Recepten met tijm

1000 recepten met tijm

Tijm

Tijm Tijm is een veelvuldig gebruikt kruid in de keuken. Het heeft een typisch mediteraanse smaak.

Uienquiche

7 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries) 5 takjes verse tijm 6 uien 1 teen knoflook 25 g boter 4 eieren 200 ml crème fraîche 250 g geitenkaas (Bettine Chevre frais naturel 55)1. Laat het bladerdeeg ontdooien. Ris de blaadjes ... bekijk recept »

Zoete aardappelpuree met tijm

1 kg zoete aardappelen 2 tenen knoflook 5 takjes tijm en evt. extra om te garneren 100 ml melk 1 snufje zout 1 snufje peper 1 pureestamper1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook de aardappelen in water met de knofloo... bekijk recept »

Bietensoep met pittige yoghurt en tijm

5 rode bieten 1 appel (bijv. goudrenet ) 1 rode ui 3 tenen knoflook 2 el olijfolie 1 liter kraanwater 2 groentebouillontabletten 1 citroen (schoongeboend) 6 el milde yoghurt 2 tl groene tabasco 7½ g tijm1. Schil de ... bekijk recept »

Hertenbiefstuk met romige zuurkoolpuree en gebakken paddenstoelenmelange

1 zakje zuurkool (500 g) 250 g aardappels (kruimig) 1 ui 1 teentje knoflook 40 g roomboter ½ theelepel paprikapoeder zout (versgemalen) zwarte peper 1 bekertje slagroom (125 ml) 4 eetlepels (olijf)olie ½ zakje ... bekijk recept »

Courgette met tijm en bieslook

4 courgettes 200 g Bettine chevre frais (naturel 55 (geitenkaas)) 1 bakje verse tijm (15 g) 1 citroen (schoongeboend) 1 bakje ricotta (verse kaas, 250 g) 1 bakje bieslook ((25 g), fijngesneden) 2 tenen knoflook&nb... bekijk recept »

Oven-camembert

1 camembert (a 250 g) 1 el honing 1 tl gedroogde tijm1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de witte bovenkant van de camembert af en doe terug in het houten doosje. Schep de honing en tijm op de kaas. Zet het doosje op een met bakpapier b... bekijk recept »

Zuurkoolsoepje met Parmaham

5 plakken Parmaham 1½ el olie 1 sjalot (fijngesneden) 1 zak wijnzuurkool (250 g) 1 el tijm 500 ml runderbouillon (zelfgemaakt of van 1 tablet) 100 ml slagroom (bekertje 125 ml)1. Snijd 1 plak Parmaham fijn. Verhit... bekijk recept »

Mediterrane bleekselderij

1 struik bleekselderij 1 rode ui 1 teentje knoflook 4 takjes tijm 2 eetlepels olijfolie 1 blik tomatenblokjes (400 g) zout en versgemalen peper1. Bleekselderij schoonmaken en schuin in stukjes snijden. Ui pellen, halveren en in dunne... bekijk recept »

Gourmetpannetje kalfsoester

275 g notenrijst 100 g cranberries 1 el suiker 1 tl tijm 125 ml slagroom 1 courgette in kleine stukjes 400 g kalfsoestertjes vloeibare margarine 1 ui gesnipperdKook de rijst. Breng in een steelpannetje de cranberries met de suiker, een tijm en de sl... bekijk recept »

Tijmappeltjes met bleekselderij en braadworst

4 grote aardappelen (zak 3 kg) 1 bleekselderij (in stukken van 5 cm) 4 appels 2 el mosterd 2 el suiker 6 takjes verse tijm (bakje 15 g) 1 schaal braadworst (4 stuks) 2 el olijfolie1. Verwarm de oven voor op 200 °C. H... bekijk recept »

Pagina 9 van 100