1000 recepten met sesamzaad
2 eetlepels hazelnoten2 eetlepels sesamzaad4 voorgebakken shoarmabroodjes2 plakken verse geitenkaas van ca. 75 gram2 theelepels vloeibare honing1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)1 theelepel gedroogde muntmespuntje zout De grill voorverwarmen o... bekijk recept »
2 harde bruine bolletjes2 harde witte bolletjes4 el. sladressing naturel (AH)1 el. vloeibare honing150g zachte geitenkaas3-4 el. rozijnen1 bakje wortelrauwkost (150g)3 el. garoosterd sesamzaad (zonnatura). Van boletjes kapjes afsnijden. Bolletjes uit... bekijk recept »
200-250 gram (zilvervlies)rijst2 ons gemengde noten of walnoten250 gram tutti frutti1 ui2 eetl. sesamzaad2 theel. gemberpoeder2-3 theel. kerrie (liefst een pittige)1/2 theel. kruidnagelpoedersuiker naar smaakolieboterzout Zet water voor de rijst op (... bekijk recept »
3 tenen knoflookfijngehakt 2 eetl verse gember 4 eetl lichte sojasaus 2 eetl shaohsing-rijstwijn of droge sherry 2 eetl gele bonensaus kan je het niet vinden laat het dan wegwant de specefieke smaak is niet te vervangen 1 eetl arachideolie 2 e... bekijk recept »
250 g tonijnfilet (verse)3 komkommers (klein)0.5 limoen (sap)100 g mayonaise2 kl wasabipasta20 g gember (ingemaakte)1 el zwart sesamzaad1 el wit sesamzaadtuinkerscayennepeperzout1. Leg de tonijn 1 uur in de diepvriezer. Snij 'm dan in flinterdunn... bekijk recept »
500 g farfalle400 g kipfiletpaprikapoeder1 ui (gehakt)2 tenen knoflook (gehakt)2 el boter200 g erwten100 ml groentebouillon2 el sesamzaad2 el geraspte parmezaanpeperzoutverse korianderverse kervel1. Kook 500 g farfalle beetgaar en giet af. Snij 400 g... bekijk recept »
400 g tonijn (ultravers)500 g farfalle3 limoenen (losgesneden partjes van)0.5 limoen (geraspte schil van)2 tenen knoflook (fijngehakt)1 chilipeper (gehakt)4 el zwart sesamzaadpeperzout1. Wentel de tonijn door het sesamzaad. Kruid met peper. Schroei d... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 pakje bladerdeeg (diepvries) (450 g) 1 blik knakworst (400 g) 1 ei (M) 2 eetlepels sesamzaad 1 kropsla 1 doosje cherrytomaatjes (250 g) 1 blikje maïskorrels (150 g) 3 eetlepels slasausOven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.... bekijk recept »
300 g fricandeau200 g garnalen (gepeld)1 deciliter slasaus2 eetlepels ketjap manis1 eetlepel gembersiroop1/2 eetlepel sesamolie1 eetlepel sesamzaad (geroosterd)2 liter bouillon (kippen)2 theelepels gemberwortel (verse, geraspt)1 lenteuitje (in dunne ... bekijk recept »
50 gram gedroogde tomaat,100 gram bloem (eventueel iets meer),100 gram maismeel,1 ei,een zakje bakpoeder,iets zout200 ml. melk3 e.l. olie,klein blikje mais (200 gram uitlekgewichteen paprika (liefst groen of rood vanwege de kleur),1 e.l. sesamzaad,pr... bekijk recept »