Recepten met tijm

1000 recepten met tijm

Tijm

Tijm Tijm is een veelvuldig gebruikt kruid in de keuken. Het heeft een typisch mediteraanse smaak.

Kalfsvlees met knoflook en wilde rijst

Broodkruim van 1 snee wit brood 10 teentjes knoflook 4 el olijfolie 800 gr kalfsfricassee in stukjes 4 el tomatenpuree Tijm Marjolein Peper Zout 2 glazen droge witte wijn 200 gr wilde rijst Verkruimel het broodkruim en pel de teentjes knoflook Verhi... bekijk recept »

Ribbetjes uit de oven

1,5 tot 2 kg ribbetjes 1/3 kop Dyon mosterd (1 kop = 2,5 dl) 2 el rode wijnazijn 1/4 kop slaolie 1 uitgeperst teentje knoflook 1/2 tl tijm 1/2 tl Worcestershiresaus 1/4 tl peper Waterkers Meng de mosterd met de azijn in een kommetje Giet er dan lang... bekijk recept »

Suddervlees

750 gr runderlappen 35 gr boter Peper Zout 1 uiin ringen 1 tl tijm 1 laurierblad 2 tomaten in stukjes 1/2 groene paprika 1/4 komkommer in plakjes 1 dl witte wijn Verhit de boter en bak het vlees bruin Voeg de ui en de tomaten toe en fruit die 5 minu... bekijk recept »

Witte bonensalade

1 blik witte bonen (zonder suiker) 5 tomaten in partjes 3 sla-uitjes 2 eetlepels azijn 3 eetlepels creme fraiche (vet maaltijd), of 5 eetlepels magere yogurt (kh maaltijd) 7 sprietjes bieslook fijn gesneden 1 eetlepel verse tijm 1 krop sla 3 ml vloei... bekijk recept »

Stooflapjes

1 tak tijmmaizenabakbotersuikerkruidnagellaurierblad1 vleesbouillontablet1 vleestomaat2 grote uienrunderriblappen / sucadenlappen Bereidingswijze Kruid het vlees met zout en peper.snijd de uien in parten.verhit in de snelkookpan boter totdat het schu... bekijk recept »

Colombo

8 flinke varkenskoteletten 2 teentjes knoflook 4 soeplepels limoensap 90 g basterdsuiker 1 snuifje gemalen piment 1 soeplepel arachideolie 1 ui 2 tl .gemalen koriander 1 1/2 tl. gemalen kaneel 1 tl fivespice kruiden 2 tl gemalen komijn 1 tl gemalen ... bekijk recept »

Zuiderse groentelasagne

Voor 4 personen: 500 g lasagne (naar keuze met ei of met spinazie) 1 aubergine 1 courgette 4 tomaten 1 grote ui 690 g tomatenstukjes met groenten (bokaal) 250 g mozzarella 1 dl olijfolie kruiden: 1 takje tijm 2 blaadjes laurier 1 koffiel.... bekijk recept »

Vislasagne

voor 6 personen: 1/2 kg lasagne 600 gr zalm +visbouillonblokje + citroen + 2 dl magere room + dille + 2 lp mosterd + peper + zout. 600 gr kabeljauw + een visbouillonblokje Vissaus : 1 lp boter, 2 lp bloem, ½ l bouillon en 1 dl room,peper en zout 5 to... bekijk recept »

Visfilets met geroosterde paprika's en tomaten

4 stuks visfilet2 el. tijm, verse, fijngehakte1 el. rozemarijn, verse, fijngehakte[*9 el. olijfolieZoutPeper, zwarte, gemalen 1 stuk rode ui, in ringen1 stuk paprika, rode4 stuks pruimtomaten2 el. peterselie, verse, fijngehakte- Leg de visfilets naas... bekijk recept »

Hazenpeper

Voor 4 personen: 1 ui ca. 1200 g hazenachterbouten zout (versgemalen) peper 60 g boter of margarine 75 g magere spekreepjes 3 eetlepels bloem 2 1/2 dl trappistenbier (Westmalle dubbel) 2 eetlepels jenever 1 pot gevogeltefond (380 ml) 1 teentje knoflo... bekijk recept »

Pagina 87 van 100