1000 recepten met tijm
400 g Hollandse geitenkaas 100 g zachte geitenkaas (bijv. bettine blanc) 300 ml droge witte wijn 1 el honing ½ tl tijm 100 ml slagroom 2 el maizena witte peper1. Korst van Hollandse geitenkaas snijden en kaas (in keukenmachine... bekijk recept »
1 zakje Risotto alla Milanese (165 g) 3 struikjes witlof ½ rode paprika 2 takjes tijm 4 eetlepels olijfolie zout en versgemalen peper 200 g tilapiafilet (vis)1. Risotto bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Witlof schoonmake... bekijk recept »
1 sjalotje 2 dl rode wijn 1 pot vleesfond (380 ml) 6 takjes tijm 8 lamskoteletjes zout (versgemalen) vier-seizoenen-peper nootmuskaat 1 eetlepel (olijf)olie ½ potje sesamzaad (à 45 g) ½ reepje pure chocolade&nb... bekijk recept »
1 scharrelkip (ca. 1250 g) 7 el olijfolie 2 citroenen 8 takjes tijm 12 tenen knoflook 1 bol knoflook 1 kg aardappelen1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Wrijf de kip in met 1 el olie, peper en zout. Boen de citroen goed schoon. Snijd ... bekijk recept »
3 citroenen (schoongeboend) 8 el olijfolie 1 bakje tijm (15 g) 3 tenen knoflook (in dunne plakjes) 1 scharrelkip1. Rasp de schil van 1 citroen, pers de vrucht uit. Meng het rasp en het sap met 6 el olie. Ris de blaadjes van 5 t... bekijk recept »
1 bol knoflook 250 g witte druiven 1 eetlepel gedroogde tijm 1 scharrelkip 3 eetlepels olijfolie1. Pel de tenen knoflook en meng ze met de druiven en de tijm. Verwarm de oven voor op 225 °C. Bestrooi de kip aan de buiten- en binnenkant met (v... bekijk recept »
8 middelgrote aardappels 3 rode uien 4 teentjes knoflook 2 lamsracks (a 400 g) 6 takjes peterselie 4 takjes tijm 5 eetlepels olijfolie (versgemalen) zwarte peper zout1. Aardappels schillen, wassen en in vieren snijden. Uien pelle... bekijk recept »
1 scharrelkip (op kamertemperatuur) 2 tenen knoflook 60 g kruidenboter (op kamertemperatuur) 1 citroen (gehalveerd) 2 tl zeezout 5 dunne preien 25 g boter 8 g tijm (bakje à 15 g) 1 laurierblaadje 125 ml droge wit... bekijk recept »
150 ml rode wijn 3 tenen knoflook (fijngehakt) 2 eetlepels verse tijm (blaadjes) 4 entrecotes 1 pot geroosterde paprika (met olie en knoflook (pot 295 g), uitgelekt) 2 eetlepels olijfolie olie (om te bestrijken)1. Meng... bekijk recept »
800 g pastinaak 2 rode uien 2 tenen knoflook 4 takjes takjes tijm 3 el olijfolie 1 el balsamicoazijn 1 tl honing1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en snijd in parten. Snijd de uien in parten en de knoflook fijn. Ris de ... bekijk recept »