1000 recepten met tijm
1 pot kippenbouillon met kippenvlees, 2 takjes tijm, 1 pakket kippensoepgroenten, 1 grote citroen. Bereidingswijze Kippenbouillon met ruim 2 potten water aan de kook brengen. Tijm wassen en blaadjes van steeltjes boven pan rissen. Soeppakket aan kipp... bekijk recept »
Reken op 200g vlees per persoon 1 mooie lamsbout look verse tijm en rozemarijn peper en zout Bereidingswijze Schik de lamsbout in een ovenschotelprik met een klein mes gaatjes in de bout en steek er knoflooktenen en enkele takjes rozemarijn in. V... bekijk recept »
400 gr. witte rijst1 kleine aubergine1 rode paprika4 bosuitjes50 gr. geschaafde amandelen3 eetlepels olie1 eetlepel gehakte tijm (vers of diepvries) of 1 theelepel gedroogde tijm1 teentje knoflook1 dl. witte wijnzout en versgemalen peper200 gr. brie1... bekijk recept »
700 g kipfilet 2 tenen knoflook 30 g boter 2 eetl. olie 1 uigesnipperd 4 tomatenontveld en gehakt 2 eetl. pindakaas 6 dl kippenbouillon 1 takje verse tijm of 1 theel. gedroogde tijm 250 g diepvriesspinazieontdooid en gehakt 1 verse chilipeperontzaad ... bekijk recept »
4 bananen 4 eetl honing tijm (vers of gedroogd) sap van 1 citroen 4 eetl water 4 kruidnagelen kaneel 50 gr grofgehakte gepelde pistachenoten Bereidingswijze Verwarm de honing met de tijmcitroensapwaterkruidnagelen en kaneel. Laat het geheel tot... bekijk recept »
150 gr. kastanjechampignons 1 zachzure appel 4 kip drumsticks 4 klein kipfilet zoupepermagarinetakje tijm 1 laurierblad 1 dl. (droge) cider 2 eetl. calvados 1/2 kippebouillontablet 125 ml. creme fraiche Drumsticks en kipfilet bestrooien met zout en p... bekijk recept »
1 ui1/2 coutgette250g broccoli2 takjes verse tijm2 eetlepels olijfolie1 fles basis voor kippensoep(Maggi)50g figuur vermicellizoutpeper. Pel en snipper de ui. Was de courgette en snij deze in kleine blokjes. Was de broccoli en snij deze in kleine roo... bekijk recept »
Ca. 750 gr kleine krieltjes -zout -1 dl olijfolie -1 takje tijm -3 teentjes knoflook -grof zeezout Bereidingswijze Kook de krieltjes in water met zout in ca. 12 minuten beetgaar en laat ze afkoelen. Verwarm de olijfolie ca. 15 minuten zachtjes m... bekijk recept »
10 tenen knoflook30 ml olijfolie60 ml witte wijn400 g asperges5 sprietjes verse tijm Hulpmiddelen Mes6 grote stukken folierooster Hulpmiddelen - Mes6 grote stukken folierooster Voorbereiding Snijd de asperges diagonaal. Verhit de oven voor op 180 gr... bekijk recept »
1 el honing 1 el boter 3 el azijn , 3 el witte wijn 3 takjes tijm , 3 dl kalfsfond(pot 380ml) , 30 gr koude boter in kleine klontjes Hulpmiddelen Zeef Hulpmiddelen - Zeef Bereidingswijze In 1 el boter de honing op hoog vuur lichtbruin laten worden. ... bekijk recept »