Recepten met tijm

1000 recepten met tijm

Tijm

Tijm Tijm is een veelvuldig gebruikt kruid in de keuken. Het heeft een typisch mediteraanse smaak.

Gehaktballetjes in citroensaus

500 g rundergehakt3 sneetjes brood (verkruimeld)4 teentjes knoflook (gesnipperd)2 el bladpeterselie (gehakt)2 el verse munt (gehakt)1 kl paprikapoeder1 kl zoutzwarte peper uit de molen2 eieren700 g tomaten (gepeld en gezeefd)citroenschil (geraspt, va... bekijk recept »

Aardappeltaart

1 kg aardappelen25 g parmezaan6 el boter6 takjes tijmpeperzout1. Verwarm de oven voor op 220° C. Schil de aardappelen en snij ze in plakjes van 1 mm dik (dat gaat het makkelijkst met een mandoline). Rasp de parmezaan. Pluk de blaadjes van de tijm... bekijk recept »

Gevuld kalfsgebraad met champignonsaus

1,2 kg kalfsgebraad2 el olijfolie peper, zout Voor de vulling 100 g gerookt spek4 sjalotten100 g champignons100 g noten, gehakt100 g pijnboompitten2 tenen look, gesnipperd1 ui, geschild en versnipperd2 el olijfolie de blaadjes van 2 takjes tijm Voor ... bekijk recept »

Proven aalse portobello

4 portobello’s of reuzenchampignons2 eetlepel olijfolie1 sneetje oud brood zonder korst, fijnverkruimeld1 teentje knoflook geperst1 eetlepel verse tijm gehakt100 gram zachte geitenkaas verkruimeld4 takje tijm om te garneren1. Verwarm de oven vo... bekijk recept »

Kip met groenten uit de oven

1 (scharrel)kip of maïskipzoutversgemalen peper2 citroenen2 teentjes knoflook3 takjes tijm3 rode uien, gepeld en in partjes1 theel. paprikapoeder4 eetl. olijfolie1 rode paprika, in brede repen250 g knolselderij, geschild en in stukken1 courgette... bekijk recept »

Fusilli met pancetta en ui

350 g fusilli-pasta 80 g pancetta (Italiaans spek) 3 eetlepels Solo Vloeibaar Zout 2 rode uien 1 aardappel tijm 40 g geraspte parmezaankaas zwarte peper (grof gemalen) 1 scheutje Bertolli extra vergine1. Hak de ui in schijfjes, snij de pancetta ... bekijk recept »

kipragout-toastjes

500 gr champignons 1/2 bosje tijm 600 gr kipfilet 3 elp vloeibare solo zout en peper 200 ml room 2 eieren worcestersaus 3-4 el citroensap 6 witte boterhammen (oude) 80 gr (jong)belegen kaas paprikapoeder 1. was de champignons en snijd ze in sc... bekijk recept »

Filet pur

4 filet pur van ca. 170 g elk 1 kleine pompoen 250 g gemengde bospaddenstoelen (vers) 4 teentjes knoflook (ongepeld) 2 takjes tijm 1/2 dl Solo Vloeibaar zwarte peper van de molen zeezout1. Verwarm de oven voor op 140°C. Schik de looktenen en de ... bekijk recept »

Gevulde krielaardappelen met varkenspoot

2 kg varkenspoten 12 krielaardappelen 12 gekonfijte tomaten 2 versnipperde sjalotten 20 g gegrilde pijnboompitten 1 paarse aardappel (vitelotte) 50 cl kalfsjus 10 cl porto 4 takjes tijm 1 teentje knoflook 1/2 el gehakte platte peterselie 1/2 el gehak... bekijk recept »

Acai-runderlapjes, worteltjes, venkel

2 uien 8 takjes tijm 200 g magere runderlappen 3 el Becel Original (vloeibaar) (30 g) 150 g jonge wortelen 2 tl 2 acai poeder 200 g venkel (met groen) 50 g gewelde abrikozen 150 g zilvervliesrijst 1 tl 1 mosterd 1. Pel en snijd de uien in partje... bekijk recept »

Pagina 47 van 100