1000 recepten met tijm
3 eetlepels rode wijnazijn ? 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten) ? gedroogde chilipeper (chille) ? 4 takjes tijm ? 6 takjes majoraan (uit zakje Provencaalse kruidenmix) ? 2 teentjes knoflook ? 1 pot groene olijven zonder pit (240 g) Voorber... bekijk recept »
2 sjalotten - 1/2 el rozemarijn - 3 el Provencaalse kruiden - 1/2 el tijm - 100 ml wijnazijn - 250 gr gepelde tomaten - 24 kleine sardines Voorbereiding Hak de sjalotten. Bereidingswijze Doe de wijnazijnde sjalotten en een beetje peper in een kleine ... bekijk recept »
2 el. olie150 gram bakbaconin reepjes750-850 gram vlees (lams/runder) in stukken10 sjalotjesgehalveerd2-3 teentjes knoflook60 gram groene olijven zonder pit60 gram zwarte olijven zonder pit2-3 el. kappertjes2 takjes tijm1 klein takje rozemarijn3 dl. ... bekijk recept »
150 gr bakbaconreepjes750-850 gr vlees(rund-varkens- en/of lamsvleesin mooie stukken)10 sjalotjesgehalveerd2-3 teentjes knoflook60 gr groene olijvenzonder pit60 gr zwarte olijvenzonder pit2-3 el kappertjes2 takjes tijm1 klein takje rozemarijn3 dl rod... bekijk recept »
2 moten Tonijn biefstuk van 120 gr.p/s60 gram pasta1 koffielepel citroensap1 koffielepel zonnebloemolie1 bosje verse tijm1 gesnipperde ui1 Aubergine in blokjes1 Courgette in blokjes1 Rode paprika in blokjesPeper en Zout4 Tomaten ( ontveld en ontpit )... bekijk recept »
2 kilogram mosselen 6 rijpe tomaten 2 uien 2 teentjes look wat olijfolie verse tijm en basilicum Bereidingswijze Was de mosselen en maak ze schoon.Hak de tomaten in grove stukken en hak de uien en de look fijn. Laat de uien snel bakken in een grote p... bekijk recept »
Linzenverse champignons1 witte uilamsbout (1,2 kg) boter/olijfolie Voor marinade: 6 dl. rode wijn1/2 dl. rodewijnazijn3 el olijfolie wat zout 3 el cognaclaurierblaadje6 peperkorrels9 sjalotten3 wortelen2 takjes verse selderij2 takjes verse peterselie... bekijk recept »
1 sjalotolijfolie3 grote tomatenpeperzout2 el tijmeventueel enkele druppels tabascoeventueel een scheutje witte wijn1 teentje knoflook. Voorbereiding Sjalot fijn snipperen. Bereidingswijze Verhit wat olijfolie in een pan en bak de sjalot tot hij glaz... bekijk recept »
1 kg Provencaals gebraad (gemarineerd gedurende 3 uren in provencaalse kruiden en olijfolie) 1 kg vastkokende aardappelen 1 dl runderbouillon (1/3 blokje opgelost in 1 dl heet water) 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel oregano 1/2 eetlepel tijm peper en... bekijk recept »
Ca. 6 ons runderriblap4 uien4 t knoflookpeperzout2 laurierblaadjesplakje ontbijtkoek3 el rode wijnazijn1 el paprikapoeder1/2 liter runderbouillon2 tl tijm of provencaalse kruidenklontje braadmargarine. Hulpmiddelen Omdat je het vlees lang laat stove... bekijk recept »