Recepten met tijm

1000 recepten met tijm

Tijm

Tijm Tijm is een veelvuldig gebruikt kruid in de keuken. Het heeft een typisch mediteraanse smaak.

Champignonsoep

1 bak champignons (400 g) 25 g boter of margarine 1 kleine ui (gesnipperd) ½ teen knoflook (geperst) 1 takje verse tijm 1 el cognac of vieux (slijter) 1½ kippenbouillontablet 1 el olijfolie met witte truffe... bekijk recept »

Dronken aardappeltjes

750 g aardappelen (iets kruimig) 3 el olijfolie extra vierge ½ bakje tijm (a 15 g) 250 ml droge witte wijn1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd ze in dunne plakken en doe ze in een kom. Besprenkel met 2 e... bekijk recept »

Franse uienpizza met groene salade (pissaladière)

1 kg witte uien 3 takjes tijm 6 el olijfolie 1 pizzakit (pizzadeeg met potje tomatensaus, koelvers) 3 el Taggia olijven 100 g ansjovisfilets (blikje) 1 el rodewijnazijn 1 tl dijonmosterd 200 g eikenbladslamelange1. Snijd de ... bekijk recept »

Geroosterde prei met tijm, groene vinaigrette met cherrytomaatjes, tempura wortels, Philadelphia met Espelette pepers en citroen

5 g bakpoeder 100 g boter 1 bouillonblokje 5 cl ciderazijn 1 citroen Espelette peppers 250 g kaas type Philadelphia 2 teentjes knoflook 1 limoen 10 cl olijfolie peper en zout 8 preien 150 g Tempura meel 1 ui 10 g verse tijm 2 wortelen1. Reinig en ... bekijk recept »

Eendenborstfilet met pruimensaus

1 zakje gewelde pruimen (250 g) 1 dl armagnac (slijter) 2 eendenborstfilets (a 250 g) (versgemalen) zwarte peper ½ eetlepel olijfolie 250 g magere spekreepjes 1 pot gevogeltefond (380 ml) 2 takjes tijm 1 eetle... bekijk recept »

Kruidige pompoensoep

1 pompoen 2 rode paprika's 1 courgette 3 bosuitjes 2 tenen knoflook 15 g tijm 3 el olijfolie 1 tl chilipeper 1 liter kraanwater 2 groentebouillontabletten1. Halveer de pompoen en schep de zaden en de draderige binnenkant eruit met e... bekijk recept »

Varkenshaas met ham en paddenstoelen

500 g varkenshaas 8 g tijm (bakje à 15 g) 100 g gerookte ham Bauernschincken 200 g paddenstoelenmelange 2 sjalotten 20 g boter1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 2. Vouw ondertussen het dunne gedeelte van de varkenshaas naar binnen, zod... bekijk recept »

Brie met tijmhoning en druiven

3 el vloeibare honing 2 takjes tijm 25 g hazelnoten ((zakje 75 g), grofgehakt) 200 g brie 200 g pitloze witte druiven (bak 500 g)1. Verwarm de oven voor op 250 °C. Verwarm de honing met de takjes tijm langzaam in een steelpannetje. ... bekijk recept »

Reebout met tijm en portsaus

6 tenen knoflook 4 el olijfolie 900 g reebout (op kamertemperatuur, van de meesterslager*) 12 takjes tijm 5 el boter 200 ml rode port 4 el wildfond 50 ml slagroom1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de knoflooktenen in de len... bekijk recept »

Ardense forellen met tijm

afgeriste tijmblaadjes citroen (sap) 4 forellen 6 eetlepels grof zeezout olijfolie zwarte peper van de molen1. Verwarm de oven voor op th. 7 - 210°C. 2. Was de forellen en dep ze droog. 3. Meng grof zout, peper en tijm in een diepe schaal. 4. Druk de... bekijk recept »

Pagina 14 van 100