Recepten met tijm

1000 recepten met tijm

Tijm

Tijm Tijm is een veelvuldig gebruikt kruid in de keuken. Het heeft een typisch mediteraanse smaak.

Bouillabaisse

2 teentjes knoflook 1 ui 1 prei 2 tomaten 1 sinaasappel 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel tomatenpuree 2 potten visfond (a 380 ml) 1 visbouillontablet 1 laurierblaadje 2 takjes tijm (of 1/2 theelepel gedroogde tijm) 1 envelopje saffraan ca... bekijk recept »

Gevulde Tomaten En Paprika'S

6 rode of gele paprika's6 grote vleestomatenzoutpeper50 gram pijnboompitten6 el. olijfolie2 uienfijngesneden2 teentjes knoflookgeperst1 tl. gemalen kaneel450 gram mager lamsvleesin blokjes200 gram langkorrelrijst4 dl. kippenbouillon50 gram rozijnen4 ... bekijk recept »

Pompoenrisotto Met Trompettes De Mort En Pancetta

25 gr boter 2 sjalottenfijngesnipperd 1 teentje knoflookgeplet 1 tl tijm 250 gr arboriorijst 200 ml witte wijn 1 liter warme groentenbouillon 100 ml lobbig geklopte slagroom 50 gr parmezaanse kaasgeraspt 75 gr pancettain dunne plakjes 100 gr trompett... bekijk recept »

Ribstuk met gebakken Charlotte-aardappelen en rode

Voor 4 personen: 1 ribstuk van 1 kg zeezout en versgemalen zwarte peper olijfolie 1 bol knoflook, teentjes losgemaakt een paar takjes verse tijm en een paar tijmblaadjes 12 grote Charlotte-aardappelen, geschild 150 g boter 16 middelgrote sjalotjes ge... bekijk recept »

Kip met citroen uit de oven

Voor 4 personen: 1 citroen 2 grote tenen knoflook, gepeld 1 scharrelkip van 1.5 kg grof zeezout versgemalen zwarte peper 8 takjes tijm 5 el Becel Voor koken, (roer)bakken en braden 1 el vloeibare honingVerwarm de oven voor op 175°C. Boen de citroen s... bekijk recept »

Mignongebraad met spinazie in deegkorst

750 g mignongebraad 500 g spinazie 4 tomaten 1 ui 1 takje tijm peper zout nootmuskaat 200 g bladerdeeg 150 g bakboter 1 eierdooier 40 g roomboterHet gebraad dichtschroeien in de hete boter en daarna kruiden met peper en zout. In een goed voorverwarmd... bekijk recept »

Griekse gyrossalade

voor 4 personen: 2 varkens- of kalkoenfilets (ca. 300 gr) 3 eetlepels olijfolie 1/2 theelepel gedroogde tijm zout (indien toegelaten) en peper paprikapoeder 1 ajuin 250 gr spitskool 1/2 komkommer 4 tomaten 300 ml Griekse yoghurt 1/2 zakje tzatzikimix... bekijk recept »

Gekarameliseerde ham

- 1 stuk beenham van ca. 1 kg - ½ kg rode uien - 2 eetl. olie - 1 dl. rode wijnazijn - 1 ui - veel kruidnagels - 1 wortel - 2 takjes tijm - 3 eetl. mosterd - 3 eetl. honing - 2 theel. gedroogde tijmMaak eerst de uienmarmelade (kan een dag van tevoren... bekijk recept »

Gesmoorde zeebrasem Nicoise met een sausje van tom

Gesmoorde zeebrasem Nicoise met een sausje van tomaat en olijf Voor 4 personen: 4 goudbrasems van 350 g zonder schubben en schoongemaakt 6 middelgrote tomaten (500 g) 2 Menton-citroenen 1 lente-uitje 4 takjes tijm 100 g pitloze Nicoise olijven 10 cl ... bekijk recept »

Piepkuiken met kastanjes en rode wijn en pompoenpu

voor 4 personen: Voor de piepkuikens: 4 piepkuikens boter 1/2 l rode wijn 2 stukjes sinaasappelschil 1 kaneelstokje 3 kruidnagels 1 eetlepel maïzena peper en zout Voor de vulling: 1 gesnipperde ui 1 teentje gehakte look 200 g broodkruim 100 g gekookt... bekijk recept »

Pagina 44 van 100