1000 recepten met salie
4 kipfilets300 gram wijnzuurkool8 plakjes Schwarzwalder Schinken of andere rauwe ham8 blaadjes salie2 eetlepels boter200 milliliter bier1 theelepel grove mosterdvershoudfoliecocktailprikkers of keukengaren1. Snijd de kipfilets in en leg ze plat op he... bekijk recept »
1 eetlepel boter1 sjalot, gesnipperd1 bosje salie2 teentjes knoflook, fijngehakt400 gram kippenlevers75 milliliter droge witte wijn1 eetlepels mascarpone20 gram gepelde pistachenoten, grof gehakt2 eetlepels olijfolie2 plakken parmaham4 plakjes blader... bekijk recept »
1 stokbrood200 gram zachte geitenkaas met honing50 gram walnoten5 eetlepels olijfolie6 blaadjes salie, grof gehakt 8-12 kleine blaadjes om te garneren2 teentjes knoflook, in plakjes400 gram gemengde paddenstoelen, schoongeveegd en grof gesnedenkeuke... bekijk recept »
500 g kippenlevertjes, schoongemaaktzoutversgemalen peper2 eetl. bloem50 g koude boter6 sjalotjes, gepeld en gehalveerd1 eetl. verse tijmblaadjes2 blaadjes salie1 glas rode wijn1. Dep de kippenlevers droog en snijd ze doormidden. Bestrooi ze rondom m... bekijk recept »
20 gram gedroogde eekhoorntjesbrood 350 gram gemengde paddestoelen 2 sjalotjes 2 teentjes knoflook 2 blaadjes verse salie 400 gram pastadeeg zout, peper stukje parmezaanse kaas of pecorinokaas 2 dl Solo vloeibaar room pesto1. Voorbereiding: 2. W... bekijk recept »
400 gr farfalle (strikjes of andere kleine pasta) 400 gr kipfilet 1 dl gevogeltefond 1 dl room boter 1 koffielepel vloeiende bloem 4 blaadjes salie (of 1 theelepel gedroogde salie) 1 takje bladpeterselie peper en zout 1. Snij de kipfilets in fij... bekijk recept »
8 kalfslapjes van elk 50 g 4 plakken rauwe ham 8 blaadjes salie 2 dl witte wijn 300 g tagliatelle 1 groene spitsbloemkool 150 g cantharellen 2 stronkjes rood witloof peper zout boter olijfolie 1. Klop de vleeslapjes plat tussen plasticfolie. Leg ... bekijk recept »
160 g risottorijst 1sjalot en 1 teentje look Droge witte wijn Groentenbouillon Asperges 1 pak Olijfolie Parmezaan Peper en zout Salie1. Schil de asperges. Kook de stengels gaar. Voeg het kookvocht bij de groentebouillon. Snij de gekookte asperges in... bekijk recept »
2 el olijfolie 100 gr gerookte spekblokjes 2 rode uien in halve ringen 2 teen knoflook gesnipperd 50 gr zonge4droogde tomaatjes in reepjes 500 gr varkenshaas in reepjes van 1 1/2 cm peper en zout 2 el bloem 1/2 kippen bouillonblokje 1 dl sherr... bekijk recept »
4 kalfsfilets 4 plakken rauwe ham wat blaadjes verse salie peper en zout uit de molen 125 ml Marsala (wijn) 50 ml room 1 eetlepel mosterd een klein bosje salie Bertolli extra vergine olijfolie Bertolli voor Bakken & Braden1. Om de kalfsfilets op... bekijk recept »