1000 recepten met tijm
3 eetl. olie2 sjalotjes, fijngehakt1 theel. verse gemberwortel, gerasptmespunt cayennepeperrasp en sap van 1 geboende sinaasappelrasp en sap van 1/2 geboende citroen200 g cranberrycompote150 ml rode port1 theel. fijne mosterdzoutversgemalen peper... bekijk recept »
100 gram geitenroomkaas of zachte geitenkaas2 eetl. yoghurt1 eetl. verse tijm1 eetl. vloeibare honingpeper1. Roer 100 gram geitenroomkaas of zachte geitenkaas los met twee eetlepels yoghurt, een eetlepel verse tijm en een eetlepel vloeibare honing en... bekijk recept »
400 g ongepaneerde kalfsschnitzels, in reepjes1/2 theel. gemberpoeder4 eetl. olijfolie of arachideolie400 g Chinese kool, in reepjes1 theel. verse tijmblaadjeszoutversgemalen peper1 glas witte wijn of droge sherry2 eetl. geschaafde amandelen1. Be... bekijk recept »
1 l volle yoghurt (Melkan)rasp van 1/2 sinaasappelschil1 eetl. gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd500 g kersen1. Bekleed een vergiet of zeef met een vochtige schone theedoek en giet de yoghurt erin. Zet het vergiet op een kom en... bekijk recept »
4 kipkarbonadeszoutversgemalen peper4 eetl. olijfolie2 teentjes knoflook, gehakt5 teentjes knoflook, gehalveerd1 eetl. gehakte verse tijm2 eetl. sherry2 eetl. sojasaus of ketjap manis2 eetl. honing100 ml kippenbouillon1 citroen, schoongeboend, in pla... bekijk recept »
40 g hazelnoten, grof gehakt100 g (platte) peterselie, gewassen en gedroogd1 eetl. verse tijmblaadjes3 teentjes knoflook2 eetl. kappertjes200 ml milde olijfolie100 g versgemalen Parmezaanse kaaszoutversgemalen peper1. Rooster de hazelnoten lichtbruin... bekijk recept »
4 saucijsjes8 plakjes ontbijtspek1 eetl. gehakte verse tijm1 eetl. gehakte verse rozemarijnversgemalen peperpaprikapoeder1. Wel de saucijsjes 5 minuten tegen de kook aan in water of vleesbouillon, om te voorkomen dat ze op de barbecue openbarsten. Le... bekijk recept »
1. Ris de blaadjes van 6 takken tijm (of neem 1 theelepel gedroogde tijm) en vermeng dit met 2 eetlepels vloeibare honing, 1 theelepel mosterd en 100 ml vers sinaasappelsap. Lekker met kip, lamsvlees en karbonade. bekijk recept »
2 appels, liefst met rode schil, in smalle partjes2 eetl. citroensap600 g varkenslapjeszoutversgemalen peper75 g boter750 g aardappelen, geschild500 g wortelen, geschrapt1 eetl. gehakte verse tijm100 ml appelsap200 ml kippenbouillon1 eetl. aardappelm... bekijk recept »
4 stukken kabeljauw (filet pur) (diepvries) 1 kop erwtjes (diepvries) 1 kop tomatenblokjes (diepvries) 1 courgette 1 sjalot 1 teentje knoflook 4 dl visfond (bokaal) 2 dl vetarme room (15 % v.g.) 2 eetl. boter 1/2 koffiel. suiker sausbinder 1,5 koffie... bekijk recept »