1000 recepten met tijm
50 ml rode port 450 g speklapjes 5 takjes verse tijm 1 teen knoflook 300 g kipfilet 2 el olijfolie 250 g kastanjechampignons 18 plakjes katenspek 50 g pistachenoten (bakje 95 g) 1 ei1. Snijd speklapjes in stukjes. Meng de spekl... bekijk recept »
1 kropsla 4 sjalotten 25 g boter 2 zakjes doperwten (koelvers, a 200 g) 1 theelepel suiker 1 laurierblad 2 takjes tijm 4 eetlepels droge witte wijn 4 takjes peterselie1. Blaadjes van kropsla loshalen, stugge binnenste bladeren ve... bekijk recept »
750 g uien 4 eetlepels olijfolie 1 laurierblad 1 takje tijm zout en versgemalen peper 1 teentje knoflook 2 dl tomatenblokjes (blik a 400 g) mespunt suiker 1 blikje pizzadeeg (270 g) 10 zwarte olijven zonder pit 1 theelep... bekijk recept »
800 g rauwe bieten 4 el arachideolie 3 tl karwijzaad 5 takjes tijm ½ sinaasappel 1½ el honing 100 g witte kaas1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de bieten en snijd in dunne partjes. Doe in de ovenschaal en schep om met 3/4... bekijk recept »
13 citroenen (9 schoongeboend en 4 uitgeperst) 13 el zeezout (grof) takjes tijm (bakje 15 g)1. Snijd 5 citroenen in de lengte in kwarten maar snijd ze niet helemaal door. Vul ze elk met 2 el zeezout. Doe ze om en om met takjes tijm... bekijk recept »
7½ g tijm (bakje à 15 g) 7½ g rozemarijn (bakje à 15 g) 250 ml rode port 492 g carpaccio (pakje à 123 g) 200 g paddenstoelenmelange (schaal)1. Snijd blaadjes tijm en naaldjes rozemarijn fijn. Doe de port met de t... bekijk recept »
4 struisvogelbiefstukjes 8 plakjes serranoham 2 dl volle rode wijn ½ dl rode port 1 pot vleesfond (380 ml) 2 takjes tijm 4 vastkokende aardappels 75 g boter 300 g knolselderij (panklaar) 1 bekertje crème fraîche ... bekijk recept »
5 vellen filobladerdeeg (diepvries) 1 eetlepel olijfolie 150 g zachte geitenkaas 2 zongedroogde tomaten (fijngesneden) 1 theelepel gedroogde tijm versgemalen zwarte peper ½ bekertje zure room (a 125 ml) 1 eetlepel vl... bekijk recept »
800 g witlof 200 g gerookte boerenachterham 175 g gemalen kaas oud 48 2 tl gedroogde tijm 30 g boter 55 g amandelschaafsel1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidd... bekijk recept »
500 g schorseneren ½ bos peen 2 el wittewijnazijn 2 el rode uien 1 el tijm (bakje) 2 el olijfolie 1 mespunt grof zeezout1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. 2. Schil de schorseneren en peen met ... bekijk recept »