Recepten met tijm

1000 recepten met tijm

Tijm

Tijm Tijm is een veelvuldig gebruikt kruid in de keuken. Het heeft een typisch mediteraanse smaak.

Boeuf Bourguignon

-400 gram runderlapjes -50 gram spekblokjes -10 champignons -2 uien -2 worteltjes -wat verse peterselie -wat gedroogde tijm -laurierblaadje -teentje knoflook -runderbouillonblokje -1 1/2 dl rode wijn -flinke scheut port -water -eetlepel bloem -peper ... bekijk recept »

Lamsbout Met Knoflook En Honing

1lamsbout met been vers gemalen peper,zout olijfolie 2eetlepels honing 2,5dl.witte wijn 2hele bollen knoflook 1takje tijm 1takje rozemarijn 8aardappels Voorbereiding Oven voorverwarmen op 250 graden Bereidingswijze Wrijf de lamsbout in met mensel van... bekijk recept »

Uiensoep Met Roquefort

400 g uien ? 1 teentje knoflook ? 2 eetlepels olijfolie ? 2 takjes tijm ? 1 liter runderbouillon (zelfgetrokken) ? 2 eetlepels gembersiroop ? 2 bosuitjes ? 100 g roquefort (kaas) ? zout en versgemalen peper ? 4 eetlepels kruidencroutons Uien... bekijk recept »

Uiensoep

3uien 50gr.katenspek (dik) 1eetl.boter 1teentje knoflook 1eetl.bloem 11/2dl.droge rode wijn 1/2theel.tijm 1eetl.tomatenpuree 1vleesbouillontablet zout en peper 2eetl.gefruitteuitjes 2eetl.croutons Bereidingswijze Uien pellen,met spek in blokjes snijd... bekijk recept »

Kabeljauw Met Kruidenkorst En Beignet Van Grijze Garnalen

Een kop risotto rijst twee tomaten een sjalot een halve liter groentebouillon twee dl witte wijn een takje verse tijm twee stukjes kabeljauw een handvol grijze garnalen een lepel tomatenpuree een klontje boter 50 gr parmesan paneermeel 1 ... bekijk recept »

Vlaams Vispotje

Ingredienten voor gewoon dieet: 5-6 dl visboullion500-600 gram visfilet (gemengde vissoorten bv snoekbaarsforelzalmkabeljauw enz) in stukjes100 gram magere ontbijtspek in reepjes30 gr boter3 preien in ringen gesneden2 el grove mosterd3 dl slagroomtak... bekijk recept »

Traditionele Uiensoep!

50 gr boter 750 gr uien,Ui in dunne ringen gesneden 2 tenen knoflook 45 gr bloem 2 liter runder-of kippenbouillon 250 ml droge witte of rode wijn 1 laurierblad 2 takjes tijm zout en peper 12 sneetjes stokbrood 100 gr Gruyerekaasgeraspt Smelt de boter... bekijk recept »

Met Geitenkaas Gevulde Kipfilet Met Honingjus

1/2 zakje verse tijm (a 15 g) 100 g zachte geitenkaas (chevre de bellay of Bettine blanc)zonder korst 1 bosuitjein ringetjes versgemalen zwarte peper 4 kipfilets 100 g Ardennerham 25 g boter 1/2 pot gevogeltefond (a 380 ml) 1 eetlepel vloeibare honin... bekijk recept »

Met Geitenkaas Gevulde Kipfilet Met Honingjus

1/2 zakje verse tijm (a 15 g) 100 g zachte geitenkaas (chevre de bellay of Bettine blanc)zonder korst 1 bosuitjein ringetjes versgemalen zwarte peper 4 kipfilets 100 g Ardennerham 25 g boter 1/2 pot gevogeltefond (a 380 ml) 1 eetlepel vloeibare... bekijk recept »

Originele Franse Uiensoep

50 g boter 750 g uienin dunne ringen 2 tenen knoflookfijngehakt 45 g bloem 2 liter runder of kippenbouillon 250 ml witte wijn 1 laurierblad 2 takjes tijm Zout en peper 12 plakjes oud stokbrood 100 g Gruyeregeraspt Smelt boter in pan met dikke bodem e... bekijk recept »

Pagina 95 van 100