1000 recepten met salie
400 g aardappelen (gekookt)200 g mortadella (in blokjes)1 ui (gesnipperd)1 teentje knoflook (gesnipperd)2 el olijfolie200 g rundergehakt200 g varkensgehakt200 g kalfsgehakt2 eieren50 g parmezaan (geraspt)3 el paneermeel150 g gerookte ham (in dunne pl... bekijk recept »
5 bolletjes mozzarella (in partjes)20 blaadjes verse salie20 plakjes pancetta2 el olijfolie2 takjes verse munt2 takjes bladpeterselie3 onbehandelde sinaasappels100 g boterpeperzout1. Voorbereiding: Verdeel elk bolletje mozzarella in vier partjes. Wik... bekijk recept »
2 gele paprika's (in vier gesneden)2 rode paprika's (in vier gesneden)4 teentjes knoflook (gesnipperd)6 blaadjes verse basilicum6 blaadjes verse salie50 cl extra vierge olijfolie1 cl rode wijnazijn1 cl balsamicoazijn6 cl droge sherrypeperzout1. Verwi... bekijk recept »
800 g preiwit8 aardappelen (middelgroot)200 g gorgonzola1 dl groentebouillon1 dl lichte roomknoflookolie1 takje verse salie (of gedroogde)uit de molen peperzout1. Boen de aardappelen helemaal schoon. Kook ze 5 minuten in gezouten water. Giet ze af. L... bekijk recept »
8 kalkoenlappen (dunne)100 g kruidenkaas (type Philadelphia)olijfolie200 g sojascheuten1 ijsbergsla (kleine)6 el slaolie3 el citroensap0.5 kl zachte mosterd8 blaadjes verse saliepeperzout1. Sla de kalkoenlapjes plat met een houten plankje of hamer. K... bekijk recept »
5 brickvellen (grote)1 kg witloof2 geitenkaasjes (in reepjes)50 g boter1 el fijne suiker1 takje verse saliepeperzout1. Spoel het witloof. Snij het in de lengte in kwartjes. Verwijder de bittere stukjes onderaan. 2. Bak het witloof kort aan op een hev... bekijk recept »
4 varkenskoteletten500 g witloof500 g stoofperen120 g fijne suiker1 citroenboterolijfolie1 kl gedroogde saliepeperzout1. Schil de peren. Snij ze in kwartjes en verwijder klokhuis en pitten. Breng 5 dl water aan de kook met 100 g fijne suiker en het s... bekijk recept »
500 g bloemig kokende aardappel400 g kippengehakt2 uien2 teentjes knoflookolijfolieboternootmuskaat1 kl gedroogde salie1 kl gedroogde tijmpeperzout1. Verwarm de oven voor op 175° C. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. 2. Pel d... bekijk recept »
4 kalfslappen4 plakjes rauwe ham1 blikje cannellinibonenscheut marsala1 el acaciahoning1 glas witte wijnolijfolie1 uihandvol bieslook16 blaadjes saliepeperzout1. Snij de ui fijn. Snij de bieslook fijn. Sla het vlees heel plat met een vleeshamer.... bekijk recept »
8 kalfslappen8 plakjes rauwe ham400 g tomatenblokjes (blik)2 el tomatenconcentraat40 g parmezaan125 g mozzarellaolijfolie4 el bloem1 tl gedroogde oregano1 teen knoflook3 takjes basilicum16 blaadjes saliepeperzout1. Snij de mozzarella in 8 plakjes.&nb... bekijk recept »