Recepten met tijm

1000 recepten met tijm

Tijm

Tijm Tijm is een veelvuldig gebruikt kruid in de keuken. Het heeft een typisch mediteraanse smaak.

Kalfsschotel met paprika

Voor 4 personen: Kalfsragout: 700 tot 800 g Courgettes: 3 Wortelen met loof: 1 bundel Witte ui: 1 Trostomaten: 4 Tijm: 1 takje Olijfolie: 1 eetlepel Witte wijn: 2 glazen Paprika: 1 afgestreken koffielepel zout, peperVerwijder het vet van de stukjes k... bekijk recept »

Kwartels met Bourgogne

4 kwartels 100 gram boter 4 lapjes bardeerspek 80 gram varkensfilet 80 gram vet spek 4 kippelevers 60 gram champignons 1 eetlepel cognac citroensap zout, peper paneermeel laurier 5 dl bourgondische saus tijmSnij het spek in juliënne, en sauteer het i... bekijk recept »

Lamskoteletjes met een saus van rode wijn en choco

1 sjalotje 2 dl rode wijn 1 pot vleesfond (380 ml) 6 takjes tijm 8 lamskoteletjes zout (versgemalen) vier-seizoenen-peper nootmuskaat 1 eetlepel (olijf)olie 1/2 potje sesamzaad (à 45 g) 1/2 reepje pure chocolade (à 25 g) 50 g roomboterSjal... bekijk recept »

Lapin à la Jean

voor 4 personen: 6 gehalveerde tenen knoflook 1 tam konijn (ca.850 gram, verdeeld in 3 stukken) 2 el olie 3 el tomatenpuree 1 takje gedroogde rozemarijn peper 1 1/2 dl. droge witte wijn 2 el kappertjes 250 gram uien zout 1 laurierblad 1 takje gedro... bekijk recept »

Niertjes op Antwerpse wijze

Voor 2 à 3 personen: 2 kalfsniertjes (ong 0.5 kg), in stukjes gesneden 1 preiwit, versnipperd 3 wortelen, in schijfjes geraspt 1 ajuin, fijngesnipperd 250 gr champignons, gehalveerd 1 sneetje brood 1/2 l bruin abdijbier 1 el mosterd 1/2 el maïszetmee... bekijk recept »

Ragout van hertenvlees en Kasteelbier (donker)

voor 4 personen: 600 gram hertenvlees twee eetlepels bloem een grote ui vier takjes tijm twee theelepels fijngekneusde jeneverbessen een laurierblaadje twee eetlepels Worcestershire saus 1 dl wild- runderbouillon twee eetlepels boter twee eetlepels z... bekijk recept »

Ragoût van wilde eend

Voor 4 personen: 2 wilde eenden peper en zout 2 plakjes gerookt spek 1 ui 1 wortel 1 wit van selder tijm en laurier 3 dl rode wijn 1 soeplepel azijn 1 teentje knoflook 2 koffielepels Luikse siroop.Maak de billen en de eendenborst los, maak van de kar... bekijk recept »

Roodbaars met schuimige sherrysaus

4 roodbaarsfilets van ca. 150 g1 sinaasappel2,5 dl medium dry sherry2 dl visfond of visbouillon (van tablet)2 takjes tijm2 rode paprika's3 eetlepels olijfoliezout, peper2 eetlepels bloem100 g roomboter125 ml slagroom- Boen de sinaasappel schoon en sn... bekijk recept »

Roodbaars met schuimige sherrysaus

Voor 4 personen: 4 roodbaarsfilets (à 150 gram) 1 sinaasappel 2½ dl medium dry sherry 2 dl visfond of visbouillon (van tablet) 2 takjes tijm 2 rode paprika’s 3 eetlepels olijfolie 2 eetlepels bloem 100 gram roomboter 125 ml slagroom zout en peperBoen... bekijk recept »

Tian van tomaten en cougetten en kruiden

6 roma-tomaten 4 kleine courgettes 3 grote uien 2 teentjes knoflook 3 takjes tijm 3 takjes verse oregano 1 soeplepel fijngehakte bladpeterselie 6 blaadjes verse basilicum 2 blaadjes laurier 1/2 soeplepel griessuiker 10 soeplepels olijfolie zout en pe... bekijk recept »

Pagina 92 van 100