Recepten met tijm

1000 recepten met tijm

Tijm

Tijm Tijm is een veelvuldig gebruikt kruid in de keuken. Het heeft een typisch mediteraanse smaak.

Lamsragout met lentegroenten

2 kg lamsvlees van de schouder Boter 3 el tomatenpuree 3 el bloem 1/2 fles witte wijn 2 l bruine fond 3 teentjes geplette knoflook 2 takjes tijm en 4 blaadjes laurier 300 gr jonge wortelen 300 gr jonge raapjes 300 gr peulbonen (flagolets) 300 gr vers... bekijk recept »

Paprika bavarois

10 gr boter of margarine 1 sjalot, fijngehakt 1 teentje knoflook, geperst 1 takje tijm 1 laurierblad 750 gr rode paprika, in reepjes 2 eetlepels witte wijn 2 eetlepels rode wijnazijn 1 1/2 dl slagroom 2 blaadjes witte gelatine Zout Peper Citroensap E... bekijk recept »

Matelote van zoetwatervis

750 gr - 1 kg gemengde visfilets, zoals zalmforel, snoekbaars, snoek, paling 3 eetlepels olie 60 gr boter 4 sjalotjes, gehakt 1 teentje knoflook 3 dl droge witte wijn (bijv. Vouvray) 2 dl slagroom 2 eetlepels cognac 2-3 takjes peterselie 1 takje vers... bekijk recept »

Champignonstroganoff met pasta

600 gram tagliatelle 50 gram boter 2 teentjes knoflook, geperst 1 ui in dunne ringen gesneden 600 gram gemengde paddestoelen b.v kastanje champignons, shii-take, oesterzwammen of grotchampignons) 10 gram bloem 1 1/2 dl groentebouillon 2 eetlepel drog... bekijk recept »

Pittige paddestoelenbouillon

2 sjalotjes 2 sinaasappels 40 g gedroogde shii-take 4 takjes verse tijm of 4 theelepels gedroogde tijm 2 pimentkorrels 1 1/2 dl rode wijn Peper Zout 100 g cantharellen 1 1/2 eetlepel olijfolie 2 eetlepels fijngehakte peterselie Pel en snipper de sja... bekijk recept »

Rosbief met honing-tijmsaus en sjalotten

750 g rosbief 2 theelepels tijm 75 g boter 2 dl vleesfond 200 g gepelde sjalotten 1 eetlepel vloeibare honing Peper Zout Wrijf het vlees in met de helft van de tijm en braad het in 3/4 van de boter bruin en naar wens in 20-25 minuten rood of rose va... bekijk recept »

gekookte mosselen met herfstbok

2 kg verse mosselen 1 kleine ui ½ kleine winterwortel 6 takjes bladselderij met steel 2 laurierblaadjes 2 takjes tijm peper 1 flesje Grolsch HerfstbokWas de wortel, tijm en selderij en pel de ui. Snij de ui en wortel in grove stukken, maar laat de se... bekijk recept »

Knolseldersoep met parmezaan

750 g knolselder2 aardappelen1 kleine ui1 wortel, fijngesneden1 preistengel, gesnipperd1 selderstengel, gesnipperd2 klontjes gezouten boter 1,5 l kippenbouillon (van een blokje)1 laurierblad1 takje tijm70 g parmezaan zout, zwarte peper1. Schil de kno... bekijk recept »

Gegrilde sint-jakobsvruchten

250 g champignons, in blokjes1 teentje knoflook, gehakt2 el peterselie, gehakt4 sint-jakobsvruchten olijfolie4 takjes tijm, gedroogd peper, zout1. Stoof de champignons en de look in olijfolie op een hoog vuur, tot het vocht van de champignons verdamp... bekijk recept »

Bruschetta met Saint-Marcellin

1 klontje boter2 zachte uien, in schijfjes1 rode paprika, in reepjes witte wijn1 ciabatta, in sneden olijfolie1 Saint-Marcellin enkele takjes verse tijm zout, zwarte peper 1. Verhit de boter in een pan, giet de uischijfjes en de paprikareepjes erbi... bekijk recept »

Pagina 62 van 100