1000 recepten met sesamzaad
Voor de taartbodem 260 gr volkorenbloem 20 gr verse gist 1.5 dl lauwe melk 4 el olie of 50 gr zachte boter 1.5 tl zout 1 el sesamzaad Voor de vulling 1 grote gesnipperde ui 400 gr fijngesneden witte kool 1 el arachideolie 150 gr fijngesneden wortelen... bekijk recept »
8 bosuitjes gemberwortel 3 tomaten 2 el sherryazijn 2 tl sojasaus 3 el olijf olie 1 el verse korianderblaadjes 400 gr zalmfilet 2 tl sesamolie 1 el sesamzaad Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in luciferdunne reepjes van ca. 4 cm lang. Schil het sc... bekijk recept »
300 g bloem120 g boter100 ml ijswater2 sjalotten1 rode paprika's2 tomaten8 kerstomaten1 chilipeper (rood)2 teentjes knoflookkomijnpoedersaffraan2 el ahornsiroop16 blaadjes koriander1 kipfiletpeperzout1 eischeut volle melksesamzaad1. Maak het deeg. Me... bekijk recept »
110 g patisseriebloem1 eidooier150 g gruyère (geraspt)150 g boter (in blokjes)1 kl sesamzaad1 kl maanzaad1 kl Provençaalse kruiden1 kl grof zeezout1. Bak de koekjes in ongeveer 15 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen, haal er een lintje door en versie... bekijk recept »
1 grote komkommer, ontzaad en in dunne maantjes gesneden 1 1/2 eetlepel geroosterd sesamzaad 2 eetlepels witte miso ( Japanse sojabonenpasta) 1 eetlepel rijstazijn 1 eetlepel honing 1 eetlepel heet water 1 theelepel gedroogde chilivokken 2 theelep... bekijk recept »
4 tonijnsteaks van ca 200 gr 50 gr sesamzaadjes 100 gr paneermeel olijfolie handvol bladpeterselie 1/2 citroen sla 1. verhit de grill. Meng in een kom het sesamzaad; paneermeel, gehakte peterselie, en de olijfolie tot een papje. Doop de vis in he... bekijk recept »
1. Rooster 2 eetlepels sesamzaadjes in een droge koekenpan goudbruin. Vorm van 200 gram zachte geitenkaas een rolletje en rol dit door het sesamzaad. Snijd er 8 plakjes van. Leg deze in een papieren cupje of op een plakje komkommer. Leg er een halve ... bekijk recept »
1. Maak 1 keer het basisrecept voor witbrood en 1 keer de variant volkorenbrood. Vorm er na de eerste rijzing 19 bollen van. Leg 1 bol in het midden van de bakplaat met 6 bollen ertegenaan en 12 bollen daaromheen. Laat daarna nog circa 30 minuten rij... bekijk recept »
1. Besmeer 4 speltboterhammen met een royale laag pindakaas met stukjes noot. Leg hierop dungesneden plakjes komkommer en wat alfalfa. Bestrijk met een laagje sambal en bestrooi met sesamzaad. bekijk recept »
1. Maal 1 blikje kikkererwten (uitgelekt) met 2 teentjes geperste knoflook, 2 eetlepels tahin (sesampasta), een snufje gemalen chilipeper en een snufje komijnpoeder (djinten) in een keukenmachine fijn. Giet het sap van 1/2 citroen en 1 eetlepel olijf... bekijk recept »