Recepten met tijm

1000 recepten met tijm

Tijm

Tijm Tijm is een veelvuldig gebruikt kruid in de keuken. Het heeft een typisch mediteraanse smaak.

Kalfsvlees met knoflook en wilde rijst

Broodkruim van 1 snee wit brood 10 teentjes knoflook 4 el olijfolie 800 gr kalfsfricassee in stukjes 4 el tomatenpuree Tijm Marjolein Peper Zout 2 glazen droge witte wijn 200 gr wilde rijst Verkruimel het broodkruim en pel de teentjes knoflook Verhi... bekijk recept »

Ribbetjes uit de oven

1,5 tot 2 kg ribbetjes 1/3 kop Dyon mosterd (1 kop = 2,5 dl) 2 el rode wijnazijn 1/4 kop slaolie 1 uitgeperst teentje knoflook 1/2 tl tijm 1/2 tl Worcestershiresaus 1/4 tl peper Waterkers Meng de mosterd met de azijn in een kommetje Giet er dan lang... bekijk recept »

Suddervlees

750 gr runderlappen 35 gr boter Peper Zout 1 uiin ringen 1 tl tijm 1 laurierblad 2 tomaten in stukjes 1/2 groene paprika 1/4 komkommer in plakjes 1 dl witte wijn Verhit de boter en bak het vlees bruin Voeg de ui en de tomaten toe en fruit die 5 minu... bekijk recept »

Witte bonensalade

1 blik witte bonen (zonder suiker) 5 tomaten in partjes 3 sla-uitjes 2 eetlepels azijn 3 eetlepels creme fraiche (vet maaltijd), of 5 eetlepels magere yogurt (kh maaltijd) 7 sprietjes bieslook fijn gesneden 1 eetlepel verse tijm 1 krop sla 3 ml vloei... bekijk recept »

Uiensoep Met Roquefort

400 g uien ? 1 teentje knoflook ? 2 eetlepels olijfolie ? 2 takjes tijm ? 1 liter runderbouillon (zelfgetrokken) ? 2 eetlepels gembersiroop ? 2 bosuitjes ? 100 g roquefort (kaas) ? zout en versgemalen peper ? 4 eetlepels kruidencroutons Uien... bekijk recept »

Uiensoep

3uien 50gr.katenspek (dik) 1eetl.boter 1teentje knoflook 1eetl.bloem 11/2dl.droge rode wijn 1/2theel.tijm 1eetl.tomatenpuree 1vleesbouillontablet zout en peper 2eetl.gefruitteuitjes 2eetl.croutons Bereidingswijze Uien pellen,met spek in blokjes snijd... bekijk recept »

Kabeljauw Met Kruidenkorst En Beignet Van Grijze Garnalen

Een kop risotto rijst twee tomaten een sjalot een halve liter groentebouillon twee dl witte wijn een takje verse tijm twee stukjes kabeljauw een handvol grijze garnalen een lepel tomatenpuree een klontje boter 50 gr parmesan paneermeel 1 ... bekijk recept »

Vlaams Vispotje

Ingredienten voor gewoon dieet: 5-6 dl visboullion500-600 gram visfilet (gemengde vissoorten bv snoekbaarsforelzalmkabeljauw enz) in stukjes100 gram magere ontbijtspek in reepjes30 gr boter3 preien in ringen gesneden2 el grove mosterd3 dl slagroomtak... bekijk recept »

Traditionele Uiensoep!

50 gr boter 750 gr uien,Ui in dunne ringen gesneden 2 tenen knoflook 45 gr bloem 2 liter runder-of kippenbouillon 250 ml droge witte of rode wijn 1 laurierblad 2 takjes tijm zout en peper 12 sneetjes stokbrood 100 gr Gruyerekaasgeraspt Smelt de boter... bekijk recept »

Met Geitenkaas Gevulde Kipfilet Met Honingjus

1/2 zakje verse tijm (a 15 g) 100 g zachte geitenkaas (chevre de bellay of Bettine blanc)zonder korst 1 bosuitjein ringetjes versgemalen zwarte peper 4 kipfilets 100 g Ardennerham 25 g boter 1/2 pot gevogeltefond (a 380 ml) 1 eetlepel vloeibare honin... bekijk recept »

Pagina 87 van 100