1000 recepten met tijm
1 kg kruimige aardappels (geschild en in stukken) 450 g tuinbonen (diepvries) 6 eetlepels olijfolie 1 zakje verse tijm (15 g) 100 g walnoten 250 g zachte geitenkaas 1 eetlepel vloeibare honing1. Aardappels in ca. 20 min. ga... bekijk recept »
300 g penne 200 g spekreepjes 800 g artisjokharten 4 takjes tijm 2 tenen knoflook 250 g ricotta1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. 2. Verhit ondertussen een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek in 5... bekijk recept »
800 g uien 50 g boter 2 el bloem 1 tl peper (versgemalen) 4 el cognac 1½ liter hete runderbouillon (van tablet) 2 takjes verse tijm ½ stokbrood 150 g geraspte Zwitserse gruyère (kaas)1. Snijd de uien in dunne ringen. Ve... bekijk recept »
200 g gedroogde witte bonen 750 g doorregen runderlappen 1 grote ui 2 tenen knoflook 2 tomaten zout en versgemalen peper 4 eetlepels olijfolie (extra vierge) ½ zakje verse tijm (a 15 g) 1 theelepel chilipoeder 1 pot vleesf... bekijk recept »
4 babymaïs 50 g broccoli 50 g clamvlees 600 g claressefilets fleur de sel 0,5 gele courgette 100 g kerstomaten 4 eetlepels olijfolie van eerste koude persing peper van de molen 6 peulerwten 8 sperziebonen 20 g verse tijm 50 g wittekool 1 wortel1. Sni... bekijk recept »
3 el olijfolie 2 preien (in ringen) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 4 aardappelen (vastkokend, geschild) 1 bakje tijm (15 g) 1 potje rundvlees (bouillon (350 ml)) 1 zak runderrookworst ((250 g), in plakjes) ... bekijk recept »
1 kleine rode kool (ca. 800 g) 3 eetlepels olijfolie 1 ui (gesnipperd) 1 eetlepel suiker 1 eetlepel verse tijm (of 2 tl gedroogde tijm) ½ flesje rodebessensap (a 250 ml) versgemalen zwarte peper1. Verwijder de bui... bekijk recept »
4 fazantfilets 8 plakken katenspek 4 takjes tijm 30 g boter 2 stengels bleekselderij 200 g paddenstoelen voor de wok 1 el bloem 100 ml cream sherry 200 ml slagroom1. Omwikkel de fazantfilets elk met 2 plakjes spek. Ris de blaadjes van... bekijk recept »
24 kippenbouten 25 cl limoncello 4 teentjes knoflook 3 limoenen 1 takje verse tijm 2 eetlepels olijfolie peper en zout1. Leg de kippenbouten in een vuurvaste schotel of een ovenschotel. Bestrooi rijkelijk met zout en peper. Maak een puree van de knof... bekijk recept »
300 g macaroni grande 3 preien 200 g yorkham 3 takjes tijm 150 g jong belegen kaas 50 25 g boter 125 g crème fraîche1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de macaroni beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2. Snijd ondertusse... bekijk recept »