Recepten met tijm

1000 recepten met tijm

Tijm

Tijm Tijm is een veelvuldig gebruikt kruid in de keuken. Het heeft een typisch mediteraanse smaak.

Lauwwarme Groentesalade Met Geitenkaas

1/2 zakje amandelschaafsel (a 45 g)150 g couscous4 eetlepels olijfolie1 zak Provencaalse roerbakmix (400 g)1 theelepel tijm2 eetlepels witte-wijnazijn150 g zachte geitenkaas. Hulpmiddelen Wok. Hulpmiddelen - Wok. Bereidingswijze In droge koekenpan a... bekijk recept »

Varkensgebraad met gestoofd witloof

Voor 4 personen: 1 kg varkensribstuk zonder been enkele takjes basilicum, oregano en tijm 2 teentjes knoflook 1 bosje peterselie 10 g vers gemalen peper 10 g zout 2 eetlepels olijfolie 1/4 l droge witte wijn 8 sneden gerookt spek Voor de groentjes: 6... bekijk recept »

Varkensoesters met paddestoelen

voor 2 personen: 2 varkensoesters (elk 150 g) 30 g dik gesneden ontbijtspek 1 eetlepel olijfolie 2 kleine tomaten 125 g gemengde paddestoelen (shi-take, bospaddestoelen,champignons) 1 bosje pijpajuintjes 1 takje verse tijm 1 takje verse marjolein pep... bekijk recept »

Pasta met Gorgonzolasaus

Voor 2 personen:150 gram penne rigate of een andere pasta300 gram broccoli150 gram gorgonzola1 ui 1 eetlepel olijfolie1 teen knoflook125 ml koksroom1 theelepel tijmzout en versgemalen zwarte peper3 eetlepels Parmezaanse Kaas- Kook de pasta in circa 1... bekijk recept »

Pasta met tuinbonen

Voor 4 personen: 500 g gedopte tuinbonen Ca. 350-400 g tagliatelle of fettucini Zout, versgemalen peper 1 citroen (alleen schil) 2 lente-uitjes 1 teen knoflook olijfolie 1 bosje peterselie 1 klein takje tijm 3 takjes basilicum stukje oude of overjari... bekijk recept »

Zalmfilet in een gandajasje met zachte saffraansau

4 'filets purs' van Atlantische zalm(diepvries) 8 sneetjes gandaham 2 dl witte wijn 2 dl visfond (bokaal) 8 bundeltjes groene asperges (diepvries) 2 sjalotten 1 dikke wortel 2 eetl. boter tijm 1 laurierblaadje 1/3 capsule saffraan nootmusk... bekijk recept »

Aberdeen ribstuk met selder

1 Aberdeen tussenribstuk van 900 gram (zonder been)1 mooie bleekselder1 ui1 grote wortel10 peterseliestengelsBoter1 takje tijm1 blad laurier4 dl kalfsfondPeperZout1 el whisky1 el gehakte peterselie- Maak met een scherp mes inkepingen in het vlies en ... bekijk recept »

Wild konijn met bosbessenconfiture en Barbàr Winte

750 gram ontbeend vlees van een wild konijn125 gram mager gerookt spek (aan een stuk)2 uien3 takjes verse tijm4 eetlepels bosbessenconfiture4 eetlepels zonnebloemolie1 dl runder- of wildbouilloneen flesje Barbàr Winterbok van 30 cl2 eetlepels fijngeh... bekijk recept »

Griekse Kabeljauw

4 moten kabeljauw (ca. 150 g elk) 2 grote courgettes zout peper 1 grote ui 2 teentjes knoflook 2 vleestomaten 100 g fetakaas 4 eetlepels olijfolie 2 theelepels gedroogde tijm 1 dl witte wijn 2 eetlepels bloemSnijd de courgettes in de lengte in viere... bekijk recept »

Geroosterde paprika-wortelsoep

1 grote winterwortel 3 rode paprika’s 1 rode ui 1 teen knoflook 4 takjes tijm olijfolie 1 liter groentebouillonVerwarm de oven voor op 225 graden(heteluchtoven 200 graden). Maak de wortel en paprika’s schoon en snijd ze in stukken. Pel de ... bekijk recept »

Pagina 95 van 100