1000 recepten met tijm
40 g boter of margarine 2 el olie 500 g uienin ringen 2 tenen knoflookfijngesneden 3 el bloem 1 3/4 dl witte droge wijn 1 1/5 l runderbouillon 1 laurierblad 4 takjes tijm peper zout voor het gratineren van het brood 8 sneetjes dun stokbrood 40-50 g g... bekijk recept »
3 eieren, 2 eetl. vloeibaar bakproduct of boter, 5 grote uien in dunne ringen, 2 eetl. bloem, 1 theel. gedroogde tijm, 1l. warme vlees of groentebouillon, 1 eetl. wijnazijn, zout en versgemalen peper, 4 sneetjes bruin of wit brood, 150 gr. friese nag... bekijk recept »
75 g boter, 1 kg uien in halve ringen, 2 flinke preien,gewassen en in ringen, 2 handappels,geschild,in schijfjes, 2 grote aardappelen,geschild,in blokjes, 150 ml cider, 1 liter hete groentebouillon, 3 laurierblaadjes, 1 tak verse tijm, zout, versgem... bekijk recept »
400 g uien ? 1 teentje knoflook ? 2 eetlepels olijfolie ? 2 takjes tijm ? 1 liter runderbouillon (zelfgetrokken) ? 2 eetlepels gembersiroop ? 2 bosuitjes ? 100 g roquefort (kaas) ? zout en versgemalen peper ? 4 eetlepels kruidencroutons Uien... bekijk recept »
3uien 50gr.katenspek (dik) 1eetl.boter 1teentje knoflook 1eetl.bloem 11/2dl.droge rode wijn 1/2theel.tijm 1eetl.tomatenpuree 1vleesbouillontablet zout en peper 2eetl.gefruitteuitjes 2eetl.croutons Bereidingswijze Uien pellen,met spek in blokjes snijd... bekijk recept »
Een kop risotto rijst twee tomaten een sjalot een halve liter groentebouillon twee dl witte wijn een takje verse tijm twee stukjes kabeljauw een handvol grijze garnalen een lepel tomatenpuree een klontje boter 50 gr parmesan paneermeel 1 ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 600 g varkensgebraad (uit de carré) 1 el fijngehakte sjalot gedroogde tomaat 6 teentjes knoflook 50 g boter 2 uien bieslook , kappertjes 2 el olijfolie , 1 dl water peper zout (of fleur de sel) takje rozemarijn en tijm 1 koffielepel... bekijk recept »
ca. 600 gr tagliatelle50 gr boter2 teentjes knoflook, geperst1 ui in dunne ringen genedenca. 600 gr gemengde paddestoelen (bijv: kastanjechampignons, shi-take, oesterzwammen, grotchampignons of witte pompom)10 gr bloem1,5 dl groentenbouillonca. 2 eet... bekijk recept »
Voor 4 personen: 40 g boter 1 kg vastkokende aardappelen (type Charlotte) 1 takje verse tijm 200 g roquefort 50 g gepelde noten 6 eierdooiers 50 cl melk 10 cl room zout, versgemalen zwarte peperVerwarm de oven voor op stand 6 (180° C). Beboter een gr... bekijk recept »
500 g stooflappen (liefst dikke rib ) 100 g ontbijtspek (in reepjes gesneden) 100 g rauwe ham 2 grote uien (+/- 150 gram, in halve ringen gesneden) 150 g wortel (in plakjes gesneden) 2 eetlepels olie 1 deciliter runderbouillon (of fond) 2 teentjes k... bekijk recept »