Recepten met tijm

1000 recepten met tijm

Tijm

Tijm Tijm is een veelvuldig gebruikt kruid in de keuken. Het heeft een typisch mediteraanse smaak.

Lamsbout in de korst met asperges en looksaus

1 mooie lamsbout, uitgebeend en ontvet 800gr pizzadeeg (500gr bloem, 8gr gedroogde gist, 30 cl water, 1 koffielepel zout, 1 eetlepel olijfolie)10 teentjes look1 bosje basilicum1 bosje peterselie2 takjes verse tijm2 laurierblaadjes1 ui25 cl room500gr ... bekijk recept »

Lamsbout op zijn Provençaals

voor 6 tot 8 personen: 1 lamsbout van ongeveer 2 kilo 12 tot 15 teentjes look 2 witte uien 4 takjes tijm 2 takjes rozemarijn olijfolie zout versgemalen peperVerwarm de oven voor op 240°C. Smeer het lamsvlees met een kwastje in met wat olie. Leg de b... bekijk recept »

Colombo van varkensvlees

Voor 4 personen: 8 koteletten van speenvarken 2 teentjes knoflook 4 soeplepels limoensap 90 g basterdsuiker 1 snuifje gemalen piment 1 soeplepel arachideolie 1 ui 1 koffielepel gemalen koriander 1 koffielepel gemalen kaneel 1 snuifje 5-kruidenmengeli... bekijk recept »

Eeuwige erwtensoep

250 g erwtjes 2 uien 3 teentjes knoflook 1 takje tijm 2 blaadjes laurier 70 g boter (roomboter) 5 sneetjes spek (gerookt) 0.5 dl room peper zoutWas de gedroogde erwten uitvoerig in ruim water. Laat daarna de erwten gedurende 2 uur weken in lauw water... bekijk recept »

Entrecote met in bier gestoofde uien

Voor 2 personen: 6 kleine uien 25 gr boter 1 1/2 dl donker bier 1 theelepel tijm 2 entrecotes á 150 gr 1 sneetje ontbijtkoek zout, peperPel de uien en snijd ze elk in 8 partjes. Smelt de helft van de boter in een pan, schep de uien erdoor en laat ze ... bekijk recept »

Entrecote met Stroganoffsaus

2 entrecotes van ongeveer 350 gram per stuk 100 g bakboter 1/4 dl wodka peper en zout 250 g champignons peper en zout citroensap 1 ajuin (fijngesnipperd) 1 takje tijm een snuifje paprikapoeder 1/4 dl zure room fijngehakte peterselie 1 blikje tomatenp... bekijk recept »

Feestelijk knolseldersoepje met Crême de Chaumes

- 1 knolselder - 4 witte preistengels - 2 uien - 100 g Crème de Chaumes - 1,5 L groentebouillon (3 blokjes groentebouillon opgelost in 1,5 L heet water) - 1 dl melk - 1 eetl. boter - 2 eetl. versgesnipperd bieslook - 1 takje tijm - 1 blaadje laurier ... bekijk recept »

Frans Stoofvlees

Voor 4 personen: +/- 800g runderstoofvlees of runderlappen in blokjes snijden 200g gerookte spekreepjes 1 bokaaltje zilveruitjes 1 blik champignons 2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels boter 2,5 dl rode wijn naar keuze (liefst Frans ;) ) 1 teentje knofl... bekijk recept »

In de oven gebakken roodbaars met aardappelen

Voor 4 personen: 4 roodbaarsfilets met vel (150 g) 100 g gezouten spek, in blokjes gesneden 1/2 kg vastkokende aardappelen 2 uien 1 teentje look 4 takjes tijm 4 takjes peterselie 2 dl gevogeltebouillon geklaarde boter peper en zoutSchil de aardappele... bekijk recept »

Italiaans huwelijk van linzen en Ninoofse witkap

250 gram groene linzen 250 gram rode linzen 250 gram risotto rijst 2 flesjes Witkap triple 100 gram gerookt spek 250 gram champignons 3 tenen look 3 sjalotten 1 1/2 l vleesbouillon tijm, peper, zout 1/4 l room 1/2 potje gedroogde tomaten ... bekijk recept »

Pagina 91 van 100