1000 recepten met tijm
Broodkruim van 1 snee wit brood 10 teentjes knoflook 4 el olijfolie 800 gr kalfsfricassee in stukjes 4 el tomatenpuree Tijm Marjolein Peper Zout 2 glazen droge witte wijn 200 gr wilde rijst Verkruimel het broodkruim en pel de teentjes knoflook Verhi... bekijk recept »
1,5 tot 2 kg ribbetjes 1/3 kop Dyon mosterd (1 kop = 2,5 dl) 2 el rode wijnazijn 1/4 kop slaolie 1 uitgeperst teentje knoflook 1/2 tl tijm 1/2 tl Worcestershiresaus 1/4 tl peper Waterkers Meng de mosterd met de azijn in een kommetje Giet er dan lang... bekijk recept »
750 gr runderlappen 35 gr boter Peper Zout 1 uiin ringen 1 tl tijm 1 laurierblad 2 tomaten in stukjes 1/2 groene paprika 1/4 komkommer in plakjes 1 dl witte wijn Verhit de boter en bak het vlees bruin Voeg de ui en de tomaten toe en fruit die 5 minu... bekijk recept »
1 blik witte bonen (zonder suiker) 5 tomaten in partjes 3 sla-uitjes 2 eetlepels azijn 3 eetlepels creme fraiche (vet maaltijd), of 5 eetlepels magere yogurt (kh maaltijd) 7 sprietjes bieslook fijn gesneden 1 eetlepel verse tijm 1 krop sla 3 ml vloei... bekijk recept »
1 tak tijmmaizenabakbotersuikerkruidnagellaurierblad1 vleesbouillontablet1 vleestomaat2 grote uienrunderriblappen / sucadenlappen Bereidingswijze Kruid het vlees met zout en peper.snijd de uien in parten.verhit in de snelkookpan boter totdat het schu... bekijk recept »
8 flinke varkenskoteletten 2 teentjes knoflook 4 soeplepels limoensap 90 g basterdsuiker 1 snuifje gemalen piment 1 soeplepel arachideolie 1 ui 2 tl .gemalen koriander 1 1/2 tl. gemalen kaneel 1 tl fivespice kruiden 2 tl gemalen komijn 1 tl gemalen ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 500 g lasagne (naar keuze met ei of met spinazie) 1 aubergine 1 courgette 4 tomaten 1 grote ui 690 g tomatenstukjes met groenten (bokaal) 250 g mozzarella 1 dl olijfolie kruiden: 1 takje tijm 2 blaadjes laurier 1 koffiel.... bekijk recept »
voor 6 personen: 1/2 kg lasagne 600 gr zalm +visbouillonblokje + citroen + 2 dl magere room + dille + 2 lp mosterd + peper + zout. 600 gr kabeljauw + een visbouillonblokje Vissaus : 1 lp boter, 2 lp bloem, ½ l bouillon en 1 dl room,peper en zout 5 to... bekijk recept »
4 stuks visfilet2 el. tijm, verse, fijngehakte1 el. rozemarijn, verse, fijngehakte[*9 el. olijfolieZoutPeper, zwarte, gemalen 1 stuk rode ui, in ringen1 stuk paprika, rode4 stuks pruimtomaten2 el. peterselie, verse, fijngehakte- Leg de visfilets naas... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 ui ca. 1200 g hazenachterbouten zout (versgemalen) peper 60 g boter of margarine 75 g magere spekreepjes 3 eetlepels bloem 2 1/2 dl trappistenbier (Westmalle dubbel) 2 eetlepels jenever 1 pot gevogeltefond (380 ml) 1 teentje knoflo... bekijk recept »