1000 recepten met tijm
1 mooie lamsbout, uitgebeend en ontvet 800gr pizzadeeg (500gr bloem, 8gr gedroogde gist, 30 cl water, 1 koffielepel zout, 1 eetlepel olijfolie)10 teentjes look1 bosje basilicum1 bosje peterselie2 takjes verse tijm2 laurierblaadjes1 ui25 cl room500gr ... bekijk recept »
voor 6 tot 8 personen: 1 lamsbout van ongeveer 2 kilo 12 tot 15 teentjes look 2 witte uien 4 takjes tijm 2 takjes rozemarijn olijfolie zout versgemalen peperVerwarm de oven voor op 240°C. Smeer het lamsvlees met een kwastje in met wat olie. Leg de b... bekijk recept »
Voor 4 personen: 8 koteletten van speenvarken 2 teentjes knoflook 4 soeplepels limoensap 90 g basterdsuiker 1 snuifje gemalen piment 1 soeplepel arachideolie 1 ui 1 koffielepel gemalen koriander 1 koffielepel gemalen kaneel 1 snuifje 5-kruidenmengeli... bekijk recept »
250 g erwtjes 2 uien 3 teentjes knoflook 1 takje tijm 2 blaadjes laurier 70 g boter (roomboter) 5 sneetjes spek (gerookt) 0.5 dl room peper zoutWas de gedroogde erwten uitvoerig in ruim water. Laat daarna de erwten gedurende 2 uur weken in lauw water... bekijk recept »
Voor 2 personen: 6 kleine uien 25 gr boter 1 1/2 dl donker bier 1 theelepel tijm 2 entrecotes á 150 gr 1 sneetje ontbijtkoek zout, peperPel de uien en snijd ze elk in 8 partjes. Smelt de helft van de boter in een pan, schep de uien erdoor en laat ze ... bekijk recept »
2 entrecotes van ongeveer 350 gram per stuk 100 g bakboter 1/4 dl wodka peper en zout 250 g champignons peper en zout citroensap 1 ajuin (fijngesnipperd) 1 takje tijm een snuifje paprikapoeder 1/4 dl zure room fijngehakte peterselie 1 blikje tomatenp... bekijk recept »
- 1 knolselder - 4 witte preistengels - 2 uien - 100 g Crème de Chaumes - 1,5 L groentebouillon (3 blokjes groentebouillon opgelost in 1,5 L heet water) - 1 dl melk - 1 eetl. boter - 2 eetl. versgesnipperd bieslook - 1 takje tijm - 1 blaadje laurier ... bekijk recept »
Voor 4 personen: +/- 800g runderstoofvlees of runderlappen in blokjes snijden 200g gerookte spekreepjes 1 bokaaltje zilveruitjes 1 blik champignons 2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels boter 2,5 dl rode wijn naar keuze (liefst Frans ;) ) 1 teentje knofl... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 roodbaarsfilets met vel (150 g) 100 g gezouten spek, in blokjes gesneden 1/2 kg vastkokende aardappelen 2 uien 1 teentje look 4 takjes tijm 4 takjes peterselie 2 dl gevogeltebouillon geklaarde boter peper en zoutSchil de aardappele... bekijk recept »
250 gram groene linzen 250 gram rode linzen 250 gram risotto rijst 2 flesjes Witkap triple 100 gram gerookt spek 250 gram champignons 3 tenen look 3 sjalotten 1 1/2 l vleesbouillon tijm, peper, zout 1/4 l room 1/2 potje gedroogde tomaten ... bekijk recept »