Recepten met sesamzaad

1000 recepten met sesamzaad

Sesamzaad

Sesamzaad Pas wanneer je sesamzaad even kort roostert, komt er een nootachtig aroma en smaak vrij.

Witloofkuipjes met oosterse kipsalade

1 sjalot1 teen knoflook1 kl gember (geraspt)0.5 rode chilipepers (gesnipperd)olijfolie250 g kipgehakt1 el vissaus2 el limoensapbruine suiker1 el munt (gehakt)1 el koriander (gehakt)peper12 blaadjes witloof (klein)sesamzaad (geroosterd)1. Pel en snipp... bekijk recept »

Bagel met kiwi en Zwitserse kaas

4 bagel met sesamzaad8 blaadjes andijvie2 kiwi's8 sneetjes kaas (Zwitserse, bv. ememntaler of appenzeller)1.5 el honing (vloeibaar)5 el mosterdpeperzout1. Spoel de andijvieblaadjes en zwier ze droog. Schil de kiwi’s en snij ze in plakjes. 2. Ro... bekijk recept »

Sushiballetjes

250 g sushirijst200 g verse zalm50 g komkommer5 el azijn (speciaal voor sushi)1 el wasabipasta1 kl suiker1 kl zout4 sprietjes bieslook1 el sesamzaadsojasaus1. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Snij de zalm en de komkomme... bekijk recept »

Komkommersalade

3 limoenen3 komkommers5 cm gember3 kl mosterd1 el mosterdzaad6 el sesamzaadpeperzout1. Snij de komkommers met behulp van een mandoline in de lengte in flinterdunne plakken.  2. Rooster de sesamzaadjes zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag... bekijk recept »

Gegrilde gemberkip

2 kipfilets2 el sojasaus3 el vloeibare honing3 el arachideolie2 cm gemberwortel1 el sesamzaad1 ui (kleine ui)peperzout1. Pel de ui en snij hem in reepjes. Schil en rasp de gember. 2. Vermeng de ingrediënten voor de marinade en laat er de kip 20 ... bekijk recept »

Wok met scampi en schorseneren

1 kg schorseneren (verse)500 g oesterzwammen (in repen)4 lente-uien1 cm verse gember2 el olie2 el sojasaus2 el koriander (gehakt)2 el gehakt peterselie24 scampipeperzout1 kl sesamzaad (geroosterd)2 zakjes basmatirijst1. Verwerk de schoongemaakte scho... bekijk recept »

Koteletjes met aardappelsalade

8 varkenskoteletten600 g aardappelen1 krop sla4 lente-uien2 el sesamzaadboterzonnebloemoliepeperzout1. Boen de aardappelen schoon en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en halveer. 2. Snij de lente-uitjes in ringen. Spoel en scheur de sla. 3. Roo... bekijk recept »

Rundvleesspiesjes met witloof

150 g entrecote (in reepjes van 1 cm dik)1 el honing2 el sesamzaad1 el olijfoliepeperzout1 stronkje witloof (in grove stukken)takje kervel1 el balsamicoazijn1. Leg de biefstuk in een kom, besprenkel met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. ... bekijk recept »

Marokkaanse kikkererwtensoep

1 blikje kikkererwten (400 g)2 wortelen2 cm verse gember2 tenen knoflook1 ui1 l groentebouillon0.5 kl komijnpoeder1 kl kurkuma1 el kerriepoeder200 ml room2 tomaten2 lente-uien2 el sesamzaad2 el olijfoliepeperzout1. Stoof de ui en de knoflook glazig i... bekijk recept »

Eendenborst met sesam en sjalotjes

1. Rooster 1 eetlepel sesamzaad in een droog heet pannetje. Zet de geroosterde zaadjes apart. Snijd 1 eendenborst (circa 250 gram) in dikke plakken à 1 cm. Pers 1 teentje knoflook, rasp daarboven een stukje geschilde gemberwortel van 3 cm en voeg 1 f... bekijk recept »

Pagina 91 van 100