1000 recepten met salie
4 schoongemaakte forellen 3 venkelknollen 3 sjalotten, fijn gesnipperd 14 blaadjes salie (6 grofgehakt) 6 el balsamico-azijn 4 el notenolie olijfolie peper&zout (pezo)1. Verwarm de oven voor op 180°.2. Schil de venkelknollen en snij in partjes, s... bekijk recept »
4 forellen 3 venkelknollen 3 sjalotten 6 blaadjes salie extra voor buikholte 6 el balsamico-azijn 4 el notenolie olijfolie peper en zout1. Schil de venkelknollen en snijd ze in partjes.2. Blancheer of stoom de venkel beetgaar en laat goed uitlekken.3... bekijk recept »
8 middelgrote liefst biologische rode uien 100 ml witte wijn 2 plakjes pancetta of gerookt spek 2 takjes salie 1 teen knoflook bak olie 3 gedroogde vijgen 50 gr pijnboompitten zout en peper stukje pecorino1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel ... bekijk recept »
50 gram roomboter 2 eetl jus d'orange 6 verse vijgen 6 plakken Italiaanse rauwe ham [ Parmaham ] 24 blaadjes verse salie [ facultatief ]1. OPMERKING: de salie heeft een overheersende smaak. Als je dat niet zo lekker vindt, kun je ze ook weglaten.2.... bekijk recept »
1 .Mousse van topinamboer (aardpeer) met salie. Topinamboer vindt u bij de goed gesorteerde groentewinkel. Voor 2 personen. ? Sjalotjefijngesneden, 2 theelepels olijfolie, 150 gram topinamboergeschildin stukken, 1 klein salieblaadjefijngesneden, 4 ee... bekijk recept »
3 teentjes knoflook 3 takjes rozemarijn, salie en tijm 1.5 el rode wijnazijn vloeibare margarine 3 tl gladde mosterd 200 g biefstuk 200 g varkenshaas 200 g kalfsgehakt 1 pakje Knorr Sensations Moments Gourmets Roquefort Saus 1 pakje Knorr Sensatio... bekijk recept »
3 teentjes knoflook 3 takjes rozemarijn, salie en tijm 1.5 el rode wijnazijn vloeibare margarine 3 tl gladde mosterd 200 g biefstuk 200 g varkenshaas 200 g kalfsgehakt 1 pakje Knorr Sensations Moments Gourmets Roquefort Saus 1 pakje Knorr Sensatio... bekijk recept »
10-15 g gedroogde porcini (boleten) 450 g arboriorijst 1,5 l kip of groente bouillon 4 el olijfolie 2 middelgrote uien 2 teentjes knoflook 2 el gehakte verse salie of peterselie 175 g versgeraspte Parmezaanse kaas zout en peper Breng de olie in een g... bekijk recept »
1.5 kg zeevis selderij peterselie 5 worteltjes 1 ui 1 venkelknol 4 a 5 tenen knoflook 1 a 2 laurierblaadjes 10 cm citroenschil saffraan 1 ui 4 a 5 ontvelde tomaten peper zout majoraan salie paprikapoeder Goede bouillabaisse bevat schorpioenvisen nog ... bekijk recept »
250 gram pompoen schoon gemaakt gewogen1 ui50 gram boter1 eetlepelkerrypoeder2 eetlepels gesniperde salieca 1dl droge witte wijnca 1kippenbouilliontabletzoutvers gemalen peper4 eetlepels slagroom4 eetlepels yoghurt7 dl water Smelt de boter in een pan... bekijk recept »