Recepten met tijm

1000 recepten met tijm

Tijm

Tijm Tijm is een veelvuldig gebruikt kruid in de keuken. Het heeft een typisch mediteraanse smaak.

Trostomaat gevuld

voor 4 personen: 4 grote trostomaten, 4 grote champignons bijv. portebella, 1 rode ui, 2 handsinaasappels, olijfolie met sinaasappels, 1 pond kalfszwezerik hart, zout, peper, verse tijm, olijfolie, bloem, gemengede sla of eetbare bloemen, verse kerv... bekijk recept »

Varkensblokjes met sinaasappel

Voor 6 personen: 4 sinaasappels 2 citroenen 30 gram rozijnen 5 dl witte wijn 1,5 kilo varkenshaas 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel Cointreau of Grand Marnier. 1 takje tijm zout peperPers de sinaasappelen en de citroenen uit en doe het sap in een kom.... bekijk recept »

Stooflapjes

1 tak tijmmaizenabakbotersuikerkruidnagellaurierblad1 vleesbouillontablet1 vleestomaat2 grote uienrunderriblappen / sucadenlappen Bereidingswijze Kruid het vlees met zout en peper.snijd de uien in parten.verhit in de snelkookpan boter totdat het schu... bekijk recept »

Colombo

8 flinke varkenskoteletten 2 teentjes knoflook 4 soeplepels limoensap 90 g basterdsuiker 1 snuifje gemalen piment 1 soeplepel arachideolie 1 ui 2 tl .gemalen koriander 1 1/2 tl. gemalen kaneel 1 tl fivespice kruiden 2 tl gemalen komijn 1 tl gemalen ... bekijk recept »

Zuiderse groentelasagne

Voor 4 personen: 500 g lasagne (naar keuze met ei of met spinazie) 1 aubergine 1 courgette 4 tomaten 1 grote ui 690 g tomatenstukjes met groenten (bokaal) 250 g mozzarella 1 dl olijfolie kruiden: 1 takje tijm 2 blaadjes laurier 1 koffiel.... bekijk recept »

Vislasagne

voor 6 personen: 1/2 kg lasagne 600 gr zalm +visbouillonblokje + citroen + 2 dl magere room + dille + 2 lp mosterd + peper + zout. 600 gr kabeljauw + een visbouillonblokje Vissaus : 1 lp boter, 2 lp bloem, ½ l bouillon en 1 dl room,peper en zout 5 to... bekijk recept »

Visfilets met geroosterde paprika's en tomaten

4 stuks visfilet2 el. tijm, verse, fijngehakte1 el. rozemarijn, verse, fijngehakte[*9 el. olijfolieZoutPeper, zwarte, gemalen 1 stuk rode ui, in ringen1 stuk paprika, rode4 stuks pruimtomaten2 el. peterselie, verse, fijngehakte- Leg de visfilets naas... bekijk recept »

Hazenpeper

Voor 4 personen: 1 ui ca. 1200 g hazenachterbouten zout (versgemalen) peper 60 g boter of margarine 75 g magere spekreepjes 3 eetlepels bloem 2 1/2 dl trappistenbier (Westmalle dubbel) 2 eetlepels jenever 1 pot gevogeltefond (380 ml) 1 teentje knoflo... bekijk recept »

Kipfilet in een kruidenkorstje met paprikacoulis

4 enkele kipfilets2 eetl. olijfolie1 plantje verse tijm4 koffiel. paprikapoederpeper en zout[color=blue:7c9841921a]**Voor de paprikacoulis:[/color:7c9841921a]6 rode paprika's2 uien1 à 2 teentjes knoflook4 eetl. olijfolie1,5 dl roompeper en zoutVoorbe... bekijk recept »

Balletjes in tomatensaus

Voor 4 personen: 750 g kalfsgehakt 3 eieren 3 à 4 eetl. paneermeel nootmuskaat peper en zout Voor de saus: 700 g tomatenpassata 3 uien 1 blokje kippenbouillon 2 eetl. bloem 2 eetl. boter 1 blaadje laurier 1 takje tijmMeng het gehakt met de eieren en ... bekijk recept »

Pagina 93 van 100