Recepten met salie

1000 recepten met salie

Salie

Salie Kruidige, beetje bittere smaak.

Kalfsballetjes met knolselder

600 g kalfsgehakt1 ei1 snede wit brood (zonder korst)1 el melk1 knolselder200 g doperwten (diepvries)4 dl groentebouillon1 kl gedroogde saliepeperzoutbruine rouxkorrels1. Verkruimel het brood. Laat het weken in de melk. Klop het ei los met de gedroog... bekijk recept »

Saltimbocca (2)

8 kalfslappen (dunne)4 plakken prosclutto crudo (Italiaanse rauwe ham)50 g harde kaas (bijvoorbeeld fontina, pecorino, provolone of emmental)olijfolie1 kl ijskoude boter1 dl kalfsfond1 dl droge, witte wijn8 blaadjes saliepeperzout1. Leg de vleeslapje... bekijk recept »

Italiaanse Vitello tonnato

1 kg kalfsgebraad750 ml witte wijn2 tenen knoflook2 sjalotten2 blaadjes laurier1 takje tijm2 blaadjes saliepeperzout150 g tonijn (in olie, voor de saus)2 ansjovisfilets (voor de saus)2 eidooiers (voor de saus)0.5 citroensap (voor de saus)1 el mosterd... bekijk recept »

Kabeljauw met chorizo en salieboter

600 g kabeljauwfilet (in 4 porties)150 g chorizo (in fijne plakjes)1 pakje gnocchi2 takjes verse salie (blaadjes gesnipperd)60 g boter3 el olijfoliepeperzout1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 180°C. Verdeel de kabeljauw in 4 porties. Snij de c... bekijk recept »

Pasta met wittekool en spekjes

0.5 witte kool (geschaafd)600 g farfalle250 g spekblokjes (gerookt)0.5 l melk30 g bloemboter75 g Comté-kaas (gemalen)1 takje verse salienootmuskaatpeperzout1. Voorbereiding: Schaaf de kool fijn. Verwarm de grill voor. 2. Blancheer de koolreepjes 10 m... bekijk recept »

Paté van varkensvlees

500 g varkensvlees500 g varkenslever500 g keelsteke (vet van varkensnek)2 eieren1 handvol veenbessen (bokaal)2 teentjes knoflookverse kruiden (tijm, laurier, salie, jeneverbessen, peperbollen)250 ml runderbouillonbalsamicoazijnpeperzout1. Laat het va... bekijk recept »

Kalkoen met Luikse siroop

1 kalkoen (4,5 kg, klaar om te vullen)500 g kippengehakt4 boterhammen (witte)50 g rozijnen2 appels200 ml appelsap2 el Luikse siroop50 g maïs (uitgelekt)5 takjes salie25 g walnotencalvadoscitroensappeperzout1. Laat de rozijnen enkele uurtjes weken in ... bekijk recept »

Blinde vinken met uiensaus

400 g gemengd gehakt4 plakjes rosbief (rauw, van 2 à 3 mm dik)1 sjalot0.5 bosje peterselie4 blaadjes salie1 ui (Franse zoete)handvol rode uien (jonge)0.5 flesje bier (bruin)200 ml bruine fondverse tijmlaurier (verse)boterpeperzout1. Pel de sjalot en ... bekijk recept »

Geroosterde kip met citroen en knoflook

3 kipfilets (in stukken)1 kg krieltjes2 el olijfolie4 teentjes knoflook (ongepeld)1 teentje knoflook (fijngehakt)1 onbehandelde citroen (in schijfjes)1 onbehandelde citroen (geraspte schil van)0.5 citroen (sap van)1 takje rozemarijn (naaldjes, gehakt... bekijk recept »

Erwtjesstamppot met cordon bleu

700 g aardappelen150 g diepvries erwt1 potje zure room25 g parmezaan (geraspt)4 plakjes ham4 kalfslappen (dunne)4 plakjes cheddar (of andere smeltkaas)3 blaadjes salie (gesnipperd)4 blaadjes peterselie (gesnipperd)1 takje rozemarijn (afgerist)125 g p... bekijk recept »

Pagina 83 van 100