1000 recepten met tijm
Broodkruim van 1 snee wit brood 10 teentjes knoflook 4 el olijfolie 800 gr kalfsfricassee in stukjes 4 el tomatenpuree Tijm Marjolein Peper Zout 2 glazen droge witte wijn 200 gr wilde rijst Verkruimel het broodkruim en pel de teentjes knoflook Verhi... bekijk recept »
1,5 tot 2 kg ribbetjes 1/3 kop Dyon mosterd (1 kop = 2,5 dl) 2 el rode wijnazijn 1/4 kop slaolie 1 uitgeperst teentje knoflook 1/2 tl tijm 1/2 tl Worcestershiresaus 1/4 tl peper Waterkers Meng de mosterd met de azijn in een kommetje Giet er dan lang... bekijk recept »
750 gr runderlappen 35 gr boter Peper Zout 1 uiin ringen 1 tl tijm 1 laurierblad 2 tomaten in stukjes 1/2 groene paprika 1/4 komkommer in plakjes 1 dl witte wijn Verhit de boter en bak het vlees bruin Voeg de ui en de tomaten toe en fruit die 5 minu... bekijk recept »
1 blik witte bonen (zonder suiker) 5 tomaten in partjes 3 sla-uitjes 2 eetlepels azijn 3 eetlepels creme fraiche (vet maaltijd), of 5 eetlepels magere yogurt (kh maaltijd) 7 sprietjes bieslook fijn gesneden 1 eetlepel verse tijm 1 krop sla 3 ml vloei... bekijk recept »
Ingredienten voor gewoon dieet: 5-6 dl visboullion500-600 gram visfilet (gemengde vissoorten bv snoekbaarsforelzalmkabeljauw enz) in stukjes100 gram magere ontbijtspek in reepjes30 gr boter3 preien in ringen gesneden2 el grove mosterd3 dl slagroomtak... bekijk recept »
50 gr boter 750 gr uien,Ui in dunne ringen gesneden 2 tenen knoflook 45 gr bloem 2 liter runder-of kippenbouillon 250 ml droge witte of rode wijn 1 laurierblad 2 takjes tijm zout en peper 12 sneetjes stokbrood 100 gr Gruyerekaasgeraspt Smelt de boter... bekijk recept »
1/2 zakje verse tijm (a 15 g) 100 g zachte geitenkaas (chevre de bellay of Bettine blanc)zonder korst 1 bosuitjein ringetjes versgemalen zwarte peper 4 kipfilets 100 g Ardennerham 25 g boter 1/2 pot gevogeltefond (a 380 ml) 1 eetlepel vloeibare honin... bekijk recept »
1/2 zakje verse tijm (a 15 g) 100 g zachte geitenkaas (chevre de bellay of Bettine blanc)zonder korst 1 bosuitjein ringetjes versgemalen zwarte peper 4 kipfilets 100 g Ardennerham 25 g boter 1/2 pot gevogeltefond (a 380 ml) 1 eetlepel vloeibare... bekijk recept »
50 g boter 750 g uienin dunne ringen 2 tenen knoflookfijngehakt 45 g bloem 2 liter runder of kippenbouillon 250 ml witte wijn 1 laurierblad 2 takjes tijm Zout en peper 12 plakjes oud stokbrood 100 g Gruyeregeraspt Smelt boter in pan met dikke bodem e... bekijk recept »
1 kg. rode of witte uien. 80gr. boter. 3 eetl. olijfolie. 2 eetl. bloem. 1 1/2l. runderbouillon. 1 dl. port. 2dl. droge witte wijn. 2 eetl cognac. 3 laurierbladeren. 1 bosje tijm 1 wortel 8 sneetjes van een klein stokbroodje. 100g. grof geraspte Gruy... bekijk recept »