1000 recepten met salie
4 eendenborstfilets1 dl kippenfond1 el honingolijfolie1 kl groene peperbessen1 kl ijskoude boter2 blaadjes verse saliepeperzout500 g mirabellen1. Snij het vel van de filets kruisvormig in. Leg ze op hun velkant in een hete pan met antiaanbaklaag zond... bekijk recept »
1 in stukken konijn8 teentjes knoflook2 laurierblaadjes2 takjes rozemarijn1 tomaat2 el olijfolie200 ml droge, witte wijn4 blaadjes salie ( enkele takjes extra)citroen (sap van)1 el gehakt peterseliepeperzout1. Pel de knoflookteentjes en hak ze grof.&... bekijk recept »
4 stukken meerval (150 g elk, of snoekbaars)400 g pompoen (schoongemaakt)1 stuk witte spitskool (één achtste)4 aardappelen (grote)2 sjalotten (dikke)200 ml witte wijn200 ml visfond150 ml sojaroombotersnuifje saffraan8 blaadjes salienootmuskaatpeperzo... bekijk recept »
200 g lasagnevellen100 g parmezaan (versgeraspt)500 g gemengd gehakt50 g spekblokjes800 g pompoen (in blokjes)250 g oesterzwammen1 ui1 wortel1 stengel selder800 g tomatenblokjes (uit blik)250 g mascarpone1 glas rode wijn2 teentjes knoflookoreganoroze... bekijk recept »
500 g linguineparmezaan (schilfers)2 ansjovisfilets (geplet)2 el kappertjes (grof gehakt)4 pruimtomaten (gepeld)1 rode ui (gesnipperd)0.5 l groentebouillonolijfolie3 takjes verse salie (gesnipperd)2 teentjes knoflook (gesnipperd)1 bosje marjolein (ge... bekijk recept »
4 kipfilets2 sneetjes gekookte ham2 bollen mozzarella1 blokje gevogeltebouillonboterolijfolie800 g aardappelen500 g broccoli1 potje ricotta50 g pijnboompittenhandvol salie1. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Snij de broccoli tot... bekijk recept »
500 g kalkoenfilet (in blokjes)1 kg aardappelen1 kleine spitskool1 sjalot2 blaadjes salie (gesnipperd)50 g rozijnen2 el sherryboterolijfolie2 el kerriepoedernootmuskaatpeperzout1. Laat de rozijnen wellen in een bodempje water. Maak de kool schoon en ... bekijk recept »
4 stukken konijnenvlees (filets)16 plakjes ontbijtspek800 g aardappelen1 ui1 teen knoflook2 takjes salie2 takjes tijm2 takjes rozemarijn200 ml witte wijn1 kl scherpe mosterdolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Pel en snipper de ui en d... bekijk recept »
2 kg buikspek3 rode bieten (niet voorgekookt)2 appels (granny smith)1 bosje salie2 el boterolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de salie en rist de bladeren eraf. Hou er enkele apart. Leg de rest in het midden van het buikspek en... bekijk recept »
400 g kalfsgebraad400 g kalfsgebraad250 g champignons1 kleine spitskool1 sjalot1 teen knoflook3 dl kalfsfond1 dl roomboter (of olie)2 blaadjes verse salie (of 1kl gedroogde salie)peperzout1. Snij het kalfsgebraad in niet te dunne reepjes. Kruid ... bekijk recept »