1000 recepten met salie
2 kg mosselen (Zeeuwse)tuinkruiden (Verse. bv. basilicum, koriander, salie, rozemarijn…)200 g gezouten boter (boerenboter)4 sjalotten1 bosje dragon1 citroen (ingemaakt)2 teentjes knoflook1 tomaat1 dl Noilly Pratzeezoutpiment d'Espelette1. Maak op de ... bekijk recept »
8 flinterdun kalfslapjes (van 80 g)8 plakjes gezouten spek2 peren4 sjalotten14 salie (blaadjes)160 g mozzarella400 ml kalfsfondolijfoliezoutpeper1. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij ze in kwartjes. Snij de mozzarella in 8 plakjes. 2. Leg... bekijk recept »
200 g risottorijst4 kalfslappen (grote, dunne)4 plakken prosciutto200 g pompoen (in blokjes)1 sjalot (gesnipperd)1 teentje knoflook (geperst)8 blaadjes salie500 ml kalfsbouillon100 ml witte wijn1 bol mozzarella50 g geraspte parmezaanboterolijfoliepep... bekijk recept »
200 g risottorijst4 flinterdun kalfslapjes (grote)4 plakjes prosciutto200 g pompoen (in blokjes)1 sjalot (gesnipperd)1 teen knoflook (geperst)8 blaadjes salie500 ml kalfsbouillon100 ml witte wijn1 bol mozzarella50 g geraspte parmezaanboterolijfoliepe... bekijk recept »
1.5 kg kalkoengebraad100 g pancetta (in blokjes)100 g pancetta (in plakjes)200 g zuurdesembrood (in blokjes)150 g gedroogde cranberry's50 g ongezouten pistachenoten (gehakt)2 kl cayennepeper5 blaadjes salie (gehakt)1 teen knoflook (geperst)boter1 ei ... bekijk recept »
2 fazanten (elk 800 g)12 appels2 sjalotten3 takjes salie250 ml witte wijn250 ml gevogeltebouillonpeperzoutboter1. Verwarm de oven voor op 160°C. Schil 6 appelen voor de vulling, verwijder de klokhuizen en snij in blokjes. Pel en snipper de sjalot... bekijk recept »
4 flinterdun kalfslapjes400 g gehakt3 uien (dikke)1 sjalot1 el gehakt peterselie4 blaadjes salie (gesnipperd)200 ml donkerbruin bier150 ml runderfond2 takjes tijm2 blaadjes laurierboterpeperzout1. Pel en snipper de sjalot. Stoof hem glazig in een noo... bekijk recept »
500 g varkensgebraad500 g wortelen (in staafjes)1 bundel raapjes (in kwartjes)8 aardappelen (kleine)2 tenen knoflook (gehalveerd)boter (of olie)75 ml droge, witte wijn125 ml vleesbouillon2 el lichte room4 blaadjes saliepeperzout1. Verwarm de oven voo... bekijk recept »
8 savooikoolbladeren500 g kipfilet200 g kalfsfond200 g wit brood200 ml melk2 eieren2 blaadjes salie (fijngehakt)2 el gehakt peterselie1 ui2 teentjes knoflook1 l kippenbouillon1 el boterpeperzout1. Blancheer de koolbladeren 5 minuten in ruim koke... bekijk recept »
250 g tagliatelle200 g walnoten (gepeld)20 g gehakt peterselie200 ml extra vierge olijfolie30 g geraspte parmezaan50 g boter4 kipfilets4 blaadjes salie2 takjes rozemarijn2 teentjes knoflook8 gedroogde tomaten8 blaadjes basilicum4 plakjes parmaham1 gl... bekijk recept »