1000 recepten met tijm
-4 kipfilets (of 8 kipdrumsticks) -2 el bloem -2 el boter -100 gr gerookte spekblokjes -8 kleine sjalottenof 4 grote uien gehalveerd -2 blaadjes laurier -4 takjes tijm of 1 el gedroogde tijm -2 teentjes knoflook ijn stukken - 5 dl rode wijn (bourgogn... bekijk recept »
4 tomatenpeperzout 2 eetl suikertijmolijfolie. Hulpmiddelen Oven en een vuurvaste schaal. Hulpmiddelen - Oven en een vuurvaste schaal. Bereidingswijze Halveer de tomaten en leg ze in de ingevette ovenschaal met de bolle kant naar ondere. Betrooi de ... bekijk recept »
6 eetl. ongezoete kastanjepuree uit blik 300 ml. hete kippebouillon sap van 1 grote sinaasappel 1 theel. versgehakte of 1/2 theel. gedroogde tijm snufje kaneelpoeder 1,5 eetl. koolzaadolie 4 grote kalkoenlapjes peper zout voor de garnering: e... bekijk recept »
2 bolletjes knoflook 1 kleine ui 2 middelgrote aardappels 1 tl olijfolie kippenbouillon 1 tl gehakte tijm 1/2 dl room zout en peper Pel 2 hele bolletjes knoflook. Hak een kleine ui, schil de aardappelen en snij ze in dobbelsteentjes. Smoor de ui in d... bekijk recept »
500 g gehakt (naar keuze) 1 ui 1 ei 50 g paneermeel of broodkruim scheut room of koffieroom peper en zout 1 laurierblad 1-2 takjes verse tijm (of mespunt gedroogde) 1 borrelglas port stukje citroenschil ca. 200 g rodebessengelei Om te braden: of ? 50... bekijk recept »
2 tomaten- 2 groene tomaten- 125 g cherrytomaatjes- 75 g zwarte olijven- 1 bol mozzarella- 1 eetlepel rode wijnazijn- 2 eetlepels olijfolie extra vergine- 2 theelepels groene pesto- 3 theelepels suiker- zout- peper- 1 theelepel gedroogde oregano- 1 t... bekijk recept »
600 gr. aardappels aluminiumfolie 8 tenen knoflook 8 takjes tijm 75 gr. margarine peper & zout Bereidingswijze Houd de knoflooktenen ongepeld. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2 cm. Vouw vier grote stukken folie dubbel. Verdeel de aar... bekijk recept »
750 gr kleine krieltjeszout1 dl olijfolie1 takje tijm3 teentjes knoflookgrof zeezout Voorbereiding Kook de krieltjes in water met zout in ongeveer 12 minuten beetgaar en laat ze afkoelen. Bereidingswijze Verwarm de olijfolie ongeveer 15 minuten zacht... bekijk recept »
4 stukken kabeljauwfilet (ca. 150 g elk) 2 grote courgettes 1 grote ui 2 teentjes knoflook 2 vleestomaten 100 g fetakaas 4 eetlepels olijfolie 2 theelepels gedroogde tijm zoutpeper 1 dl witte wijn 2 eetlepels bloem Verhit 2 eetlepels olijfolie in een... bekijk recept »
Plm. 250 g eekhoorntjesbrood of kastanjechampignons2 vleestomaten2 stengels bleekselderij1 el verse tijm (of 1 tl gedroogde)1 bosje bieslook50 g versgeraspte parmezaanse kaas8 sneetjes stokbrood1 ui1 teentje knoflook1 l krachtige warme vleesbouillon4... bekijk recept »