Recepten met tijm

1000 recepten met tijm

Tijm

Tijm Tijm is een veelvuldig gebruikt kruid in de keuken. Het heeft een typisch mediteraanse smaak.

Marinade Voor Kalfskotelet.

1 dl wijn, 2 eetlepels olie, het citroensap van 1 citroen, een blaadje laurier, een takje tijm. Bereidingswijze Maakt een marinade van 1 dl wijn2 eetlepels oliehet citroensapeen blaadje laurier en een takje tijm. Laat uw vlees hierin minstens 1 a 2 u... bekijk recept »

Gamba'S Met Hete Pepers

20 rauwe grote garnalen. 125 ml. extra-virgin olijfolie 4 teentjes knoflook u.d.k.n. 2 tl verse tijm. 1/4 tl verkruimelde gedroogde hete rode pepertjes of naar smaak. grof zeezout 5 el versgeknipte peterselie Hulpmiddelen Koekenpan. schuimspaan Hulp... bekijk recept »

Eendeborstfilets met kersen en kriek boon

4 eendeborstfilets 2 eetlepels zonnebloemolie 3 eetlepels roomboter 40 gram wortel 40 gram knolselderij 40 gram ui 2 teentjes knoflook 1 takje tijm 1 potje kersen op sap (350 gr) 1 flesje kriek boon van 37,5 cl peper en zout naar smaak Snijd de wort... bekijk recept »

Pompoensoep

1 small pompoen of een halve grote 2 stengels prei 20 gm boter 1 verse tijm 1 peper 1 nootmuskaat 5 laurierbladen 1 ketjap 2 bouillonblokjes ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk* 30.0; 3.02 De pompoen in stukken snijden, schillen, het zaad ... bekijk recept »

Verrassingstomaten

4 tomaten 4 eieren 30 gm kaas (gemalen) 1 takje tijm 1 takje oregano 80 gm noordzeegarnaal (gepeld) 20 gm boter (roomboter) 1 peper 1 zout 4 sneetjes wittebrood BereidingVoor dit recept kunnen best mooie grote vleestomaten worden genomen. Het bovenst... bekijk recept »

Moules marinières (klassieke mosselen)

2 kg mosselen 2 grote sjalotten 50 g koude boter 30 g verse peterselie 1 takje tijm 1 laurierblad 2 dl droge witte wijn 1 eetlepel witte wijnazijn Mosselen onder stromend water wassen. Openstaande mosselen op rand van aanrecht tikken, als ze niet slu... bekijk recept »

Lage ribgebraad met citroenmelisse

1 kg lage ribgebraad 3 limoentjes 200 ml bouillon of kalfsfond 100 gm boter 4 uien 1 toef citroenmelisse 200 ml verse room 6 takjes verse tijm 4 laurierblaadjes 1 vers gemalen peper, zout 1 verse tuinkruiden Laat het vlees met de grof gehakte uien aa... bekijk recept »

Lamsbout met broodkorst

30 gr boter 1 lamsbout zonder been ( plusmn 500 gr) zout, peper 3 sneetjes volkorenbrood 1 ei 4 takjes tijm 1 eetlepel rietsuiker 1 eetlepel mosterd 1/2 theelepel kruidenknoflook (pot aacute 110 gr, John West) Verwarm de oven voor op 220°C. Ver... bekijk recept »

Lamsvlees met rozijnen, gestoofd in Liefmans Goudenband

750 gr ontbeende lamsbout (bijvoorbeeld Texels zuiglam) 1 ui 2 eetlepels tomatenpuree 3 teentjes knoflook 1 takje tijm 75 gr rozijnen 4-5 eetlepels zonnebloemolie 1 dl runderbouillon 4 dl Liefmans Goudenband 2 eetlepels gehakte bieslook versgemalen p... bekijk recept »

Stoofschotel met spruitjes

600-75- gram mager rundvlees in plakken van 1/2 cm. dik 4 eetlepels olie zout peper 2 theelepels donkerbruine basterdsuiker 2 eetlepels bloem 1 pijpje bier (oud bruin) 2 1/2 dl vleesbouillon (tablet) 2 blaadjes laurier 1 stukje pijpkaneel 3 takjes ti... bekijk recept »

Pagina 63 van 100