1000 recepten met tijm
40 g boter1 theel. kaneelpoeder1 eetl. verse tijmblaadjes of 1 theel. gedroogdzoutversgemalen peper6 goudrenetten, geschild en in grove stukken75 ml witte wijn1. Smelt de boter en meng er kaneel, tijm en versgemalen peper door. Schep de appelstukken ... bekijk recept »
1. Schil de koolraap en 200 gram aardappels en snijd beide in kleine blokjes. Kook de blokjes met wat zout gaar. Pureer de koolraap en aardappel met een flinke klont boter. Fruit een fijngesneden sjalotje en 1 theelepel verse tijmblaadjes in een beet... bekijk recept »
4 biefstukken2 eetlepel arachide- of olijfoliezout en versgemalen peper25 gram boter of vloeibaar bakproduct125 milliliter zure room1 theelepel gehakte verse tijm1 mespuntje mosterd(klein scheutje cognac of vieux)1. Wrijf het vlees in met de olie en ... bekijk recept »
1 kiprollade 700 gram2 eetlepel arachide100 gram boter1 eetlepel verse tijmblaadjes300 milliliter witte wijn of cider300 milliliter gevogeltefond of kippenbouillon4 appels met rode schil100 milliliter kookroombraadslede of ovenvaste braadpanaluminium... bekijk recept »
2 sinaasappels100 gram zachte boter2 eetlepels honing1 eetlepel mosterd6 takjes verse tijm1 braadkip (ca. 1,2 kg)1 glas droge sherry1. Verwarm de oven voor op 180°C. Boen een sinaasappel goed schoon en rasp de helft van de schil. Pers beide sinaasapp... bekijk recept »
6 sneetjes rozijnenbrood50 gram boter4 peren, geschild, in blokjes1 eetlepel custardpoeder2 eetlepels suiker2 eetlepels pistachenoten, grof gehakt1 eetlepel gehakte verse tijmdeegrollermuffinbakblik1. Verwarm de oven voor op 200°C. Rol de sneetjes br... bekijk recept »
1 bleekselderij1 eetlepel olie2 eetlepels boter1 ui, gesnipperd1 bosje tijm2 witte boterhammen, zonder korstjes, licht geroosterd100 gram geraspte belegen kaasbakplaat met bakpapier1. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de stronk van de bleekselderi... bekijk recept »
500 gram krieltjes met schil, schoongeboend600 gram varkenshaas, in 4 stukken50 gram boter of vloeibaar bakproduct150 gram brie1 eetlepel gehakte verse tijm of 1 theel. gedroogd4 plakjes bladerdeeg, ontdooid1 ei, losgeklopt2 eetlepels olijfoliebakpla... bekijk recept »
500 g spruitjes, gehalveerd250 g rode ui, in partjes3 takjes tijm of gemengde Italiaanse kruiden2 eetl. olijfoliebakplaat met bakpapier1. Verwarm de oven voor op 200°C. Blancheer de spruitjes circa 1 minuut in water met zout. Giet ze af en spoel onde... bekijk recept »
750 gram krieltjes of kleine vastkokende aardappels, met schil100 milliliter olijfolie1 bol knoflook, in losse teentjes, gepeld1 eetlepel tijmblaadjes1 mandarijn, schoongeboendgrof gemalen zeezout1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Boen de aardappels g... bekijk recept »