1000 recepten met tijm
1/2 zakje verse tijm (a 15 g) 100 g zachte geitenkaas (chevre de bellay of Bettine blanc)zonder korst 1 bosuitjein ringetjes versgemalen zwarte peper 4 kipfilets 100 g Ardennerham 25 g boter 1/2 pot gevogeltefond (a 380 ml) 1 eetlepel vloeibare... bekijk recept »
50 g boter 750 g uienin dunne ringen 2 tenen knoflookfijngehakt 45 g bloem 2 liter runder of kippenbouillon 250 ml witte wijn 1 laurierblad 2 takjes tijm Zout en peper 12 plakjes oud stokbrood 100 g Gruyeregeraspt Smelt boter in pan met dikke bodem e... bekijk recept »
1 kg. rode of witte uien. 80gr. boter. 3 eetl. olijfolie. 2 eetl. bloem. 1 1/2l. runderbouillon. 1 dl. port. 2dl. droge witte wijn. 2 eetl cognac. 3 laurierbladeren. 1 bosje tijm 1 wortel 8 sneetjes van een klein stokbroodje. 100g. grof geraspte Gruy... bekijk recept »
500 g gesneden champignons 1.5 l kippenbouillon (zelf getrokken of uit potje ) 2 bosuitjes 2 tl tijm 1 laurierblad bosje peterselie 30g bloem125 ml slagroom2 eierdooierswitte peper braadboter. Optioneel: 50 ml sherry Hulpmiddelen Zware braadpan gard... bekijk recept »
1,5 kg oranje pompoen (zonder zaad ca. 1 kg.) 1 grote Spaanse uiin ringen 600 ml lekker gekruide kippenbouillon 1 theel. gedroogdegeplette pepers 1 1/2 theel. zout 1 kaneelstokjegebroken 1 klein bosje tijmplus extra ter garnering 1 laurierblad 100 g ... bekijk recept »
4 kleine jonge geitenkaasjesolijfolie4 eetlepels honing2 takjes verse tijmwitte peperwatergemengde sla. Bereidingswijze De kaasjes in een koekenpan in de olijfolie verwarmen. Ze moeten tegen het smelten aan zijn maar niet smelten. De kaasjes uit de p... bekijk recept »
3 sneetjes witbrood3 eetlepels melk1 ei100g harde geitenkaas4 takjes tijm500g half-om-half gehakt1 theelepel honingzoutpeper40g boter1 1/2 kilo aardappels6 gekookte bieten20g boterca.100ml melk2 eetlepels mosterd. Ontkorst 3 sneetjes witbrood en snij... bekijk recept »
4 rijpe perzikenbolletje zachte geitenkaasverse tijmvloeibare honingolijfoliezwarte peperkorrels Voorbereiding Maak een sausje van honingolijfolie en versgemalen zwarte peper (niet te zuinig met de peper). Warm het eventueel iets op in de magnetronda... bekijk recept »
1 ui 1 teen knoflook 1 aardappel 2 worteltjes 2 stengels bleekselderij 900 gram stevigegefileerde vis als kabeljauwzeeduivelrode poon 350 gram rijpe tomaten 3 eetlepels olijfolie 1 1/2 dl witte wijn 6 dl visbouillon stukje sinaasappelschil ... bekijk recept »
1 grote uifijngesneden 3 el olijfolie 1 preiin dunne ringen 2 teentjes knoflookgeperst 2 tomatenontveldin blokjes dun afgesneden schil van 1/2 sinaasappel 1/2 venkelknolin reepjes 1 dl droge witte wijn 10 draadjes saffraan 1 blaadje laurier 2 takjes ... bekijk recept »