Recepten met tijm

1000 recepten met tijm

Tijm

Tijm Tijm is een veelvuldig gebruikt kruid in de keuken. Het heeft een typisch mediteraanse smaak.

Courgettesoep Met Gerookte Forel En Waterkers

2 potjes visfond 2 courgettesin blokjes 2 el citroensap 1 dl slagroom 1 takje tijm zout en versgemalen peper 2 gerookte forellenin stukjes half bosje waterkers Breng de visfond aan de kook, voeg de courgettes toe en laat ze in 5 minuten gaar koken. L... bekijk recept »

Rucolasoep Met Kruiden

3 bosuitjesin ringetjes 1 zak rucola (75 g) 30 g verse peterselie 15 g verse basilicum 1 el verse tijm 1 l tuinkruidenbouillon 2 el citroensap Hulpmiddelen Staafmixer Hulpmiddelen - Staafmixer Bereidingswijze Bosuitjesrucolapeterseliebasilicum en ti... bekijk recept »

Doperwtensoep Met Roggebrood

400 g doperwten (vers of diepvries) 4 takjes tijm 1 uigesnipperd 2 teentjes knoflookfijngehakt ? liter kippenbouillon 10 radijsjes 4 aardappelen in schilgekookt 125 ml creme fraiche 2 el muntgehakt peper/zout 100 g Parmezaanse kaasgrof geraspt 1 ro... bekijk recept »

Varkenskarbonade Met Honing En Tijmsaus

4 haaskarbonades-3-4 eetl vleesjus-1/4ltr rode wijn-2 sjalotjes-1 eetl tijm-3 eetl heldere honing. Hulpmiddelen Grill of grillpan HulpmiddelenGrill of grillpan Voorbereiding Snijd de sjalotjes fijn. Bereidingswijze Maak eerst de saus door de sjalotj... bekijk recept »

Rodekool-roomsoep

1/2 rode kool 2 uienfijngesneden 2 el olijfolie 7 1/2 dl groentebouillon 2 aardappelenin blokjes 1 blaadje laurier 2 takjes tijm 1 1/2 - 2 dl slagroom zout peper frituurolie Bak de ui ca. 5 min. in de olie. Voeg de rodekool toe (houd 4 plukjes achter... bekijk recept »

Lamsbout Charcutiere

2 Lamsbouten,16 tomaten(of 3 blikken gepelde tomaten),8 soeplepels fijne zure augurkjes,8 soeplepels fijne zure uitjes,8 teentjes knoflook,4 soeplepels kappertjes,olijfolie,tijm,4 blaadjes laurier,wat water indien nodig,4 soeplepels gehakte peterseli... bekijk recept »

Zwarte Olijvensaus Voor Pasta

1 el olijfolie3 teentjes knoflook 200 g zwarteontpitte olijven zoutvers gemalen witte peper 1 tl verse tijm citroensap Bereidingswijze De olijfolie in een pan doen en verhitten. De knoflook erin uitpersen en goudgeel bruinen. De olijven in stukken sn... bekijk recept »

Pikante Saus

40 gram vetstof50 gram bloem20 sjalotten2 1/2 dl rode wijn2 1/2 dl water3 bouillonblokjespeperlauriertijm2 klontjes suiker. Bereidingswijze Laat de vetstof heet worden en voeg de sjalotten bij. Laat bruin worden onder voortdurend roeren. Meng er de b... bekijk recept »

Kippensoep Met Citroen

1 pot kippenbouillon met kippenvlees, 2 takjes tijm, 1 pakket kippensoepgroenten, 1 grote citroen. Bereidingswijze Kippenbouillon met ruim 2 potten water aan de kook brengen. Tijm wassen en blaadjes van steeltjes boven pan rissen. Soeppakket aan kipp... bekijk recept »

LAMSBOUT MET LOOK EN ROZEMARIJN

Reken op 200g vlees per persoon 1 mooie lamsbout look verse tijm en rozemarijn peper en zout Bereidingswijze Schik de lamsbout in een ovenschotelprik met een klein mes gaatjes in de bout en steek er knoflooktenen en enkele takjes rozemarijn in. V... bekijk recept »

Pagina 57 van 100