1000 recepten met sesamzaad
1 kop volkorenmeel1 kop roggemeel1 kop maismeel1 kop sojameel1/2 kop geroosterde tarwekiemen1 kop geroosterde ongezoete kokos2 eetl. geroosterd sesamzaad1 kop geroosterde zonnebloempitten1/2 kop olie2 koppen havervlokken3/4 kop gebrande pinda's 1 the... bekijk recept »
Zie bereiding Bereidingswijze Maal 500 g amandelen en 350 g suiker zeer fijnmeng met 1 dl oranjebloesemwater en kaneelmaak er worstjes van. Verwarm de oven op de hoogste stand. Als de koekjes in de oven gaanop 100? zetten en 15 minuten bakken. Wentel... bekijk recept »
1 grote kipin stukken 75 g boter 1 uifijngesneden ca. 10 saffraandraadjes zoutpeper 1 kaneelstokjegehalveerd 250 g gedroogde pruimen zonder pit 1-2 el honing 100 g blanke amandelen 1 el sesamzaadjes Bak de kipdelen in de boter rondom bruin. Voeg de u... bekijk recept »
Voor het vlees : 1,2 kg lamsschenkel - 5 fijngehakte teentjes knoflook - 1 koffielepel fijngehakte verse gember - witte peper - saffraan - 1 kaneelpijpje - olijfolie.Voor de gedroogde pruimen : 100 g gedroogde pruimen - 2 el gepelde en fijngehakte am... bekijk recept »
1 kleine prei 2 el rozijnen 100 gram grof gehakte noten 2 el sesamzaad 25 gram ma?zena ketjap gehakte peterselie en/of bieslook Maak de prei schoon, snijd hem in stukken van 2 centimeter. Kook de prei en de rozijnen 10 minuten in het water met ... bekijk recept »
1 prei en 1 winterwortel 600 gram stevige visfilets (bijvoorbeeld tilapiastukjes kabeljauwinktvisringen) 5 eetlepels zonnebloem- of arachideolie ? visbouillon 4 eetlepels oestersaus of ketjap manis 2 eetlepels citroensap en 1 eetlepel kerriepoed... bekijk recept »
80 GR. DUIVISPINDA's2 TL. SESAM-OLIE550 GR. PEULTJES ( OF SUGARSNAPS )3 EL. SOJASAUSGROF GEMALEN ZWARTE PEPER1 EL. HONING1 TL. SESAMZAAD. VERHIT DE OLIE IN EEN WOK OF GROTE KOEKENPAN. VOEG DE PEULTJES, SOJASAUS EN PEPER TOE. ROERBAK DE GROENTEN ONGEV... bekijk recept »
200 gr rijst 4 dl visbouillon 1 dl rijst wijnazijn 2 el suiker 2 el lichte Japanse sojasaus 1 komkommer in blokjes van 1 cm 150 gr krabsticks in blokjes van 1 cm 2 el geroosterd sesamzaad Kook de rijst in 4 dl visbouillon volgens de gebruiksaanwijzin... bekijk recept »
Voor het vlees : 1,2 kg lamsschenkel 5 fijngehakte teentjes knoflook 1 koffielepel fijngehakte verse gember witte peper saffraan 1 kaneelpijpje olijfolie Voor de gedroogde pruimen : 100 g gedroogde pruimen 2 el gepelde en fijngehakte amande... bekijk recept »
Zie bereiding Bereidingswijze Maal 500 g amandelen en 350 g suiker zeer fijnmeng met 1 dl oranjebloesemwater en kaneelmaak er worstjes van. Verwarm de oven op de hoogste stand. Als de koekjes in de oven gaanop 100? zetten en 15 minuten bakken. Wentel... bekijk recept »