Recepten met tijm

1000 recepten met tijm

Tijm

Tijm Tijm is een veelvuldig gebruikt kruid in de keuken. Het heeft een typisch mediteraanse smaak.

Verse tomatesoep

750 gram Roma tomaten 1 Ui 1 Winterpeen 1 Verse tijm 1 teen Knoflook 1 blikje Tomatenpuree 2 stuks Rundvlees bouillon 1 eetlepel Suiker 1 Peper 1 Zout1. Snij de tomaten in vieren (zonder de harde stukjes)2. Snij de ui in middelfijne stukjes3. R... bekijk recept »

Gele courgettesoep

1 Grote Gele courgette 1 Kleine Ui 3 Blokjes Kippenbouillon 1 Liter Water 1 Takje Tijm 1 Blad Laurier 2 Snuifjes Peper 1 Snuifje Currypoeder 2 Snuifjes Pittige vleeskruiden 1 El Kruidenkaas Bakboter1. Schil de ui en de gele courgette.2. Snij de... bekijk recept »

Broccolisoep

3 broccoli 2 uien 2 teentjes knoflook 3 liter groentebouillon peper zout 1 takje tijm 2 blaadjes laurier 1. Maak de groentebouillon2. Pel de uien en de look.3. Snij de uien grof en kneus de tenen.4. Voeg de tijm en laurier toe.5. Snij de broccol... bekijk recept »

Pompoensoep

3 uien 3 stengels selder 3 wortels 1 teentje knoflook 1 kilo pompoenblokjes kippenbouillon peper zout 1 takje tijm 3 blaadjes laurier 1. Snij de uien in grove stukken.2. Snij de wortel en selder in stukken.3. Stoof de ui aan tot glazig.4. Stoof... bekijk recept »

Courgettesoep

4 courgettes 4 uien 4 teentjes knoflook 2 el mosterd 2 tl kerriepoeder 2 tl paprikapoeder 3 liter kippenbouillon 1 takje tijm 2 blaadjes laurier 1. Snij de ui fijn en pers de knoflookteentjes.2. Snij de courgettes in blokjes.3. Stoof de ui en ... bekijk recept »

Aspergesoep met basilicumroom

½ selder (grof gesneden) ½ prei (grofgesneden) 2 uien (grofgesneden) ¾ l aspergevocht (het vocht waar je de asperges en de aspergeschillen in hebt afgekookt) 3 takjes tijm 1 blaadje laurier 2 teentjes look 2½ dl room 8 asp... bekijk recept »

Geurige aardappel - knoflooksoep met room en ham

1 liter water 2 tabletten groentebouillon 2 bollen knoflook 4 grote aardappelen 2 dikke plakken ham, fijn gesneden 2 takjes tijm 1 flesje room peper, zout olijfolie 1. Snijd bovenkant van de bollen look af, zet ze op hun "kontje" in een microgo... bekijk recept »

Kalfsoester met honing en tomaat

4 kalfs- of varkensoesters 4 dl kalfsfond 500 gr prinsesbonen 4 tomaten 4 takjes tijm 1 ui, gesnipperd 1 el honing solo, bakken en braden 1 el graanmosterd nootmuskaat peper&zout (pezo)1. Kook de bonen beetgaar, spoel onder koud water.2. Stoof d... bekijk recept »

Biefstuk met biersaus

4 biefstukken 2 rode uien 1 takje tijm 2 el bloem olijfolie boter 1,5 dl runderbouillon 2 dl Keizer Karel peper zout1. Maak de uien schoon en snij ze in ringen. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de uiringen zonder ze te bruinen. Roer de blo... bekijk recept »

Blinde vinken met bier

4 blinde vinken 25 cl Chimay, rood of blauw solo, bakken & braden 1 grote ui 2 teentjes knoflook takje tijm 1 laurierblad 2 el geconcentreerde tomatenpuree 1 el verse room peper&zout (pezo)1. Pel ui en knoflook, snipper fijn.2. Verhit 2 eetlepel... bekijk recept »

Pagina 64 van 100