Recepten met tijm

1000 recepten met tijm

Tijm

Tijm Tijm is een veelvuldig gebruikt kruid in de keuken. Het heeft een typisch mediteraanse smaak.

Aardappelspiesjes Van De Barbecue

750 g kleine krieltjes zout 1 dl olijfolie 1 takje tijm 3 tenen knoflook grof zeezout Bereidingswijze Kook de krieltjes in water met zout in ? 12 minuten beetgaar en laat ze afkoelen. Verwarm de olijfolie ? 15 minuten zachtjes met de tijm en de knofl... bekijk recept »

Kruidige Tomatensoep

1 el olijfolie 2 uiengesnipperd 1 kg rijpe tomatenin vieren 1 teentje knoflookuitgeperst 1 takje tijm 1 takje oregano 1 takje basilicum 2 groentebouillonblokjes peper zout Verhit de olie in de snelkookpan en fruit de uien glazig. Voeg de tomaten en k... bekijk recept »

Courgettesoep Met Gerookte Forel En Waterkers

2 potjes visfond 2 courgettesin blokjes 2 el citroensap 1 dl slagroom 1 takje tijm zout en versgemalen peper 2 gerookte forellenin stukjes half bosje waterkers Breng de visfond aan de kook, voeg de courgettes toe en laat ze in 5 minuten gaar koken. L... bekijk recept »

Rucolasoep Met Kruiden

3 bosuitjesin ringetjes 1 zak rucola (75 g) 30 g verse peterselie 15 g verse basilicum 1 el verse tijm 1 l tuinkruidenbouillon 2 el citroensap Hulpmiddelen Staafmixer Hulpmiddelen - Staafmixer Bereidingswijze Bosuitjesrucolapeterseliebasilicum en ti... bekijk recept »

Doperwtensoep Met Roggebrood

400 g doperwten (vers of diepvries) 4 takjes tijm 1 uigesnipperd 2 teentjes knoflookfijngehakt ? liter kippenbouillon 10 radijsjes 4 aardappelen in schilgekookt 125 ml creme fraiche 2 el muntgehakt peper/zout 100 g Parmezaanse kaasgrof geraspt 1 ro... bekijk recept »

Varkenskarbonade Met Honing En Tijmsaus

4 haaskarbonades-3-4 eetl vleesjus-1/4ltr rode wijn-2 sjalotjes-1 eetl tijm-3 eetl heldere honing. Hulpmiddelen Grill of grillpan HulpmiddelenGrill of grillpan Voorbereiding Snijd de sjalotjes fijn. Bereidingswijze Maak eerst de saus door de sjalotj... bekijk recept »

Rodekool-roomsoep

1/2 rode kool 2 uienfijngesneden 2 el olijfolie 7 1/2 dl groentebouillon 2 aardappelenin blokjes 1 blaadje laurier 2 takjes tijm 1 1/2 - 2 dl slagroom zout peper frituurolie Bak de ui ca. 5 min. in de olie. Voeg de rodekool toe (houd 4 plukjes achter... bekijk recept »

Lamsbout Charcutiere

2 Lamsbouten,16 tomaten(of 3 blikken gepelde tomaten),8 soeplepels fijne zure augurkjes,8 soeplepels fijne zure uitjes,8 teentjes knoflook,4 soeplepels kappertjes,olijfolie,tijm,4 blaadjes laurier,wat water indien nodig,4 soeplepels gehakte peterseli... bekijk recept »

Zwarte Olijvensaus Voor Pasta

1 el olijfolie3 teentjes knoflook 200 g zwarteontpitte olijven zoutvers gemalen witte peper 1 tl verse tijm citroensap Bereidingswijze De olijfolie in een pan doen en verhitten. De knoflook erin uitpersen en goudgeel bruinen. De olijven in stukken sn... bekijk recept »

Pikante Saus

40 gram vetstof50 gram bloem20 sjalotten2 1/2 dl rode wijn2 1/2 dl water3 bouillonblokjespeperlauriertijm2 klontjes suiker. Bereidingswijze Laat de vetstof heet worden en voeg de sjalotten bij. Laat bruin worden onder voortdurend roeren. Meng er de b... bekijk recept »

Pagina 59 van 100