Recepten met tijm

1000 recepten met tijm

Tijm

Tijm Tijm is een veelvuldig gebruikt kruid in de keuken. Het heeft een typisch mediteraanse smaak.

Bloemkoolsoep met blue stilton

1 eetlepel boter1 ui, gesnipperd400 gram bloemkool, verdeeld in kleine roosjes600 ml bouillon, van pot of tablet1 takje tijm1 takje peterselie1 eetlepel maïzena200 ml halfvolle melk (Melkan)100 gram blue stilton, verbrokkeldversgemalen peper3 eetlep... bekijk recept »

Eendenborst met kersensaus

800 g eendenborstfilet200 g kersen (op sap)150 g sjalot1 el maïszetmeel150 ml rode port4 dl kippenfond3 takjes tijmkorianderpoederpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180° C. 2. Pel de sjalot en hak fijn. Stoof glazig in de pan met het braadvet va... bekijk recept »

Pizza met kerstomaten en geitenkaas

2 vellen pizzadeeg4 takjes kerstomaten25 g pijnboompitten80 g geitenkaas3 el room4 takjes tijmzoutpeper1. Spreid de vellen pizzadeeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en rol ze in één richting wat uit, tot ze langwerpig zijn. 2. Ve... bekijk recept »

Voorjaarssoepje

1 prei750 g erwten1 uidruppel room (eventueel)1.5 l kippenbouillon2 handvol munt2 takjes tijmuit de molen peperzout1. Snipper 1 ui en snij 1 prei in stukjes. 2. Fruit de ui in een grote pan. Voeg 750 g erwtjes en 1 prei toe. Giet daar 1,5 l kipp... bekijk recept »

Luxe wildfondue

1 l wildfond750 ml rode wijn2 blaadjes laurier2 takjes verse tijm200 g hertenfilet200 g eendenborst200 g parelhoenfilets200 g hazenrugpeperzout1. Vul een pan met de fond, wijn, laurier en tijm en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en... bekijk recept »

Lasagnette rustiche

200 g verse pasta (lasagnette, brede, golvende pastalinten)150 g gemengde champignon1 el tijm (blaadjes)1 prei1 teentje knoflook150 ml room30 g geraspte parmezaanboterzoutpeper1. Pel en snipper de knoflook. Spoel de prei, snij ’m in dunne ringe... bekijk recept »

Gegrilde kip met zuiderse groenten en geitenkaas

4 kipfilets12 plakjes ontbijtspek1 courgette1 aubergine1 bundel groene asperge3 zachte geitenkaas1 el gedroogde oregano1 el gedroogde tijmolijfoliepepergrof zeezout (of fleur de sel)1. Snij de aubergine en courgette in brede plakken. Verwijder het ha... bekijk recept »

Lamsspiesje met spruiten

600 g lamsvlees (in blokjes)500 g spruiten3 abrikozen2 teentjes knoflook4 takjes tijm250 ml groentebouillon100 ml room1 el roze peperbessen (geplet)olijfolienootmuskaatpeperzout1. Maak de spruiten schoon, verwijder de buitenste blaadjes en kerf ze on... bekijk recept »

Paprika’s in kruidenolie

1 kg paprika's (rode, groene, gele)8 tenen knoflook1 kl mosterdzaden1 kl korianderzaden4 takjes tijm150 ml witte wijnazijn500 ml olijfolie0.5 kl grof zeezout1. Spoel de paprika’s, verwijder de zaadlijst en snij ze in reepjes. Stoom de reepjes 5... bekijk recept »

Glaasje met gerookte sint-jakobsvruchten

250 g kastanjechampignons4 sint-jakobsvruchten4 takjes gedroogde tijm1 teentje knoflook (gesnipperd)2 el peterselie (gehakt)olijfoliepeperzout1. Snij de champignons in miniblokjes. Bak ze samen met de knoflook in olijfolie, op hoog vuur (zo kan het v... bekijk recept »

Pagina 53 van 100