Recepten met tijm

1000 recepten met tijm

Tijm

Tijm Tijm is een veelvuldig gebruikt kruid in de keuken. Het heeft een typisch mediteraanse smaak.

Geroosterde paprika-aardappelpuree

1 teentje knoflook 3 takjes tijm 800 g kruimige aardappels 465 g geroosterde paprika's (pot) olijfolie extra vergine Pel en halveer de knoflook.Breng een pan met water, de knoflook, takjes tijm, rozemarijn en een beetje zout... bekijk recept »

Hertenbiefstuk met portsaus

4 hertenbiefstukken 380 ml gevogeltefond (pot 380 ml) 150 ml tawny port 250 g kersen (diepvries, doosje 250 g) 3 takjes tijm 25 g boter1. Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout. Doe de gevogeltefond in een hapjes- of ... bekijk recept »

Gegrilde karbonades met tuinbonen

4 teentjes knoflook 2 laurierblaadjes 2 gedroogde chilipepertjes 6 takjes tijm 1 theelepel milde paprikapoeder 3 eetlepels olijfolie 4 ribkarbonades (a 150 g) 1 pak tuinbonen (diepvries 300 g) 1 ui 3 tomaten 2 bosuitjes ... bekijk recept »

Pastinaakpuree met tijm

600 g pastinaken 300 g kruimige aardappelen 10 takjes tijm 75 g Pecorino Romano 1 el olijfolie1. Schil de pastinaak en snijd in stukken van 2 cm. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardappel met de pastinaak 20 min. in ... bekijk recept »

Knapperige pastinaakfiet met lamskoteletjes

500 g pastinaken geschild 6 el olijfolie 1 bol knoflook 1 bakje tijm blaadjes gerist 8 lamskoteletjes 4 el vloeibare honingVerwarm de oven voor tot 180°C. Snijd de pastinaak in dikke frieten en verdeel ze over de bakplaat. Besprenkel met 3 el olie. H... bekijk recept »

Knapperig bladerdeeg gevuld met gehakt

4 plakjes bladerdeeg 1 ui 1 teen knoflook 2 el olijfolie 400 g rundergehakt 1 citroen 8 g verse tijm 1 ei1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Laat het bladerdeeg ontdooien. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. 2. Bak de ui en de knofloo... bekijk recept »

Goudbruine aardappelgratin met tijm

1 kg pommes gourmandine 1 teen knoflook 5 takjes tijm 250 ml slagroom 150 g geraspte kaas voor ovengratin1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in zo dun mogelijke plakjes. Je kunt ze ook met een kaasschaaf, dunsc... bekijk recept »

Rode paprika met tijm

2 teen knoflook 3 el olijfolie 1 el tijm 1 el rozemarijn 1 snufje zout 1 snufje peper 4 rode paprika's 1 barbecue of grillpan1. Pers in een wijde schaal de knoflook boven de olijfolie. Voeg de kruiden en zout en peper naar smaak toe. 2. S... bekijk recept »

Franse groentenratatouille met roquefort Gourmetrecept

3 takjes tijm 100 g roquefort scheutje olijfolie 300 g groentemix zout en peperRis de blaadjes van de tijm en snijd de roquefort in blokjes. Bak in een scheutje olijfolie groenten naar keuze in 4-5 min. beetgaar. Schep een beetje tijm en paar blok... bekijk recept »

Snelle coq au vin blanc

200 g bleekselderij 350 g winterpenen 1 ui 8 g tijm 75 g gerookte spekreepjes 400 g scharrelkipdijfilet 100 ml witte wijn 200 ml slagroom 800 g aardappelpuree met boter1. Snijd de bleekselderij in dunne boogjes. Snijd de winterpeen in... bekijk recept »

Pagina 3 van 100