Recepten met tijm

1000 recepten met tijm

Tijm

Tijm Tijm is een veelvuldig gebruikt kruid in de keuken. Het heeft een typisch mediteraanse smaak.

Paddenstoelenterrine met kip

50 ml rode port 450 g speklapjes 5 takjes verse tijm 1 teen knoflook 300 g kipfilet 2 el olijfolie 250 g kastanjechampignons 18 plakjes katenspek 50 g pistachenoten (bakje 95 g) 1 ei1. Snijd speklapjes in stukjes. Meng de spekl... bekijk recept »

Doperwten met kropsla en sjalotten

1 kropsla 4 sjalotten 25 g boter 2 zakjes doperwten (koelvers, a 200 g) 1 theelepel suiker 1 laurierblad 2 takjes tijm 4 eetlepels droge witte wijn 4 takjes peterselie1. Blaadjes van kropsla loshalen, stugge binnenste bladeren ve... bekijk recept »

Uientaart met ansjovis

750 g uien 4 eetlepels olijfolie 1 laurierblad 1 takje tijm zout en versgemalen peper 1 teentje knoflook 2 dl tomatenblokjes (blik a 400 g) mespunt suiker 1 blikje pizzadeeg (270 g) 10 zwarte olijven zonder pit 1 theelep... bekijk recept »

Geroosterde biet met witte kaas en tijm

800 g rauwe bieten 4 el arachideolie 3 tl karwijzaad 5 takjes tijm ½ sinaasappel 1½ el honing 100 g witte kaas1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bieten en snijd in dunne partjes. Doe in de ovenschaal en schep om met 3/4... bekijk recept »

Ingelegde citroen met tijm

13 citroenen (9 schoongeboend en 4 uitgeperst) 13 el zeezout (grof) takjes tijm (bakje 15 g)1. Snijd 5 citroenen in de lengte in kwarten maar snijd ze niet helemaal door. Vul ze elk met 2 el zeezout. Doe ze om en om met takjes tijm... bekijk recept »

Carpacciorolletjes met rode portsaus

7½ g tijm (bakje à 15 g) 7½ g rozemarijn (bakje à 15 g) 250 ml rode port 492 g carpaccio (pakje à 123 g) 200 g paddenstoelenmelange (schaal)1. Snijd blaadjes tijm en naaldjes rozemarijn fijn. Doe de port met de t... bekijk recept »

Struisvogeltournedos met knolselderijpuree en rode-wijnjus

4 struisvogelbiefstukjes 8 plakjes serranoham 2 dl volle rode wijn ½ dl rode port 1 pot vleesfond (380 ml) 2 takjes tijm 4 vastkokende aardappels 75 g boter 300 g knolselderij (panklaar) 1 bekertje crème fraîche ... bekijk recept »

Geitenkaasbuideltjes

5 vellen filobladerdeeg (diepvries) 1 eetlepel olijfolie 150 g zachte geitenkaas 2 zongedroogde tomaten (fijngesneden) 1 theelepel gedroogde tijm versgemalen zwarte peper ½ bekertje zure room (a 125 ml) 1 eetlepel vl... bekijk recept »

Witlofrolletjes met ham en tijm

800 g witlof 200 g gerookte boerenachterham 175 g gemalen kaas oud 48 2 tl gedroogde tijm 30 g boter 55 g amandelschaafsel1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidd... bekijk recept »

Geroosterde schorseneren

500 g schorseneren ½ bos peen 2 el wittewijnazijn 2 el rode uien 1 el tijm (bakje) 2 el olijfolie 1 mespunt grof zeezout1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 2. Schil de schorseneren en peen met ... bekijk recept »

Pagina 13 van 100