Recepten met tijm

1000 recepten met tijm

Tijm

Tijm Tijm is een veelvuldig gebruikt kruid in de keuken. Het heeft een typisch mediteraanse smaak.

Mosselen Calabrie

3 kg verse. mosselen, 2 eetl. olijfolie, 125g doorregen spek, 2 uien, 2 zucchini 's, 1/2 ltr. Italiaanse rode wijn, l blik gepelde tomaten (ca. 800 g], verse, tijm, verse, basilicum, l potje gevulde olijven, l blik maiskorrels, zout, peper- fruit in ... bekijk recept »

hertenribben met schorseneren en bearnaisesaus

Voor 4 personen: 8 hertenribben (hertenrack) 1/2 kilo schorseneren (geschild) 500 gram spruitjes half bakje aalbessen 50 gram boter (om te bakken) 300 gram boter (voor de saus) 150 ml witte wijn 150 ml witte wijn azijn 2 sjalotten (gesneden) 3 tenen ... bekijk recept »

hertenribben met schorseneren en bearnaisesaus.

Voor 4 personen: 8 hertenribben (hertenrack) 1/2 kilo schorseneren (geschild) 500 gram spruitjes half bakje aalbessen 50 gram boter (om te bakken) 300 gram boter (voor de saus) 150 ml witte wijn 150 ml witte wijn azijn 2 sjalotten (gesneden) 3 tenen ... bekijk recept »

PROVENCAALSE STOOFPOT

600 gram magere runderlappen zout peper 2 teentjes knoflook 100 gram boter 150 gram ontbijtspek in reepjes 1 blik gepelde tomaten in stukjes (400 gram) 100 gram groene en zwarte olijven 1 takje tijm 250 gram champignons 4 aardappels Voorbereiding De ... bekijk recept »

Wilde Paddestoelensoep

25 gram gedroogd eekhoorntjesbrood 2 el olijfolie 15 gram boter 2 preienin dunne ringen gesneden 2 sjalotjesfijngehakt 1 teentje knoflookfijngehakt 225 gram verse (wilde) paddestoelen ca. 1,25 ltr runderbouillon 1/2 tl gedroogde tijm 1,5 dl slagroom ... bekijk recept »

Aardappelgratin

1 kg aardappels. 2 tenen knoflook. 0.5 l slagroom. zout en peper. nootmuskaat. 1 takje tijm. 1 eetl. vloeibare margarine of een klontje boter, 100 gram geraspte belegen kaas. Hulpmiddelen Lage ovenvaste schaal. Hulpmiddelen - Lage ovenvaste schaal. ... bekijk recept »

Linzensoep

1? l runderbouillon200 gr linzen4 takjes peterselie2 takjes selderie1 takje tijm of 1 mespuntje gedroogde tijm,1 rookworstzoutpeper1 el fijn gesneden bieslook. Hulpmiddelen Panroerzeef of staafmixer Hulpmiddelen - Panroerzeef of staafmixer Voorberei... bekijk recept »

Geroosterde Groenten

4 el olijfolie 4 el balsamico-azijn zout versgemalen peper 2 rode paprika'sin repen 6 roma-tomatenontveldzaad verwijderdin vieren 4 lente-uitjesin stukjes van ca. 2 cm 2 teentjes knoflookin dunne plakjes 200 g doperwten (diepvries) 8 takjes tijm 1 bl... bekijk recept »

Wilde Paddestoelensoep

25 gram gedroogd eekhoorntjesbrood 2 el olijfolie 1 el boter 2 preitjesin dunne ringen 2 sjalotjesfijngehakt 1 teentje knoflookfijngehakt 250 gram wilde paddestoelen 1,25 dl groentebouillon 1/2 tl gedroogde tijm 1,5 dl creme fraiche zout en versgemal... bekijk recept »

Varkensgebraad In Mosterdkorstje

750 gram ontbeend varkensgebraad van de rug,Versgemalen zwarte peper,500 gr vastkokende aardappelen,500 gr wortelen,1 theelepel zout,4 teentjes knoflook,3 eetlepels middelscherpe grofkorrelige mosterd,3 eetlepels olie,3 eetlepels paneermeel,2 eetlepe... bekijk recept »

Pagina 45 van 100