1000 recepten met tijm
voor 4 personen: 4 verse en rijpe vijgen, 250 g ricotta, 4 eetlepels acaciahoning, een paar takjes tijm, een handvol amandelschilfers.- Maak een kruisvormige insnijding in de bovenkant van de vijg. - Ontdoe de tijm van de takjes en maal fijn. - Meng ... bekijk recept »
250 g filodeeg125 g camembert300 g pastinaak3 takjes tijm (enkel de blaadjes)2 eieren150 ml melk50 ml room30 g hazelnoten ( extra)vloeibare honing50 g boterpeperzout1. Schil de pastinaak en snij ’m in stukken. Stoom of kook ze beetgaar. Laat ui... bekijk recept »
100 g gezouten boter1 bosje tijm2 kl zout2 kl zwarte peper (gemalen)2 el balsamicoazijn5 zoete uien (rode/witte)1 bol knoflook4 zoete aardappelen (grote)1 Mechelse koekoek1. Verwarm de oven voor op 180°C. Roer de boter zacht en roer er de helft v... bekijk recept »
1 maïskip4 onbehandelde citroenen4 sjalotten2 el honing2 el olijfolieolie (om in te vetten)2 bollen knoflook1 bosje tijmpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180° C. Spoel de kip en dep goed droog. Spoel de tijm en dep droog. Spoel de cit... bekijk recept »
4 kipfilets2 citroenen2 el olijfolie1 teentje knoflook8 takjes verse tijmpeperzout1. Snipper de knoflook fijn. Spoel de tijm en dep droog. Houd enkele takjes apart voor de afwerking en rist de blaadjes van de overige takjes. Pers 1 citroen. Snij... bekijk recept »
6 aardappelen (middelgroot)1 rode paprika8 eieren35 g parmezaan (schilfers)2 el boter3 takjes tijmpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200 °C. 2. Schil de aardappelen, snij ze in plakjes. Kook ze 5 minuten in gezouten water. 3. Spoel de ... bekijk recept »
1 pakje filodeeg200 g kabeljauwfilet (verse)500 g wortelen3 takjes tijm (citroentijm)4 eieren200 ml light roomboterpeperzouttaartvorm (4 kleine individuele taartvormpjes met een diameter van 12 cm )1. Smelt 2 eetlepels boter in een pannetje. Vet de t... bekijk recept »
1 braadkip2 uien4 tenen knoflook2 onbehandelde citroenen6 takjes tijm250 ml kippenbouillonolijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. 2. Spoel de citroenen met heet water en snij ze in plakjes. Pel de uien en snij ze in partjes. Pel en kneus ... bekijk recept »
800 g uien150 g spekblokjes (gerookte)2 takjes tijm (de blaadjes)80 g gruyère (geraspt)2 el olijfoliepeperzout1. Verwarm de oven voor op 175°C. 2. Pel de uien en snij ze in dunne ringen. Stoof ze met het spek en de tijm aan in olijfolie. Laat al ... bekijk recept »
600 g lamskoteletten500 g schelpjespasta1 bundel groene asperges8 zongedroogde tomaten4 el pijnboompitten2 el vloeibare honingverse tijmverse basilicumverse bieslookolijfoliebouillon (blokje voor pasta)peperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. K... bekijk recept »