1000 recepten met tijm
400 gr gefileerde kabeljauw 500 gr tomaten 1 bosje peterselie 5 sjalotten 1 teentje knoflook 200 gr champignons 1 el olijfolie peper zout verse tijm (zelf heb ik 2 maanden geleden een pot tijm gekocht bij een tuincentrum heb dan ook steeds verse tij... bekijk recept »
2 zakjes groenterisotto (Gran Italia)21/2 el olijfolie1 fijngesneden ui1 courgette in plakjeszoutpeper2 ons achterham in plakken2 tomaten in plakjes100 g gruyeregeraspt2 el broodkruimtijm 2 el olie verhitten en ui 5 min zachtjes bakken, courgette toe... bekijk recept »
2 eetl. olijfolie4 preien, schoongespoeld, in stukken van 5 cm2 teentjes knoflook, fijngehakt1 theel. gedroogde tijm2 theel. tomatenpuree10 cherry-/kerstomaatjes, in kwarten200 ml witte wijntakjes tijm om te garneren1. Verhit de olijfolie en bak ... bekijk recept »
voor de semifreddo:150 gram ricotta150 gram fijngeraspte Parmezaanse kaasvoor de bietensalsa:1 gekookte biet, ontveld, in kleine blokjes1 theelepel kappertjes1 eetlepel balsamicoazijn1 theelepel honing2 takjes tijm, alleen de blaadjes1. Meng de ricot... bekijk recept »
4 kalkoenfiletszout en versgemalen peper100 g roomkaas naturel100 g cranberrycompote1 theel. gehakte verse tijm of mespuntje gedroogdvloeibaar bakproductscheutje witte wijn of witte port100 ml gevogeltefond of kippenbouillontakjes tijm voor garnering... bekijk recept »
600 g vers buikspek pekel 3 l water 170 g grof zout 350 g suiker 3 takjes verse tijm laurierblaadjes 4 st steranijs 2 st kruidnagel bouillon 1 wortel 1 ui 1 takje tijm 1 takje rozemarijn 1 blad laurier peper en zout 4 krielaardappelen 4 takje... bekijk recept »
4 kipfilets 150 gram geitenkaas takjes tijm 1 dl witte wijn 1 kg tomaten basilicum tijm 3 teentjes knoflook olijfolie 1. 1) Ontvel de tomaten en stoof ze op met de look in olijfolie. Voeg er de wijn, basilicum en tijm aan toe en laat dit 15 mi... bekijk recept »
6 coquilles (in de schelp)3 el olijfolie2 el citroensap1 el honing1 kl gedroogde tijm6 takjes tijmpepergrof zeezout1. Open de sint-jakobsschelpen door een scherp mes tussen de schelpen te steken en de spier door te snijden. Verwijder het buitenste ra... bekijk recept »
4 kippenbouten 4 wortelen (dikke) 4 aardappelen (grote) 3 sjalotten 1 ei 2 repen buikspek 100 ml bruine fond 1 eetlepel suiker 200 ml water 100 ml olijfolie 1 peper 1 zout 1 nootmuskaat 2 takjes tijm 2 laurierbladeren 1 boter Wrijf de bouten in met p... bekijk recept »
1 zak hutspot (500g) 2 blaadjes laurier 2 takjes verse tijm 3 eetlepels Franse mosterd 500 gram klapstuk (runderborst) zout versgemalen peper 8 bloemige aardappels 2 teentjes knoflook 2 stelen prei 125 gram roomboterDoe de ui (uit de zak) met 1 blaad... bekijk recept »