1000 recepten met tijm
1 pakje aubergines 1 bokaal gedroogde tomaten (met zo weinig mogelijk oliegoed samengeperst ?.) 1 klein stammetje geitenkaas honingtijm en rozemarijn Bereidingswijze U vindt deze aubergines in de diepvriesafdeling van uw grootwarenhuis. Ontdooi ze... bekijk recept »
150 gr. haricots verts - 1 krop lollo bianco - 2 uien - 12 ronde plakjes geitenkaas van elk ca. 1,5 cm dik - 3 eetl. witte-wijn azijn - 9 eetl. walnotenolie - 1 theel. verse tijm - 50 gr. walnoten - 3 eetl. honing - 1 theel. suiker - 1 theel. Franse ... bekijk recept »
300 g geitenkaas 2 eierenlosgeklopt 1 tl gedroogde tijm 1 tl gedroogde oregano versgemalen peper 50 g bloem honing frituurolie Bereidingswijze Geitenkaas met verwarmd mes in plakken van ca. 1 cm snijden. Kaasplakken minimaal 30 min. in koelkast laten... bekijk recept »
40 g boter of margarine 2 el olie 500 g uienin ringen 2 tenen knoflookfijngesneden 3 el bloem 1 3/4 dl witte droge wijn 1 1/5 l runderbouillon 1 laurierblad 4 takjes tijm peper zout voor het gratineren van het brood 8 sneetjes dun stokbrood 40-50 g g... bekijk recept »
3 eieren, 2 eetl. vloeibaar bakproduct of boter, 5 grote uien in dunne ringen, 2 eetl. bloem, 1 theel. gedroogde tijm, 1l. warme vlees of groentebouillon, 1 eetl. wijnazijn, zout en versgemalen peper, 4 sneetjes bruin of wit brood, 150 gr. friese nag... bekijk recept »
75 g boter, 1 kg uien in halve ringen, 2 flinke preien,gewassen en in ringen, 2 handappels,geschild,in schijfjes, 2 grote aardappelen,geschild,in blokjes, 150 ml cider, 1 liter hete groentebouillon, 3 laurierblaadjes, 1 tak verse tijm, zout, versgem... bekijk recept »
Voor 4 personen: 600 g varkensgebraad (uit de carré) 1 el fijngehakte sjalot gedroogde tomaat 6 teentjes knoflook 50 g boter 2 uien bieslook , kappertjes 2 el olijfolie , 1 dl water peper zout (of fleur de sel) takje rozemarijn en tijm 1 koffielepel... bekijk recept »
ca. 600 gr tagliatelle50 gr boter2 teentjes knoflook, geperst1 ui in dunne ringen genedenca. 600 gr gemengde paddestoelen (bijv: kastanjechampignons, shi-take, oesterzwammen, grotchampignons of witte pompom)10 gr bloem1,5 dl groentenbouillonca. 2 eet... bekijk recept »
Voor 4 personen: 40 g boter 1 kg vastkokende aardappelen (type Charlotte) 1 takje verse tijm 200 g roquefort 50 g gepelde noten 6 eierdooiers 50 cl melk 10 cl room zout, versgemalen zwarte peperVerwarm de oven voor op stand 6 (180° C). Beboter een gr... bekijk recept »
500 g stooflappen (liefst dikke rib ) 100 g ontbijtspek (in reepjes gesneden) 100 g rauwe ham 2 grote uien (+/- 150 gram, in halve ringen gesneden) 150 g wortel (in plakjes gesneden) 2 eetlepels olie 1 deciliter runderbouillon (of fond) 2 teentjes k... bekijk recept »