1000 recepten met sesamzaad
Voor 4 personen: 2 uien 8 kippenpoten peper, zout 30 gr boter 50 gr blanke amandelen 1 eetlepel sesamzaad 1 theelepel gemalen komijn (djinten) 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar) 1/2 theelepel gemberpoeder 1 dl kippenbouillon (van tablet) 3 ste... bekijk recept »
4 ongepaneerde varkensschnitzels (ca. 125 gram per stuk)100 gram bloem2 eieren1/2 theelepel gemberpoeder (djahé)1 eetlepel sesamolie1 theelepel sambal oelek4 eetlepels sesamzaad3 eetlepel arachideolie1. Haal de schnitzels door de bloem en ... bekijk recept »
500 gram broccoli, in kleine roosjes1 eetlepel zonnebloemolie1 eetlepel sesam- of wokolie1 eetlepel sesamzaad, licht geroosterdVoor de pindasaus:2 eetlepel pindakaas met stukjes noot1 theelepel sambal badjak1 eetlepel ketjap manis1 eetlepel sesamolie... bekijk recept »
300 g witte rijst1 eetl. ketjap1 theel. sambal oelek400 g zalmfilet, in blokjes3 eetl. olie1 struik paksoi, gewassen en in repen1 eetl. sesamzaad of gehakte pinda’s1. Kook de rijst en laat uitgespreid afkoelen op een schaal. Roer de ketjap en s... bekijk recept »
2 aubergines250 gram noedels of mie200 gram peultjes2 theelepels sesamolie2 eetlepels sesamzaadvoor de marinade:4 eetlepels zonnebloemolie1 teentje knoflook, geperst1 centimeter verse gember, geschild en fijngehakt1 eetlepel chilisaus3 eetlepels soja... bekijk recept »
1 pak broodmix voor meergranenbroodolijfolie2 eetl. sesamzaad2 eetl. maanzaad2 eetl. geraspte kaas2 eetl. gehakte gedroogde tuinkruidenbakplaat, ingevet1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Maak het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. ... bekijk recept »
4 eieren500 g broodmix naar keuze300 ml handwarm water25 g boter2 eetl. bloem4 grote plakken belegen kaas8 plakken gekookte ham2 eetl. sesamzaad1. Kook de eieren 10 minuten. Meng het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het 30 minute... bekijk recept »
250 g tonijnfilet (verse)3 komkommers (klein)0.5 limoen (sap)100 g mayonaise2 kl wasabipasta20 g gember (ingemaakte)1 el zwart sesamzaad1 el wit sesamzaadtuinkerscayennepeperzout1. Leg de tonijn 1 uur in de diepvriezer. Snij 'm dan in flinterdunn... bekijk recept »
500 g farfalle400 g kipfiletpaprikapoeder1 ui (gehakt)2 tenen knoflook (gehakt)2 el boter200 g erwten100 ml groentebouillon2 el sesamzaad2 el geraspte parmezaanpeperzoutverse korianderverse kervel1. Kook 500 g farfalle beetgaar en giet af. Snij 400 g... bekijk recept »
400 g tonijn (ultravers)500 g farfalle3 limoenen (losgesneden partjes van)0.5 limoen (geraspte schil van)2 tenen knoflook (fijngehakt)1 chilipeper (gehakt)4 el zwart sesamzaadpeperzout1. Wentel de tonijn door het sesamzaad. Kruid met peper. Schroei d... bekijk recept »