Recepten met tijm

1000 recepten met tijm

Tijm

Tijm Tijm is een veelvuldig gebruikt kruid in de keuken. Het heeft een typisch mediteraanse smaak.

Hamburger met uienjam en spek

2 eetlepels zonnebloemolie4 rode uien, in halve ringen1 takje verse tijm50 milliliter rodewijnazijn50 gram suiker4 tartaartjes4 plakken ontbijtspek4 ciabattabroodjes, gehalveerd4 eetlepels mayonaise200 gram rucola1. Verhit de olie en bak hierin de ui... bekijk recept »

Pasta met kerstomaat, ansjovis en tuinbonen

250 g diepvries- of verse tuinbonen, gedopt400 g penne of fusilli (spiraaltjespasta)100 ml olijfolie2 teentjes knoflook, geperst2 lente-/bosuitjes, in ringen6 ansjovisfilets, fijngehakt1 theelepel citroenrasp200 g cherry-/kerstomaten, gehalve... bekijk recept »

Proven aalse kippensoep

250 g kipfilet, in reepjes of blokjes2 eetl. olijfolieversgemalen peper1 l kippenbouillon (van tablet of uit pot)1 courgette, in miniblokjesenkele takjes verse rozemarijn of tijm1 citroen, in parten1. Meng de kipfilet met olijfolie en peper. Rooster ... bekijk recept »

Gegrilde lamskotelet met erwtjes en sluimererwten

8 dubbele lamskoteletten 100 g sluimererwten 2 el Solo Vloeibaar 2 el Solo Bakken en Braden Maïzena Roux bruin 1 bouillonblokje vlees 2 el tuinkruiden 150 g versgedopte erwten 1 dl rode wijn tijm (enkele takjes) 500 g aardappelen uitgelepeld m 1.... bekijk recept »

Aardappelpuree met tonijn

1 kg aardappelen 500 gr erwten 1 st ui 2 blikken tonijn 1 takje tijm 1 theelepel suiker 2 st eigeel 100 gr gemalen kaas 1 koffielepel chapelure 20 gr solo 20 gr solo vloeibaar 1 dl melk1. Kook de aardappelen gaar en plet ze tot puree. Kook afz... bekijk recept »

Aardappelsouffle met pancetta en parmezaan

750 gram aardappelpurree basisrecept 50 gram geraspte kaas 1/2 theelepel tijm 75 gram geroosterde pancetta (verkruimeld) 3 eidooiers 3 eiwitten 1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng door 750 gram aardappelpuree, 50 gram geraspte Parmezaanse kaas,... bekijk recept »

PENNE MET ROOM EN GEROOKTE ZALM

PENNE FIJNE SNEDEN GEROOKTE ZALM 3 TAKJES VERSE TIJM 25 GR BOTER 150 ML VERSE ROOM ZOUT EN ZWARTE PEPER 1. KOOK DE PASTA.2. KNIP DE GEROOKTE ZALM IN DUNNE REEPJES VAN 1 CM DIK. TREK DE BLAADJES VAN DE TAKJES TIJM.3. SMELT DE BOTER IN EEN STEELPAN E... bekijk recept »

CANNELLONI MET RATATOUILLE

16 CANNELLONI 2 UIEN 2 teentjes knoflook 500 GR Lamsgehakt 2 EL tomatenpuree 1 koffielepel tijm 80 GR Mozzarella peper en zout 1 ui voor de saus 1 teentje knoflook voor de saus 2 wortelen voor de saus 1 courgette (saus) 1 rode paprika (saus)... bekijk recept »

paddestoelenmix met westmalle dubbel

100 gram shii take 10 gram boschampignons 100 gram kastanjechapignons 100 gram oesterzwammen 100 gram magere gerookte ham 4 eetlepels roomboter 1 takje tijm 2 teentjes look (uitgeperst) 1 flesje 30cl westmalle dubbel 1 grote ui (klein gesneden) 1... bekijk recept »

Wijtingsoep

600 g wijtingfilet 1 ui 1 wortel 1 wit van prei 1/2 venkel 1 teentje knoflook 1 aardappel 1 takje tijm 1 blad laurier 2 dl droge witte wijn 1 klontje boter peper en zout 1. Snipper de ui, wortel, venkel en prei in fijne stukjes.2. Laat de groe... bekijk recept »

Pagina 63 van 100