1000 recepten met tijm
2 lamsboutschijven zout, peper 1 theelepel tijm 1 teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie 100 gr gemengde zwarte en groene olijven Bestrooi het vlees met zout, peper en tijm en pers er het teentje knoflook boven uit. Verhit de olie in een koekenpan e... bekijk recept »
100 g versgeraspte parmezaanse kaas 25 g vers wittebroodkruim schil van een ½ citroen 4 zeebaarsfilet van ± 175 g per stuk, met vel 2 eieren, losgeklopt 8 el olijfolie 25 g boter zout en peper naar smaak voor de groenten: 250 g courgette, in plakjes ... bekijk recept »
500 g gemengde salade4 geitenkaasjes4 El olijfolie12 takjes tijm, de blaadjes afgeplukt gemengde pitvruchten, bv. 1 perzik, 1 mango, 1 nectarine, 1 handvol kersen... zout, peper Voor de vinaigrette:100 ml olijfolie50 ml witte wijnazijn1 El sterke mos... bekijk recept »
1 rol bladerdeeg6 artisjokharten in blik, gehalveerd olijfolie zout, peper12 kleine takjes tijm geitenkaas met honing 1 rode ui, in dunne plakken plukjes kervel1. Rol het bladerdeeg open en snij er met de rand van een glas zes even grote cirkels ui... bekijk recept »
6 rijpe conferenceperen100 g bruine suiker75 g zachte boter4 El balsamicoazijn1 El tijmblaadjes 1 tak tijm voor de afwerking 3 El noten, gehakt Voor het deeg:100 g zachte boter200 g patisseriebloem1 snuifje zout3 El gehakte tijm1 ei, losgeklopt1. Ma... bekijk recept »
4 takjes tijm200 ml gin1 fles tonic ijsblokjes1. Gril de takjes tijm enkele seconden in een droge pan met antiaanbaklaag. Verdeel de gin en de ijsblokjes over de glazen, giet de tonic erbij en versier met een takje gegrilde tijm. bekijk recept »
1 hertenbout, niet ontbeend olijfolie7 teentjes look, grof gehakt1 ui, in schijfjes1 blad laurier 2 kleine takjes tijm 250 ml witte wijn 4 cl cognac1 el rozemarijn, gehakt6 el abrikozenconfituur zout, zwarte peper van de molen 1. Verwarm de oven voor... bekijk recept »
100 ml olijfolie100 ml gesmolten boter 800 g Roseval aardappelen Kwaliteitsketen Carrefour 2 bollen look, doormidden gesneden ½ citroen, in fijne reepjes 6 takjes tijm roze peperbollen zout, peper 1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de olie met ... bekijk recept »
½ stokbrood in 8 stukken van gelijke grootte100 g zwarte druiven olijfolie blaadjes van 8 takjes tijm120 g ricotta1 snuifje zout1. Meng 100 g zwarte druiven met ½ el olijfolie, de blaadjes van 8 takjes tijm en een snuifje zout. Smeer 120 g ricotta op... bekijk recept »
1. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin 450 gram koelverse krieltjes of aardappelpartjes in 10 minuten goudbruin. Voeg 1 eetlepel balsamicoazijn en 1/2 eetlepel verse tijmblaadjes of 1/2 theelepel gedroogde tijm toe. Meng de aardappeltjes met 5... bekijk recept »