 ml room 1 eetlepel mosterd Bosje salie Bertolli Originale Extra Vergine Olijfolie Bertolli voor KokenBakken en Braden Om de kalfsfilets op te kunnen rollen, moeten ze goed dun zijn... bekijk recept »
2 varkensschnitzels1 trostomaat2 plakken achterham1/2 bolletje mozzarella6 blaadjes verse salie of basilicumpeper en zout1 teentje knoflook geperstolijfolie om in te bakken Hulpmiddelen Koekenpancocktailprikkersdeegroller o.i.d om het vlees mee plat... bekijk recept »
2-3 el olijfolie 2 sjalotjesfijngesneden 2 teentjes knoflookgeperst 1 tl fijngesneden salie 4 el grof gesneden basilicum 3 plakken grof broodin blokjes 1 kg verse rijpe tomatenontveld zaadjes verwijderd en in stukjes 200 gr geroosterde tomaten (zie a... bekijk recept »
1.Kg.Cantharelle(schoon) 5.Sjalotjes(of kleine uien) 2.5 Litr. Groentenbouilon 0.5 Dec.L. Madera/stukje boter Worchestershire saus 3.Eierdooiers 1.Tl.Thijm/Oregana/Salie Peper en zout naar smaak 20 Pl. Bladerdeeg Bereidingswijze Cantharellen in stukj... bekijk recept »
1 kg varkernsgebraad (carre) Boter 2 wortels, in fijne schijfjes 2 uien, fijngesneden Peper Zout 1 takje salie 3 teentjes gepelde knoflook 1/4 l droge witte wijn 1 borrelglaasje cognac (2 cl) 1 afgestreken eetlepel maïszetmeel 200 gr zure room 7... bekijk recept »
450 g butternutpompoen (vruchtvlees)1 preiwit1 sjalot1 bosje lente-uienhandvol basilicum6 blaadjes saliecitroensap125 g ricotta50 g geraspte parmezaan3 eieren300 g bloem (fijn, type 00)50 g walnoten (gehakt)50 g boterolijfoliepeperzout1. 2. Do... bekijk recept »
16 sint-jakobsvruchten8 plakjes pancetta4 stronkjes witloof1 citroen (sap van)2 el kappertjes8 blaadjes verse salie1 el suiker220 g roomboterolijfoliepeperzout1. Maak het witloof schoon. Snij het in de lengte doormidden. 2. Bak het witloof aan in wat... bekijk recept »
4 Mechelse koekoek (bouten)6 komijnzaden12 korianderzaden3 jeneverbessen1 teen knoflook100 g zeezout1 bosje tijm1 takje rozemarijn500 g eendenvet (of ganzenvet)2 blaadjes laurier1 kl zwarte peper (bolletjes)350 g witte bonen1 wortel1 ui4 tomaten1 kru... bekijk recept »
8 rode uien250 g buikspek (gerookt)8 plakjes ontbijtspek1 takje salie3 el olijfoliepeperzout (grof)1. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel de uien en snij er de kapjes af. Hol ze voorzichtig uit: de twee of drie buitenste rokken moeten blijven zitten. ... bekijk recept »