1000 recepten met salie
4 eendenborstfilets12 stronkjes witloof (mini)4 zoete aardappelen (geschild en in grove stukken gesneden)4 sinaasappelssalietijmverse tijm4 tenen knoflook (gepeld en gehalveerd)6 el witte wijnazijn4 el sojasausongezouten boter2 el olijfoliepeperzout1... bekijk recept »
6 konijnenbouten3 wortelen3 uien (grote)2 takjes salie100 g paneermeel1.5 dl witte wijn1 kl jeneverbessen1 kl groene peperkorrels1 blaadje laurier1 takje tijm4 el olijfoliezoutuit de molen peper1. Leg de konijnenbouten in een grote schaal met de witt... bekijk recept »
4 braadworsten1 potje natuuryoghurt2 tomaten2 sinaasappels1 kl pistachenoten (grof gemalen)1 bakje waterkers1 pakje gemengde slasalieolijfoliecitroensapfijne suikerpeperzout1. Pel de tomaten, snij ze in part jes, verwijder de pitten. 2. Halveer de si... bekijk recept »
2 zeeduivelfilets (panklaar, elk van 400 g)1 bosje waterkers1 takje salie2 el pijnboompitten1 teentje knoflook2 el parmezaan (vers gemalen)60 ml olijfolie150 g spekreepjes (dun)uit de molen peperzout1. Verwarm de oven voor op 200° C. Spoel de zee... bekijk recept »
1 zakje rijst3 dl kaassaus1 rode paprika1 tomaat1 blokje groentebouillon1 el peterselie1 el salie0.5 tl pimentboterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de uien. Schil de paprika. Pel de tomaat. Hak de peterselie en salie fijn. 2. Snij d... bekijk recept »
2 wilde konijnenzout en peper100 gr. boter2 flesjes bokbier (of ander donker speciaalbier, niet zoet)400 ml. konijnefond of kippe/kalfsfond4 teentjes look ongepeld1 takje salie500 gr. kleine witte uitjes1/2 eetl. Dyon mosterd20 gr. boter2 eetl. gehak... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 mooie stukken konijnenrug 1 fles goede rode côtes du Rhône 30 gr boter 30 gr bloem 6 sjalotten 1 eetlepel rode wijnazijn Een bosje verse salie Een scheutje olijfolie Peper en zoutLaat de boter uitsmelten in een pot. Voeg er de zeer... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 mooie stukken konijnenrug 1 fles goede rode côtes du Rhône 30 g boter 30 g bloem 6 sjalotten 1 eetlepel rode wijnazijn Een bosje verse salie Een scheutje olijfolie Peper en zoutLaat de boter uitsmelten in een pot. Voeg er de zeer f... bekijk recept »
400 gr lamsbout tarwebloem om in te wentelen 2 el olijfolie 2 teentjes knoflook zout en peper 1 tl Provencaalse kruiden 750 gr aardappelen (afkokers) boter voor de vuurvaste schaal geraspte nootmuskaat enkele blaadjes salie 1/8 l slagroom 1/8 l melk ... bekijk recept »
600 gr varkensfilet 1 aubergine 1 courgette 2 teentjes knoflook salie zout peper 12 dunne plakjes gerookt spek 4 el olie Hulpmiddelen Houten prikkertjes of rolladepennen grill of barbeque Hulpmiddelen - Houten prikkertjes of rolladepennen grill of b... bekijk recept »