1000 recepten met sesamzaad
200 gram Hollandse garnalen 2 eetlepels sesamzaad 2 lente-uitjes 1 tomaat 3 eetlepels (rijst)azijn ½ eetlepel honing 1 theelepel kerriepoeder 6 eetlepels sesamolie 4 wrapper-tortilla's 75 gram veldslaRooster het sesamzaad in een droge koekenpan boven... bekijk recept »
600 g tilapiafilet zout en versgemalen peper sap van 1 citroen 2 eetlepels olijfolie 1 dikke prei, in dunne ringen 300 g knolselderij, in blokjes 300 g pompoen zonder schil, in blokjes 4 eetlepels sesampasta (tahin) 1 grote teen knoflook, geperst 3 e... bekijk recept »
4 stukken zalmfilet (à 150 gram) 2 eetlepels olie 1 dl mirin of medium dry sherry 1 dl Japanse sojasaus 1 eetlepels suiker 2 bosuitjes (in dunne ringetjes) 1 eetlepel sesamzaad (geroosterd)Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalmfilets in ongev... bekijk recept »
100 gr. bloem1 ei2 eetl. sesamzaad300 gr. gekookte mosselen zonder schelp1/2 rettich1/4 komkommer75 gr. veldsla1 citroen2 eetl. zonnebloemolie2 eetl. ketjappeper en zout Meng de veldsla met de komkommer en de rettich, zeef de bloem klop het ei los me... bekijk recept »
4 plakjes bladerdeeg peper 1 kleine ui 1 dl. droge sherry 1 ei 25 gram boter 5 dl. kruidenbouillon 2 eetlepels sesamzaad 150 gram oesterzwammen 1 bolletje gember zout 2 dl. roomculinair Verhit de boter in een pan en fruit de ui goudgeel. Bak de gembe... bekijk recept »
1 ui1 teentje knoflook750 gram paksoi1 eetlepel sesamolie5 eetlepels sesamzaad. Pel de ui en de knoflook en snij beide fijn. Was de paksoi goed en verwijder zonodig de wortel. Snij van de bladkant de paksoi in 2 cm brede stukken, die dunner worden n... bekijk recept »
600 gram spinazie2 sjalotjes400 gram spaghetti25 gram boter2 el sesamzaad4 dl melk2 el groentebouillonpoeder8 el slagroomallesbinder en zout en peper. Kook de spaghetti gaar. Laat de boter smelten in een diepe pan. Bak hierin het sjalotje in 3 minute... bekijk recept »
4 norivellen (toko) 4 groene asperges 1 kipfilet (a 150 g) Rijst gemberwortel 2 cm zwart sesamzaad (toko) peper en zout Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Stoom de kip gaar in het stoommandje met gember, peper en zout... bekijk recept »
300 gram verse zalmfilet, 2-3 eetlepels teriyakimarinade ( kikkoman ), 2 eetlepels fijngehakte koriander, 6 bosuitjes in dunne ringetjes, 25 gram cashewnoten, 1 eetlepel sesamzaad, 1 eetlepel sesam of roerbakolie. Snijd de zalmfilet in blokjes van ca... bekijk recept »
1 eetl. olie180 g kippelevers schoongemaakt2 eetl. geraspte gembersap uitgeperst2 eetl. mirin2eetl. sojasaus1/2 komkommer de schil in streepjes getrokken1 eetl. witte sesamzaad. Verhit de olie in een bakpan. Snijd de levers in gelijke, maar niet te k... bekijk recept »