1000 recepten met tijm
500 g courgette1 sjalot1 teen knoflook2 el olijfolie800 ml groentebouillon125 g zure room1 el verse tijm150 g zalmfilet (extra vers)peperzout1. Snij de courgette in stukjes. Pel en hak de sjalot en de knoflook, stoof ze glazig in de olijfolie. Voeg d... bekijk recept »
4 takjes tijm ( wat extra)250 g linzen (zwarte)2 vleestomaten8 trostomaten (kleine)3 el balsamicoazijn0.5 kl scherpe mosterd5 el olijfoliezoutzwarte peper uit de molensuikerfleur de sel1. Breng 500 ml water aan de kook met 4 takjes tijm. Spoel de lin... bekijk recept »
50 gram boter 2 eetlepels rode pesto 1 teentje knoflook 1 foccacia- of ciabattabrood 3 vleestomaten 150 gram mozzarella 4 eieren 2,5 dl melk versgemalen peper wat zout 1 eetlepel gehakte Italiaanse kruiden (oreganotijmbasilicum) takje tijm... bekijk recept »
250 g eekhoorntjesbrood of bruine champignons 2 vleestomaten 2 stengels bleekselderij 1 el verse tijm 1 bosje bieslook 50 g versgeraspte Parmezaanse kaas 8 sneejtes stokbrood 1 ui 1 teentje knoflook 1 l krachtige warme vleesbouillon 4 el olijfolie zo... bekijk recept »
250 g zelfrijzend bakmeel 1 tl zout 100 g gekookte kruimige aardappelgeprakt snuf chilipoeder 3 lenteuitjesin ringen 2 tl rijm 1 ei (L) 1 dl kwarkverwarmd 25 g boterin stukjes 150 g zachte geitenkaas (bijv. Bettinne blanc) takje tijm Meng meel, zout,... bekijk recept »
200 gr. pasta naar keuze (bijv. farfalle of fussili)25 gr. pijnboompitten2 bosuitjes1 teen knoflook2 eetlepels witte wijnazijn4 eetlepels olijfolie extra vierge1 eetlepel verse tijm2 eetlepel verse tijm2 eetlepels fijngehakte verse basilicum1/2 krop ... bekijk recept »
1 kg. tomaten2 courgettte's2 uitjes1 teentje knoflook,200 gr kipfiletblikje tomatenpureezoutpepertijmsambalketjap.bouillon blokjes. Hulpmiddelen Geen Hulpmiddelen - Geen Voorbereiding Tomaten warm maken en zeven. courgette's niet schillen en in blok... bekijk recept »
200 g pasta1 bos verse asperges1 courgetteeen vleugje citroensap,een takje verse tijm. Voorbereiding Bereidingswijze Kook de kleine pasta (spiraaltjesschelpjesvlindertjes) beetgaar in lichtgezouten water. Stoom intussen 1 bos verse asperges gaar in w... bekijk recept »
4 artisjokken zout 2 dl olijfolie 3 citroenen 1 venkelknol 2 laurierblaadjes tijm koriander vinaigrettesaus. Bereidingswijze WAs de artisjokken en blancheer ze 5 minuten in heet water met wat zout. Laat ze uitlekken en breng inmiddels 1 liter... bekijk recept »
300 gram tonijnfilet 50 gram gevulde olijven (met pimento) 1 teentje knoflook 2 eetlepels citroensap 1 theelepel verse of gedroogde tijm mespunt suiker 4 eetlepels olijfolie zout en peperSnijd de olijven in dunne plakjes. Knijp het teentje knoflook f... bekijk recept »